kisrapi
Válasz nyikhmur kommentjére
2009. aug. 10. 22:07

k---vára jól megfogalmazta! ennyi! ha kifekszel a sinekre és becsukod a szemed, akkor szted elüt a vonat? :)

Ezzel azt akarod mondani, hogy nem értesz egyet azzal, hogy ha valaki drawal oddson kívül callol akkor hosszú távon hibázik?

A vonatos hasonlatot meg nem igazán értem hogy jön pókerhez és a hosszú távhoz....

attiati
Válasz kisrapi kommentjére
2009. aug. 11. 23:18

Ezzel azt akarod mondani, hogy nem értesz egyet azzal, hogy ha valaki drawal oddson kívül callol akkor hosszú távon hibázik?

A vonatos hasonlatot meg nem igazán értem hogy jön pókerhez és a hosszú távhoz....

sztem (remélem) úgy értette, hogy attól még hogy becsukja a szemét, elüti a vonat

attól még hogy nem tudja a fish, mi az az odds, őt is elüti a vonat

agyament hasonlat :D

Satukan
Válasz attiati kommentjére
2009. aug. 12. 2:26

Nem tudok mit kezdeni minbetekkel, most nem találok rá HH-t, de mit tennétek az alábbi helyzetben?

UTG belimpel, CO-ból KQo-al potnyit emelek, BB call, UTG call.
Majd pl K83, de kétszínű ! flopon UTG belenyit 1BB-t.
Elcseszi a partit.

1. Ha belemegyek a játékába callal vagy nem elég nagy emeléssel, akkor ingyenlapot adok FD-nak (és még BB is jön utánam)
2.a) Visszaemelek pot közelit, kiűzöm a nagyvakot. És mivel nem tudott hibára kényszeríteni UTG, őt is kiűzöm.
2.b) Visszaemelek, de szépen becsapdázott setjével, talált két párjával, coldcallol, és pozin kívül folytatja tovább turnon is a minbetet (1BB).

Vagy leteszteli a lapom, és hibára kényszerít, vagy csapdáz.
Mit lehet tenni minbetelők ellen?

Jajj, ne legyél már ennyire negatív! Pozícióban vagy egész jó lappal, simán kontrolálhatod az egész leosztást. Általános szabály, fél pot alatti donkbetekre raise akár any2-val is. Nagyrészt dobnak. Ha nem megnézed a turnt mit alkotnak. Ráadásul 3way egyáltalán nem tragédia, hogyha kiűzöd legalább az egyiküket egy top párral. Ha tartott és nem esett le a draw folytathatod turnon is a betet. Olyan betsizinggal, hogy az esetleges fd-t még benntartsd, de rossz oddsokkal! Ha meg nem jött le a flush de mégis meggajdul, akkor dobható akár egy passzívabb ellen. Nem kell tönkremenni TPGK-val feltétlen..

Valami ilyesmi. :)

makkomrabejn
2009. aug. 12. 9:45

Én várni szoktam amég ezek elfogynak kb 3 perc. egyik másiknak be jönn de akkora azok le nyugodnak. kb 20 prc mulva mert vesztegetnek, akkor ujra rájuk jönn de ott már könnyeb ki forgatni őket.

makkomrabejn
2009. aug. 12. 9:51

Nem tudok mit kezdeni minbetekkel, most nem találok rá HH-t, de mit tennétek az alábbi helyzetben?

UTG belimpel, CO-ból KQo-al potnyit emelek, BB call, UTG call.
Majd pl K83, de kétszínű ! flopon UTG belenyit 1BB-t.
Elcseszi a partit.

1. Ha belemegyek a játékába callal vagy nem elég nagy emeléssel, akkor ingyenlapot adok FD-nak (és még BB is jön utánam)
2.a) Visszaemelek pot közelit, kiűzöm a nagyvakot. És mivel nem tudott hibára kényszeríteni UTG, őt is kiűzöm.
2.b) Visszaemelek, de szépen becsapdázott setjével, talált két párjával, coldcallol, és pozin kívül folytatja tovább turnon is a minbetet (1BB).

Vagy leteszteli a lapom, és hibára kényszerít, vagy csapdáz.
Mit lehet tenni minbetelők ellen?

várj 3 percet és elfogyasszák egymást. a túlélők kb 20 perc mulva kezdik ujra de addigra már fel tudsz készülni rájuk.

makkomrabejn
Válasz makkomrabejn kommentjére
2009. aug. 12. 9:55

még csak most regeltem ide.

igazán az akadémián keresztüli jelszós versenyek érdekelnének. Ebben segíthetnétek, hogy mi merre. Köszi

CantusPutnok
Válasz makkomrabejn kommentjére
2009. aug. 12. 10:04

igazán az akadémián keresztüli jelszós versenyek érdekelnének. Ebben segíthetnétek, hogy mi merre. Köszi

Rohadtul témába vágó hsz... A kérdések topic erre van.

Hogy a témához is mondjak valamit: én általában vissza minraise-elek, és ha rámtolja, akkor easy fold (airnél természetesen), ha csak call, akkor következő körben a minbetjére reraise pot. 95%-ban fold az eredmény (ellenkező esetben pedig note). Ha még egyszer megteszi, akkor már első minbetre reraise pot és az eredmény általában önmagáért beszél.

Boletus
Válasz CantusPutnok kommentjére
2009. aug. 12. 10:28

..én általában vissza minraise-elek...

Szerintem ez nem jó. Mivel az esetek nagyrészében drawról, vagy 2., 3. párról van szó baromira jó oddsot addsz neki a callhoz. (Ha trükkös, és a donkbetet potépítésre használja monsterrel, akkor mehet a note.)
Gondolj bele, preflop van egy 13 bb-s pot, amire belenyit 1 bb-t. Ha te erre minraise-elsz, akkor ha BB is callol akkor lesz kb. 1:20 pot oddsa.
Mindennel megéri megadni.
Rájuk kell emelni egy jókorát, és ha callol, akkor az 1 bb amivel donkolt az plusz nyereség. Ha száz leosztás alatt kétszer megcsinálják, az 1ptbb-vel emeli a profitodat.

attiati
Válasz Satukan kommentjére
2009. aug. 12. 11:31

Jajj, ne legyél már ennyire negatív! Pozícióban vagy egész jó lappal, simán kontrolálhatod az egész leosztást. Általános szabály, fél pot alatti donkbetekre raise akár any2-val is. Nagyrészt dobnak. Ha nem megnézed a turnt mit alkotnak. Ráadásul 3way egyáltalán nem tragédia, hogyha kiűzöd legalább az egyiküket egy top párral. Ha tartott és nem esett le a draw folytathatod turnon is a betet. Olyan betsizinggal, hogy az esetleges fd-t még benntartsd, de rossz oddsokkal! Ha meg nem jött le a flush de mégis meggajdul, akkor dobható akár egy passzívabb ellen. Nem kell tönkremenni TPGK-val feltétlen..

Valami ilyesmi. :)

Á, egy közel 3 hónapos kérdésem lett előbányászva, romsy tanácsát megfogadtam.

V.Peti
2009. aug. 12. 12:24

ha képes három utcán blöffölni akkor call, call, call
amúgy pedig romsy és raise

Élő ügyfélszolgálat