Godmode
2007. nov. 25. 4:47

Hogyan kene jatszanunk maniac ellen?

Az utolso ket napban meggyult a bajom a maniacokkal (konkretan 3 emberkevel)... Ha eros handem van, akkor nem sikerul nagy potot jatszani (altalaban OOP vagyok), esetleg tulhuznak, ha viszont marginalis a lapom, akkor mar a flopon 50-75BB a pot es muszaj (?) dobnom... Ha bloffre teszem, akkor megvan a handjuk, tiszta murphy az egesz... :(

Felteszem az egyik sracnak a statjat, csak hogy valami konkretum is legyen (920 handes minta):

VPIP: 30%--------------------------SBVPIP: 26%
PFR: 27%---------------------------Att. To Steal Blinds: 45% !!!
Folded to Steal: mindketto 65%------Won$WSF: 53% !!!
WtSD: 23.7%-----------------------W$SD: 46%

PF AGR: 5.81
Flop AGR: 6.6----Turn AGR: 2.5-----River AGR: 1.8
Bet%:----30%-------------21%--------------12%
TotAGR: 5.2
Emelt potban 65%-ban nyit (c-betel) es 8%-ban emel...

A jateka ugy nez ki, hogy CSAK poziciobol jatszik, es folyamatosak a 3-betek (a PFR zonajanak kb szerintem 18%-a lehet).
Szinte pot meretu c-betekkel operal, es a 2nd barrel is megszokott, ugyhogy a potok allandoan hatalmasak, ha o is bent van.

Varom a kedves forumozok velemenyet, hogy mi a teendo/strategia ilyen jatekosok ellen (ha gondoljatok, fel tudok dobni nehany leosztast is)...

want2push
Válasz Godmode kommentjére
2007. nov. 25. 5:38

Hmm. Ez nem biztos, hogy a klasszikus maniac. Simán lehet egy jó LAG is a számok alapján.

Egyébként a maniac (agresszív fish) ellen, ha kb. 100BB-vel vagyunk, akkor sztem, úgy kell játszani, ahogy a könyvek írják. Ultra feszesen. Ezt tapasztalatból mondom. Nem szabad belemenni az ő játékukba. Ne vállaljunk harcot ismeretlen terepen! Ha még jóval gyengébb játékos is, mint mi vagyunk, akkor se biztos, hogy elég hatékonyak lehetünk az ő igen agresszív postflop játékstílusa ellen. Viszont ezek a maniac (fish) játékosoknak a legnagyobb hibája, hogy nem alkalmazkodnak egy feszesen játszó ellenfélhez és azt is hajlamosak kifizetni. Tehát sztem, ahogy a könyvek írják, feszesen, tutista módon! :)

u.i.: Ha deep stack vagyunk (150BB+), akkor azért talán érdemes egy kicsit lazábban is próbálkozni.

Godmode
Válasz want2push kommentjére
2007. nov. 25. 5:48

Azt biztos nem mondanam ra, hogy kezdo, vagy agressziv fish...
Szerintem egy jo LAG jatekos, egyszeruen nem tudom megfogni... :o
Tehat akkor hagyni kell, hogy lopja a blindomat es csak mondjuk egy [22+,ATs+,KJs+,AQo+] rangel erdemes mennunk ellene, akar OOP is? Mi lehetne a 3-bet range ezekbol?
Flop utan pedig "fit or fold"?

Godmode
2007. nov. 25. 23:58

Flop utan mi a kovetelmenye a folytatasnak (valoszinuleg full stackert menonek)? TPTK, TPGK, barmilyen ket par es felette (nutdraw esetleg?)?
OOP check raise altalanossagban, vagy nyitni kell (persze ez nagyon flop fuggo) a jo LAG/maniac tipusu ellenfelek ellen?

wilddrew
2007. nov. 26. 0:14

Flop utan mi a kovetelmenye a folytatasnak (valoszinuleg full stackert menonek)? TPTK, TPGK, barmilyen ket par es felette (nutdraw esetleg?)?
OOP check raise altalanossagban, vagy nyitni kell (persze ez nagyon flop fuggo) a jo LAG/maniac tipusu ellenfelek ellen?

Hát, nagyon brutál ember ellen (ha van rá fedezet meg tökösség) akkor az ultra feszes játék mellett a "kutyaharapás-szőrivel" jellegű játékot is meg lehet próbálni. A maniac célja a terror, az asztal dominálása, amit a folyamatos emelésekkel, allinekkel tud elérni. Bele lehet fogni esetleg egy brutál visszatámadásba, ami már gyakorlatilag független attól, mi a flop, milyen lapunk van, mert az ő játékát kapja az arcába. A maniac nem varázsló, ha sokat befektetett a "terrorba", de nincs lapja és kap egy allint, ő se tud lapokat varázsolni. A maniac nem jobb játékos nálad, pusztán több vér van a pucájában az "illúzióhoz", aminek az alapja a szerencse. Esetleg nutvadászat CS stílusban, ijeszgessen csak minden utcában, kezedben a nuttal, vagy egy erős lappal - csak megadsz. Legyen ideges, higgye, hogy így próbálsz blöffölni, hiszen ha a kezedben lenne az a lap, amitől tartania kell, már rég emeltél volna, hiszen te mindig ezt teszed... És szépen betolja a pénzét akár a semmire is. Persze, ez csak az én véleményem és egy folyamat részeként - némi mázlifaktor kiséretében - alkalmazható. Az ultra feszes biztonságosabb megoldás és kevésbé terheli meg az ember idegszálait, kevésbé tiltveszélyes.

