Élő játék: Lehet +EV a Mississipi?
A kérdés adott, várom a véleményeket, tapasztalatokat, számításokat.
+1 hand ahol biztos nem volt +EV: 5 handed játék 100/200-on, BTN missi 2k, SB fold, BB call (elég laza a megadó range ilyenkor), én 16,5k all in push 66-al, BTN nem igazán gondolkodott és call, BB fold.
Board leosztása után benyomott egy J9s-el összehozott sort, hát innen is gratulálok neki. Kicsit panaszkodtam, de tekintsetek el tőle, a véleményeket ne sajnáljátok :) (mondjuk itt nem a handre gondolok elsősorban, ha valaki hibát lát a pushomban persze szóljon!)
A kérdés adott, várom a véleményeket, tapasztalatokat, számításokat.
+1 hand ahol biztos nem volt +EV: 5 handed játék 100/200-on, BTN missi 2k, SB fold, BB call (elég laza a megadó range ilyenkor), én 16,5k all in push 66-al, BTN nem igazán gondolkodott és call, BB fold.
Board leosztása után benyomott egy J9s-el összehozott sort, hát innen is gratulálok neki. Kicsit panaszkodtam, de tekintsetek el tőle, a véleményeket ne sajnáljátok :) (mondjuk itt nem a handre gondolok elsősorban, ha valaki hibát lát a pushomban persze szóljon!)
hát 10bb-ér tuti nem +ev, ~100bb stackeknél, ezt azért nem nehéz megfejteni :D
Általában azért +EV, élő játék rendszerint megfelelően deep, és kellően bénák az ellenfelek, így jó pozícióban játszani ellenük +EV. Ennek kicsit ellentmond, hogy élőben rendszerint sok a passzív CS játékos, aki ha bármit talál nehezen ereszti, de azért ezt is ki lehet használni, sztem.
Általában azért +EV, élő játék rendszerint megfelelően deep, és kellően bénák az ellenfelek, így jó pozícióban játszani ellenük +EV. Ennek kicsit ellentmond, hogy élőben rendszerint sok a passzív CS játékos, aki ha bármit talál nehezen ereszti, de azért ezt is ki lehet használni, sztem.
Nekem nem tetszik a push de én nit vagyok:)
Nekem nem tetszik a push de én nit vagyok:)
Én imádok Missit rakni (azaz régebben, amikor még azért toltam élő cg-t is:) ). Nálunk a klubban csak 2x lehet az élővak, és a Missi is. Szerintem 2bb-t simán megér, hogy abszolút pozink lesz pre és posztflop is. Ezen kívül nagyobb lesz a kassza, ami pozícióban azért nem olyan nagy gond, ha elég deep a játék, mivel sok határeset szituációt eredményez, és ha feltételezzük, hogy jó nagy edge-ünk van az ellenfeleink felett, akkor egyértelmű:
EV=Abszolút pozíció*(edge+avg stack/100)-(random lap+határeset szituációk)
:))
Tehát ha sokkal jobb playa vagy a többieknél, nem bánod a határeset helyzeteket, meg a variancia növekedését, és elég deepen zajlik a játék, akkor durván +EV. Ha csak egy gambler fish vagy, vagy eddig mindössze FR cg-t játszottál 9/8/2-es statokkal, esetleg az avg stack az 50bb, akkor csak bukni fogsz:)
Az biztos, hogy ha lehet rakni live straddle-t is, meg Missit is, akkor:
Missi>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>élővak
Erről jut eszembe:
[video=youtube;QV86425reL4]QV86425reL4[/video]
A legelső hand (csak egy mondat maradt le az elejéről, ahol az UTG azt mondja, hogy csak akkor teszi be a straddle-t, ha Dwan is beteszi majd).
Még a tévében kaptam el ezt a handet, azóta is talán az egyetlen amire emlékszem, ti hogyan játszottátok volna Lederer helyében?