Elképzelt szituáció - kis pár, floppolt terc (nl25 - nl 200 - 6max)
Ma filóztam az alábbi eseten (ami egyébként már biztos sokszor veletek is előfordult), és szeretném tisztázni, hogy jól látom-e a helyzetet, így kiváncsi vagyok a véleményetekre!
Tételezzük fel, hogy ellenfelünk nincs "bekészülve" mentálisan, nem voltak csúnya partijai (és nekünk sem) az elmúlt leosztások alatt.
Következő hand jön:
EzVagyIttTe (115BB-vel) --> SB pozíció --> :5c: :5d:
Enemy (123BB-vel) --> CO pozíció
Enemy-ig mindenki fold-ol, Enemy emel 3,5BB-t, mire dealer dob.
EzVagyIttTe és call-olsz, dealer dob.
Pot: 8 BB
Flop: 2c5hTc
Eddigi játéka alapján Enemy ritkán emel (5-6%PFR), leginkább JJ+ párra és AQs+ lapokra tesszük.
Te a fenti lehetőségek közül mit tennél ebben a helyzetben és miért???
Én levezettem magamban egy egyszerű érvelési rendszert vagyis nekem van egy koncepcióm, de kiváncsi vagyok, hogy a többség ezzel egyetért-e...
Ne csak azt írjátok le, hogy mit választanátok, hanem azt is, hogy MIÉRT azt!
Hogyan változna a játékotok egy 15-20% PFR-ű játékos ellen?
elso, elso... :)
en az elso megoldast valasztottam...
mivel kompetens jatekos es bar ez nem egy "super-dry board", c-betre azert szamitanek egy overparral, esetleg AK, AQ-nel. A pot emeles ezutan indokolt szerintem, mert mehet flushre, mehet sorra, de akkor legalabb fizesse meg az arat a kovetkezo lapnak... Visszaemelesre adnam az all-int, vagy 4-betelnem...
Ha 15-20%-ban emel preflop, akkor vagy ugyanezt alkalmaznam, de kisebbet emelek vissza a potnal, hogy ne batortalanitsam el magas lappal, de szerintem egy blocking bet sem egy rossz megoldas, ami mondjuk 80%-a lenne a potnakkb 6BB...
ellenfelünk nincs "bekészülve" mentálisan
Nem vagyok a slowplay nagy híve, de most kivételesen erre szavaznék. Ha nincs semmije akkor jó eséllyel eldobná az emelésünkre, ha pedig egy magas pocket van nála akkor úgyis emel. Így a check sztem egyértelmű.
Utána csak callolnék, és bíznék benne, hogy a riveren hátha jön egy magas kártya, ami segít neki. Akárhogy is, itt már mindenképp emelnék, ha eldobja úgysem húzhattam volna, ki több pénzt belőle, egyébként meg jó lapom van, és ilyenkor pakolni kell a pénzt, ahogy want2pushtól tanultam. Ha véletlenül flush-húzón volt, és kiegészült, akkor... Nos, ilyen a póker...
Első-re szavazok a flush esély miatt főleg. Turnön, ha flop check-check, vagy a check-raiset adja, akkor betpot, amennyiben nem jön flush kártya. Ha jön, csak check.
Én a raise "2/3 pot - teljes pot, ha csak megadja, akkor turn-nél raise 1/2 - 2/3 pot" opciót választottam.
Jók még sztem a következők is:
- "raise 2/3 pot - teljes pot, reraise-re all-in"
- "raise 2/3 pot - teljes pot, reraise-re call, majd turn-nél ismét emelnék"
10 maxon gondolkodás nélkül belehívok a preflop emelőbe, az ott hihetelen jól működött, szemben a check-raise-zel. Utóbbival sokkal inkább elárultam a lapom.
6 maxon inkább a check-raise híve vagyok a preflop emelővel szemben (főleg egy hátsó pozícióban ülővel) kivéve, ha az egy ultra tight játékos, mint ebben a partiban is (VP$IP: 2-6% között). Ilyenkor a 10 max logikávbal élve, jó eséllyesel overrpár-ja lehet, így nem akarom elárulni a lapom egy check-raise-zel és az esetek jelentős részében így is úgy is megnyerem tőle a flop bet-et, mert úgyis legalább megadja flop
emelésem. Ezért inkább végig hívom a partit, ha bárhol reraise-zel, akkor pedig vagy call, vagy pedig újabb re-raise.
teljesen egyetertek want2pushal, en is igy gondoltam bar en nem tudtam volna ilyen poker irodalmi nyelven megfogalmazni :-)