Póker Fórum Archívum > No-limit Hold’em cash game stratégia topikja > Double barrell! Mikor? Mennyit? Miért?

makkkiraly
2008. júl. 28. 0:01

Double barrell! Mikor? Mennyit? Miért?

Átnyálaztam a fórumot de nem találtam ilyen topicot.
A gondolat ma egy leosztás közben jutott eszembe. A konkrét handet nem tudom most bemásolni de így nézett ki:

Én kisvakban AKs (pikk) mindenki dob kivéve a dealer aki emel 1 dollárig én pedig vissza 3ig. Megadja.
Flop: 9 Q 4. Ebből két treff és egy pikk. Én dámát reprezentálva emelek 5 dollárt amit nem rögtön de megad.
Turn: 6(pikk) Itt már van ugye egy flush húzónk. Tudtam, hogy ha nem emelek akkor ő emel ki de azt meg nem hittem el neki, hogy dámája van (fogjuk a time tellre) ezért gondolkoztam, hogy mennyit is kellene emelnem a mostanra 16 dollár körüli kasszába ahhoz, hogy higyjen nekem. Keveset emeltem és rámtolta. Mikor dobtam mutatott egy kézbe 10es párt.

Ez csak egy szituáció volt persze. Erre is kérlek írjatok véleményeket de annak még jobban örülnék ha leírnátok ki milyen szituációban szokta a double barrellt használni. Mihez teszitek függővé? Ellenfél statja? draw esélyek? stb stb

Előre is kösz

sariboxer
Válasz makkkiraly kommentjére
2008. júl. 28. 12:40

ha mondjuk ugy 13-14-et hivsz a 16 $-os potra, akkor mindenkeppen jo lett volna a 2nd barrel es valoszinuleg el is dobta volna a lapjat.

szerintem amugy altalanossagban akkor kotelezo (!) a 2nd barrel, ha az alabbi feltelek mind teljesulnek:

- ellenfel CS, tehat a flop megadasa nem jelent sokat
- scare card a turn (A vagy K)
- van legalabb valamilyen draw-d (mondjuk egy oesd, vagy egy lukas sor ket overlappal)
- a flop valamilyen drawt hoz letre, amely a turnre nem egeszul ki.

tehat ha ezek mind fennalnak, akkor szerintem mindenkeppen mehet a potnal csak kicsit kisebb 2nd barrel, akkor is ha meg "nincs semmink", kulonben is ha van, akkor az mar nem 2nd barrel, hanem value bet.

Ha a fenti 4 feltetelbol legalabb 3 vagy 2 megvan, en akkor is nagyon sokszor be szoktam vallalni a 2nd barrelt, de ez mar izles kerdese, mert eleg nagy varienciaval jar

peterpanic
Válasz sariboxer kommentjére
2008. júl. 28. 15:15

ha az ellenfél calling station, az inkább negatív irányba viszi majd el a double barrel értékét... azt, hogy egy ellenfél alkalmas-e a second barrelre, onnan fogod tudni, hogy: megnézed a went to showdown statját, ez VPIP-től függ, de egységesen azért ki lehet jelenteni, hogy egy preflop az átlagosnál lazább játékosnál (30+ VPIP) és a 35% feletti WTSD kombinációja meglehetősen nagy calling stationt jelent, itt nem próbálkoznék be blöff-secondbarrellel, legalább egy erős draw kell hozzá.
viszont az az érdekes, ha a fold to cbet% nagyon alacsony, viszont a went to showdown is... mert akkor teritésig meglehetősen kevésszer jut el, viszont a flopon mindennel becallol. szóval valahol el kell dobnia a lapját, az pedig vagy a turn vagy a river. ilyen ellen sokkal tágabb rangel mehet a second barrel.

sariboxer
Válasz peterpanic kommentjére
2008. júl. 28. 15:33

ha az ellenfél calling station, az inkább negatív irányba viszi majd el a double barrel értékét... azt, hogy egy ellenfél alkalmas-e a second barrelre, onnan fogod tudni, hogy: megnézed a went to showdown statját, ez VPIP-től függ, de egységesen azért ki lehet jelenteni, hogy egy preflop az átlagosnál lazább játékosnál (30+ VPIP) és a 35% feletti WTSD kombinációja meglehetősen nagy calling stationt jelent, itt nem próbálkoznék be blöff-secondbarrellel, legalább egy erős draw kell hozzá.
viszont az az érdekes, ha a fold to cbet% nagyon alacsony, viszont a went to showdown is... mert akkor teritésig meglehetősen kevésszer jut el, viszont a flopon mindennel becallol. szóval valahol el kell dobnia a lapját, az pedig vagy a turn vagy a river. ilyen ellen sokkal tágabb rangel mehet a second barrel.

na ez az ami szerintem tevedes! ugyanis a CS is altalaban azert jut el a showdownig mert nem szembesul egy 2nd barrellel. semmivel vagy mondjuk alacsony pp-val csak kevesen fognak azert egy nagy turn betet lecallolni, ha scare card a turn, ami az osszes altalam irt feltetel kozula legfontosabb szerintem

peterpanic
Válasz sariboxer kommentjére
2008. júl. 28. 15:36

ez igaz, más limiten játszunk, nálam az a cs, aki semmit nem dob el, még a teljes stackjéért sem, gutshot, 4. pár, semmit:)...
az ilyen cbetcalloló fish ahhoz képest pro játékos.. .)

sariboxer
Válasz peterpanic kommentjére
2008. júl. 28. 15:54

ez igaz, más limiten játszunk, nálam az a cs, aki semmit nem dob el, még a teljes stackjéért sem, gutshot, 4. pár, semmit:)...
az ilyen cbetcalloló fish ahhoz képest pro játékos.. .)

persze ez valoban tetfuggo is, es tenyleg jelentos kulonbseg van akar nl50 (ahol emlekeim szerint te jatszol) es nl 100 kozott is.

de nyilvan van olyan ellenfel, akivel szemben pazarlas minden 2nd barrel, bar neha meg az A high is siman jo ellenuk :)

Élő ügyfélszolgálat