Elméletben: C-betek-re reraise?
Bele akartam rondítani az egyik topic-ba ezzel a kérdésemmel, de gondoltam talán megér egy külön témát is.
2esben maradunk egy PF emelővel, pozícióban. Ugye itt szinte bármilyen flopnál valószínű kapunk egy C-betet. Mi ilyenkor a teendő, ha egyáltalán nem erősödött a lapunk? Mondjuk van egy second párunk...vagy csak A magas. Ti ilyenkor minden esetben elengeditek a lapot, vagy szoktatok néha visszaemeléssel próbálkozni? Ugye van olyan emelés, amelyik bűzlik attól, hogy csak próbálkozik az ellen, és nem javult...én szoktam érezni ilyet:)
Én mostanában próbálgatom, hogy ilyenkor visszaemeljek...meglepően gyakran dobják be. Ha viszont megadják, nehéz helyzetben vagyunk, turn-ben ki mit tenne? Belenyitni már elég költséges, check-elni pedig egyenlő a pot feladásával, esetleg még a rivert ingyen látjuk, de akkor riverben újra nyitni?
Vagy a másik amit próbálgattam, hogy megadom a flop emelést, és ilyenkor nagyon gyakran turn-ben már check jön. Ilyenkor nyitásra általában dobás következik, viszont mi van ha ismét emel? Akkor már el kell engedni nyilván a lapunkat, viszont az ilyen flop re-raisek sokba kerülnek.
Ti hogy szoktátok ezeket a helyzeteket kezelni?
És ugyanez érdekelne OOP-is? átalában ugye ilyenkor poziból az ellen ha én checkelek, szinte bármilyen 2 kártyával nyit, ilyenkor check-raise? vagy sima dobás?
Milyen százalékban, és milyen ellenfelek ellen szoktatok ilyen helyzetben visszaemelni? Szoktatok egyáltalán?
Vagy jobb a sima dobás? Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy magasabb szinten az agresszív játék miatt nyereséges az, aki 100%ban dob, ha nem javult, vagy nem nagyon javulhat...vagy igen?
OOP checkraise előtt megnézem mit mutat a GamTime+. Ha nagyon egérke, és nem nagyon nagy a betje akkor be lehet vele próbálkozni. Előnye, hogy elég demoralizáló, aka ha nincs semmilye akkor valszeg bedobja (bár láttam olyan calling stationt, aki egy ilyen után végigment...). Hátránya, hogy marha drága cbet helyett, hiszen nem 0.5Pot hanem legalább 1.2.
Nekem tournamenten néhányszor szépen bejött a checkraise all-in, bár akkor többnyire volt valami 20-50%os draw-m.
Na ez az egyik kedven témám :)
Ha pozícióban kettesben maradok egy PF emelővel és C bet szagot érzek, akkor a kedvenc fegyveremet használom a call bluff. Call után, ha a turn emelésén gyengeséget érzek, akkor azonnal megkapja a rerézt. Akkor még jobban szeretem ezt játszani, ha draw-heavy a board.... :)
Ez a téma nagyon jó Kisrapi, azt hittem csak én nem tudom mit csináljak ilyen helyzetben.:(
Elöbb történt hasonló velem :Ks: :Ah: kézben. Ahogy a nagykönyben meg van írva szép emelés, ketten megadták stb
Flop: :2s: :6d: :9c: szivárvány
Emeltem egy szépet, egy eldobta, egy meg megadta. (fejvakarás, gyöngyöző homlok) milyen lapja lehet. Jó játékos az ellenfél! Figurás lapra tippelek.
Turn :2h: sajnos én már csak check, Ő meg ráemel egy szépet (tudtam hogy nincs 2-se a kezében) ÉN meg sajna gyönyörűen eldobtam a lapjaimat, nem mertem már megadni, pedig azt éreztem én nyertem volna!
Sajnos nem derült ki milye volt, csak azt érzem elszúrtam, talán flop után checkelnem kellett volna?!!!
Kisrapi jól leírta párokkal is ugyan ez a helyzett nem igazán tudom jól megjátszani az ilyen lapokat.:mad:
Én mostanában próbálgatom, hogy ilyenkor visszaemeljek...meglepően gyakran dobják be. Ha viszont megadják, nehéz helyzetben vagyunk, turn-ben ki mit tenne? Belenyitni már elég költséges, check-elni pedig egyenlő a pot feladásával, esetleg még a rivert ingyen látjuk, de akkor riverben újra nyitni?