button minraise
Amióta SH-t jatszom átálltam a button minraisre, ezzel kapcsolatban lennék kivancsi a velemenyetekre.(2+2-n Pokey irt errol meg regen es eszembe jutott, hogy ki kene probalni). Amig FR-t jatszottam a standard 3xbb-t emeltem buttonrol is es igy kb. 33% steal mellett kb. 58% stoleal. Most SH-n 2xbb stealel szintén 33% steal (ezt szerintem emelnem kene kicsit) 47%-ban sikeresek a lopasaim.
Elonyok:
- sokan rosszul meretezik ilyenkor a 3betet es igy eleg jo oddsot kapok a tartashoz, 100bb-s stackek eseten
-kevesebbszer kell sikeresnek lennie a stealnek
-melyebbek maradnak a stackek, tobb ter van postflop jatekra
Hatranykent igazabol az jut eszembe, hogy amikor nagy PP van nalunk akkor is 2bb-t kell emelnunk, es ilyenkor eleg jo oddsot kapnak a vakok. Bar ezt szerintem be lehet vallalni.
Button minraisenel szerintetek mi a helyes 4bet sizing?
Mi a véleményetek a button minraiseről?
Én is tőle olvastam és láttam videon. Nekem beválik, ráadásul már nl10 en is dobnak elég jól rá. Nekem az elmúlt pár ezer hand alatt 44% a steal succesem. Igaz nl10 en biztosan nem muszáj ilyenekkel trükközni, de 15/12 es vakok ellen bármilyen lappal rájuk emelek, tökre nem alkalmazkodnak. De sztem pl ha nagy a fold to cbetje vagy csak simán ki leeht játszani az ellent postflop, akkor érdemes nagyobbat emelni, hogy majd nagyobb potot vigyél el :).
Én nem olvastam ezt a topicot a megadott fórumon, de nem veszítesz ilyenkor valuet egy AA esetén pl?
Én nem olvastam ezt a topicot a megadott fórumon, de nem veszítesz ilyenkor valuet egy AA esetén pl?
En is probalgatom, h hatulrol kevesebbet emelek, de azert ez a minraise annyira nem szimpatikus. En elolrol potot emelek, mig hatulrol 3/4-d kasszat.
A minraise-t kb mindenki megadja, tehat nagyon nehez lesz postflop jatszani. Nem feltetlen rossz ez, csak nagy gyakorlatot igenyel. Nagyon kell erezni a jatekot, mikor kell tonkremenni Tp-vel, mikor kell eldobni a magasabb part, etc. Ez pedig meg nagyobb szorashoz vezethet. Ami nem hianyzik...
Button minraisenel szerintetek mi a helyes 4bet sizing?
Mi a véleményetek a button minraiseről?
Sztem Poszi leírta amit kell. Csak annyit fűznék hozzá, hogy így nagyon jó oddsot adsz a vakoknak, főleg a nagy vaknak, aki egy 2,5-3x standard bb-s emelésre nem kapna premium oddsot a lapjára. Ráadásul, ha velem ezt játszaná el valaki, sokszor light4bet-elném. Persze attól még működhet, és lehet én vagyok a láma, de soxor csinálják ezt a fishek, mint pl.: a donkminibet-et.
jó a minraise, de variálni is jó (nem a lapok szerint, hanem hogy kik az sb, bb)
ha érzel elég postflop edge-et és minraise-t gyakrabban megadja, mint a nagyobbat, akkor minraise, ha mindkettőt ugyanannyiszor adja akkor nagyobbat, stb.