kik83
2009. dec. 23. 9:47

button minraise

Amióta SH-t jatszom átálltam a button minraisre, ezzel kapcsolatban lennék kivancsi a velemenyetekre.(2+2-n Pokey irt errol meg regen es eszembe jutott, hogy ki kene probalni). Amig FR-t jatszottam a standard 3xbb-t emeltem buttonrol is es igy kb. 33% steal mellett kb. 58% stoleal. Most SH-n 2xbb stealel szintén 33% steal (ezt szerintem emelnem kene kicsit) 47%-ban sikeresek a lopasaim.

Elonyok:
- sokan rosszul meretezik ilyenkor a 3betet es igy eleg jo oddsot kapok a tartashoz, 100bb-s stackek eseten

-kevesebbszer kell sikeresnek lennie a stealnek

-melyebbek maradnak a stackek, tobb ter van postflop jatekra

Hatranykent igazabol az jut eszembe, hogy amikor nagy PP van nalunk akkor is 2bb-t kell emelnunk, es ilyenkor eleg jo oddsot kapnak a vakok. Bar ezt szerintem be lehet vallalni.

Button minraisenel szerintetek mi a helyes 4bet sizing?
Mi a véleményetek a button minraiseről?

Madarassy
Válasz kik83 kommentjére
2009. dec. 23. 10:22

Én is tőle olvastam és láttam videon. Nekem beválik, ráadásul már nl10 en is dobnak elég jól rá. Nekem az elmúlt pár ezer hand alatt 44% a steal succesem. Igaz nl10 en biztosan nem muszáj ilyenekkel trükközni, de 15/12 es vakok ellen bármilyen lappal rájuk emelek, tökre nem alkalmazkodnak. De sztem pl ha nagy a fold to cbetje vagy csak simán ki leeht játszani az ellent postflop, akkor érdemes nagyobbat emelni, hogy majd nagyobb potot vigyél el :).

tazpoker
Válasz Madarassy kommentjére
2009. dec. 23. 10:38

Én nem olvastam ezt a topicot a megadott fórumon, de nem veszítesz ilyenkor valuet egy AA esetén pl?

kik83
Válasz tazpoker kommentjére
2009. dec. 23. 11:41

Én nem olvastam ezt a topicot a megadott fórumon, de nem veszítesz ilyenkor valuet egy AA esetén pl?

szerintem nem sokat, mert ha olyan lap van nala ami PF stack offol akkor igyis ugyis stack offol, ha bloffbol 3betel akkor vagy dobja 4betre vagy bloff 5bet, bar NL50n nem nagyon lattam meg ilyet, szerintem ezeket nem nagyon befolyasolja a minraise. talan akkor vesztek valuet ha csak meg adja a stealt es igy ugye kisebb pot alakul ki postflop.

arcsen
Válasz kik83 kommentjére
2009. dec. 23. 12:37

En is probalgatom, h hatulrol kevesebbet emelek, de azert ez a minraise annyira nem szimpatikus. En elolrol potot emelek, mig hatulrol 3/4-d kasszat.
A minraise-t kb mindenki megadja, tehat nagyon nehez lesz postflop jatszani. Nem feltetlen rossz ez, csak nagy gyakorlatot igenyel. Nagyon kell erezni a jatekot, mikor kell tonkremenni Tp-vel, mikor kell eldobni a magasabb part, etc. Ez pedig meg nagyobb szorashoz vezethet. Ami nem hianyzik...

Poszi
Válasz kik83 kommentjére
2009. dec. 23. 21:02

Button minraisenel szerintetek mi a helyes 4bet sizing?
Mi a véleményetek a button minraiseről?

Ez igazán a játékodtól függ, meg az ellenfelektől. Mekkora a fold to 3bet-ed? Mennyit light 4bettelsz? Mennyire vagy erős a limiten post flop játékban? Mostanában egyre több jó regulárt látok minraise-elni midstake FR-en (én még azt játszom :D) a gombról és utánna olyan 60%-ban dobni a 3betre, 10%-ban pedig light4bettelni.

Ez eléggé plusz EV-s egy jó, agresszív regulárnak - az erős lapjait kifizetik szépen, és a gyengébbeknek is van elég implied odds-uk a megjátszásához (a totál szemét meg dob).

A bet sizing kérdést nem értem :(
A sztendard 3bet raise a gomb ellen általában 7-8BB, amire ugye a light4bet 14-15BB...

NeshParker
Válasz Poszi kommentjére
2009. dec. 24. 17:04

Sztem Poszi leírta amit kell. Csak annyit fűznék hozzá, hogy így nagyon jó oddsot adsz a vakoknak, főleg a nagy vaknak, aki egy 2,5-3x standard bb-s emelésre nem kapna premium oddsot a lapjára. Ráadásul, ha velem ezt játszaná el valaki, sokszor light4bet-elném. Persze attól még működhet, és lehet én vagyok a láma, de soxor csinálják ezt a fishek, mint pl.: a donkminibet-et.

Romsy
Válasz NeshParker kommentjére
2009. dec. 24. 17:42

jó a minraise, de variálni is jó (nem a lapok szerint, hanem hogy kik az sb, bb)

ha érzel elég postflop edge-et és minraise-t gyakrabban megadja, mint a nagyobbat, akkor minraise, ha mindkettőt ugyanannyiszor adja akkor nagyobbat, stb.

Élő ügyfélszolgálat