Nálad KK, max beülővel, emelsz standard emelést, erre SB all-in toll (neki több pénze van, mint Neked). Az ellenfélről nincs használható mennyiségű információd.
Mit teszel?
Fold. KK-val nem szívesen megyek all-in preflop...
Persze megintmás egy all-in call, mint egy all-in hívás
Fold.
Van egy szitu, amit elég nehezen tudok jól megjátszani, szerintem befér a topikba. Játék AA-val és KK-val elölről full asztalokon.
Ha emelek 5BB körül, akkor legtöbbször mindenki dob, mert sejtik, hogy ez van nálam. Ha limpelek, akkor sokszor limpelnek még 4-en és nincs emelés, innentől rizikós. Ha limpelek és valaki emel hátulról, akkor általában re-raise, de gyakorlatilag ezzel el is árultam a lapom. Sokszor ilyenkor is dobja az eredeti emelő a lapját. Talán a limpelést mégis célszerűbbnek tartom ilyen helyzetben.
Egyébként NL20-on játszom.
Szerintetek ilyen helyzetekben mi a leghelyesebb játék?
Köszi!
Volt tegnap egy ilyen partim. Elölről limpeltem AA-val, két emelő hátul 4BB-ig, én vissza a 4x-esét, az egyik adja. A flopra jött 3 pikk, nálam a pikk ász az egyik. Check, az ellen emelt potot, én adom. Turnre egy T jött, de már a flopon is volt lent egy. Én check, ő all-in, ez kb. fél potnyi lehetett. Én megadtam, jött egy A a turnre, nála TT...
Azt hiszem, ezt a turnön dobni kellett volna...
Demiro: Amit írtál az mind igaz, de hát ez értelemszerűen arra vezethető vissza, hogy pozícióból sokkal könnyebb játszani ezt a játékot, mint UTG-n ülve. Erről külön cikket is írtam: A pozíció jelentősége No Limit Holdem játékban címmel. :)
Mindenesetre sztem a legjobb stratégia, ha 80%-ban emeléssel nyitsz innnen, 20%-ban pedig a check-raise-re játszol.
Az ász párod pedig sztem dobhatatlan, abban a partiban, amit írtál.
A cikket már természetesen olvastam! :-)
Meg szerintem erre 1-2 hónap alatt rájön az ember, aki pókrezésre adja a fejét.
Nekem az emelések innen legtöbbször dobást eredményeznek. Próbéákozom aztán majd csak kialakul...
Köszi a jó tanácsokat!
Mit csinalnatok, ha vki emelt, vki pedig raemelt, es a kezetekben ott a KK (mindenki full stack)?
Vegulis en arra jutottam, h olyan 2,5x-es visszaemeles, de ez se tetszik.
Ha csak callolok mar az is szinte nyilvanvalova teszi a lapom + jo implied oddsot ad az eredeti emelonek, ha meg emelek mindent eldobatok AA-n kivul...
Konkretsag kedveert
1 fold, P1 bets 3,5, 1 fold, P2 raises to 11,5, Hero??
P1,P2 is full korul volt, en is, a vakok kicsivel kevesebbel... (a partyban visszaemeltem, es mindenki dobott)
Ez valóban nehéz helyzet. Igen nagy mértékben függ attól, hogy ki volt a kezdeti emelő, milyen poziból tette azt, ki emelt rá vissza, és szintén milyen poziból tette azt. Szintén számít a rólunk kialalakult kép. Fontos az is, hogy ki előtt mekkora stack van, de mint azt írtad, jelen esetben full stack mindeki előtt. Mindezek együttes figyelembevételével érdemes eldönteni, hogyan reagálunk király párunkkal. 6 maxon személy szerint szinte sohasem dobok, hanem a preflop call, majd flop reraise all in játékot szoktam variálni a preflop egybőli újabb reraise játékkal.
En is visszaemeltem volna, szerintem a call nem helyes, valöszinü hogy egy par es egy Ax van kint, vagy egy par es egy suited conector, ha nem emelsz vissza es nem zarod ki legalabb az egyiket, jelentösen ront az eselyeiden...