fekezes AA-val
UTG AA-t pillantunk meg. Standard emelssel nyitunk es mindenki bedobja. Micsoda csalodas. Ezzel a lappal egy beulot akartunk nyerni, vagy akar duplazni.
Gondolom sokan eltek mar meg a fenti szituaciot.
Elgondolkodtathato lehet ebben az esetben fekezni, es csak beszallni. Persze nem az egesz mezonnyel akarjuk a floppot megnezni, hanem abban remenykedunk, hogy valaki mogottunk emel. Sot emeleset esetleg valaki(k) megadja(k). Ekkor mi egy re-raise-vel vagy heads-up szituaciot teremtunk, vagy elvisszuk az immar nagyra not potot.
Ha senki sem emel es tobben nezunk potot, akkor flopnal eleg ovatosnak kell lenni. Valoszinuleg nekunk van a legnagyobb parunk, de barkinek kialakulhatott drillje, 2 parja. Erdemes lehet egy 1/3 potmeretu tapogato emelest bevetni, de ha nagy ellenallasba utkozunk, akkor jobb kihatralni.
Persze ez a taktika inkabb aggressziv asztalokon mukodhet, ahol ugyis van valaki, aki majd emel (mondjuk buttonrol). Ha tele van az asztal calling stationokkal, akkor jobb inkabb egy nagyobb emelessel leszukiteni a mezonyt.
Sajnos minden könyvben szerepel már a "limp utg, majd check-raise" típusú preflop játék KK és AA lapokkal. Épp ezért már mindenki ismeri is azt. Ahogy én tapasztalom, 1-2 éve még rendszeresen alkalmazták is online, viszont az én asztalaimon a jó játékosok 100-ból, ha egyszer csinálnak ilyet mostanság.
Én csak akkor alkalmazom, ha épp komoly harc van két vagy három játékos között az asztalon, akik már eléggé berághattak egymásra, így jó eséllyel lesz egy kis akció mögöttem, mielőtt visszaemelhetnék preflop. Ilyenkor megvárom, hogy elkezdjék a partit egymás ellen, nem akarom hogy egy utg emelés miatt egy partival későbbre halasszák a harcukat...
Igen, én is azt tapasztalom, hogy a limp-reraise általában AA v. KK, nem is feltétlen UTG-ből,...én szinte miden esetben be is dobom a lapom ha ilyet csinálnak ellenem...W2p-hez csatlakozva 100-ból egyszer ha ilyet csinálok, azt is inkább MTT-n, vagy SNG-n magasabb vakoknál.
azert en ma 2x kiprobaltam kulon-kulon asztaloknal a FTP-n. Az mindkettonel volt egy emelo (3-4BB) es egy magado. Ekkor jottem en a check-raisevel. A elsonel kovettek, es floppon elvettem az osszes penzet, a masodiknal mindketten kiszalltak (en kb 10BB-t nyertem a masfel helyett).
A teljesseg kedveert NL10-en tortent, shortstack voltam egy aggressziv asztalon.