Cold call utan IP: float, double float, reraise
Mostanaban elkezdett az a tema foglalkoztatni: h lehet minel jobban jatszani cold callerkent. En minimalisan keveset cold callozok, es nagyon limitalt range-dzsel, ami kiismerhetove teszi a jatekom. Viszont ez gyakran fit/fold-ba torkollik, ami nagyon nem optimalis.
Szoval milyen tipusu flopok milyen tipusu moveokra alkalmasak, milyen tipusu kezekkel.
Szaraz flopok: K28 ezt gyakran egy barrell utan feladja
Szaraz, alacsony, dupla: 993 (reraise nem repel itt tul sokat pl szerintem, viszont erdemes akar egy double floattal beprobalkozni?)
Esetleg drawheavy: 5h7hTx szerintem itt az ellnefelnek meg egy QT erossegu lappal is nagyon heze megadniai egy reraiset...
...milyen moveok milyen flopra? Mennyire szamit a sajat lapunk?
Érdekes téma, kíváncsian olvasom majd a véleményeket. Én is ritkán csinálok ilyet, nincs benne nagy tapasztalatom.
én nagyon sok ilyennel szórakoztam NL25-n meg Nl50-en is, a veszteségeim egész nagy hányada is ebből van, rengeteget floatoltam, játszottam vissza cbetekre meg ilyenek.
amin sokszor befürödtem:
drawheavy boardok. azért alkalmatlanok szerintem, mert az ellen automatikusan draw-ra gondol ilyenkor, és az emeléseidet semibluffnek tekinti inkább, mint kész kezeknek....
páros boardok: itt ügyesen kell csinálni, mert ennél nincs blöffgyanúsabb helyzet szerintem. komolyan még mindig nem tudom mi az a betting line amire itt legtöbbször dobnak.
amik ugye elvileg idálisak, a sok alcsony lapot tartalmazó boardok, az egy magas lapot tartalmazó drawfree flopok, ilyesmi.
ami nálam legtöbbször hiba volt, az hogy sajnáltam az egész stackemet feláldozni egy-egy ilyen alkalommal, kb. emelgettem 40BB-ig bezárólag, aztán feladtam. és komolyan, sokszor az én blöffömet szorították ki a potból egy nagyobb blöffel meg ilyenek.
mostmár ha belekezdenék egy ilyenbe, nem félnék betenni az egész stackemet, ha egy board az ellenfél rangének a 15%át találhatta el...
sok újat nem tudtam azthiszem mondani, kb. erre jöttem rá a sok cbet-eldobatási kísérletemből.
Hali
Én nem értem teljesen ezt a coldcallt, valaki légyszi pontosítsa mit értünk ez alatt.
Utána néztem de annyifélét írnak, hogy nem világos.
Előre is köszi
A coldcall az amikor mondjuk van 1limpelő egy emelő és te azt lecallolod opp?
az amikor nem tettél be pénzt még a partyban (sb,bb nem számít) és úgy adsz meg egy emelést
Köszönöm:)