Skiboy
Válasz wilddrew kommentjére
2007. nov. 26. 3:56

PFR: 27%---------------------------Att. To Steal Blinds: 45% !!!Ez egy igazi emelőgép:) Sok 3bet (77+, AJ+, sc) kell ellene, főleg a hátsó pozíciós emeléseinél. Flopnál TPTK+, 8+ out draw dobhatatlan.
Ezzel lehet felvenni a kesztyűt, de kérdés, hogy érdemes -e. Ha az asztal amúgy tight lehet vele harcolni, főleg ha pozíciód van rajta. De egy-két calling station vagy több hasonlóan aggresszív játékos esetén inkább a wan2push által említett feszes játékot követném.

150+ BB stackek esetén érdemes többet játszani ellene, lehetőleg pozícióból. (Ekkor már óvatosabban a flopon TPTK típusú handekkel.)

Egy-két slowplayt érdemes bemutatni neki, hogy ilyet is tudsz, de alapvetően agresszíven (sok check-raise) tolnám ellene, felkészülve a nagy ingadozásokra.

Godmode
Válasz Skiboy kommentjére
2007. nov. 26. 6:06

Ez egy igazi emelőgép:) Sok 3bet (77+, AJ+, sc) kell ellene, főleg a hátsó pozíciós emeléseinél.

Ket esetet szeretnek megkerdezni toletek, egyik paros, masik magas kartyas (100BB mindkettonknel, Hero BB, ellenfel CO):

1; Tegyuk fel, hogy 99-el 3-betelem, amikor epp a blindomat lopja (3-betre dobni nem igazan hajlando), majd jon egy TQ2 flop, s mivel OOP vagyok, nekem kell valamit tennem, de tudom, hogy flopnal nagyon agressziv es ha betelek, akkor ramemelhet nagy valoszinuseggel egy vaskosat. check-raise ellen dobhat, de mi a terv, hogyha megadja, es jon egy turn, ami nem segit? ha checkelek akkor nyitni fog az akkor mar kb 40-50EUR-s potba (akar all-innel), ha nyitok es megad, akkor meg ugyanez a riveren... :(

2; Van egy AKo a kezemben, lopasi kiserlet megtortenik es nyugodt szivvel 3-betelem. Megadja, jon a flop 696r, majd a c-betemre jon egy emeles. Hogyan tovabb? Ha megadom, akkor pot commited vagyok, ha emelek, akkor az all-in...

Mi a helyzet, ha az a tapasztalatom vele, hogy SZINTE barmelyik ket kartyaval kepes full stackes (fel) bloffot vegrehajtani?

Mekkora stop-lossal kellene egy ilyen ellenfel ellen jatszani? Illetve milyen stop-winnel? Ugyanis ha megfordul a szelirany, nagyon gyorsan visszamehetunk +2 beulobol -2-be... :mad:

Csak a sztorizas kedveert, megtalaltam egy olyan handjet, ahol 5th-bet all-in PF 69s-al (100BB), csak eppen egy A parba futott bele, es tulajdonkeppen az ellenfelenek volt szerencseje, hogy volt a flopon egy alacsony par, ugyanis turn es river mondanom sem kell: 6 es 9... No comment! :eek:

8+ out draw dobhatatlan.

Ilyen esetben nekem kene belebetelnem (ha mondjuk o 3-betelt), vagy inkabb a check-raise all-in a jo megoldas? Oruljek ha megadja, vagy inkabb azon konyorogjek, hogy eldobja? Egyszoval a Fold Equity itt a lenyeg, vagy az en aktualis szazalekos oddsom? :o

Skiboy
2007. nov. 27. 3:01

1; Tegyuk fel, hogy 99-el 3-betelem, amikor epp a blindomat lopja (3-betre dobni nem igazan hajlando), majd jon egy TQ2 flop, s mivel OOP vagyok, nekem kell valamit tennem

Ha 99-el 3betelsz, akkor szerintem a cont bet elkerulhetetlen OOP. Ha jön tovább akkor nem nagyon van mit tenni mint check-fold.
De pl. overpárt vagy TPTK-t is ugyanígy csak a turnon check-raise all-in. Így folyamatosan full stackért kell játszania.

2; Van egy AKo a kezemben, lopasi kiserlet megtortenik es nyugodt szivvel 3-betelem. Megadja, jon a flop 696r, majd a c-betemre jon egy emeles. Hogyan tovabb?

Fold

Mi a helyzet, ha az a tapasztalatom vele, hogy SZINTE barmelyik ket kartyaval kepes full stackes (fel) bloffot vegrehajtani?

Emiatt nem nagyon lehet dobni a határeset lapokat.

Mekkora stop-lossal kellene egy ilyen ellenfel ellen jatszani? Illetve milyen stop-winnel? Ugyanis ha megfordul a szelirany, nagyon gyorsan visszamehetunk +2 beulobol -2-be...

Ezt nem nagyon értem. Egy 6max asztalon azt figyelni, hogy egy bizonyos játékos ellen hogyan állunk? Amúgy is ha mindketten dupláztok, 200BB-nél már más a játék képe.

Ilyen esetben nekem kene belebetelnem (ha mondjuk o 3-betelt), vagy inkabb a check-raise all-in a jo megoldas? Oruljek ha megadja, vagy inkabb azon konyorogjek, hogy eldobja? Egyszoval a Fold Equity itt a lenyeg, vagy az en aktualis szazalekos oddsom?

check-raise all-in, legtöbb esetben nagy fold equityt várok. Ha mégis megadja, hát ott a %-os oddsom.:)

Godmode
Válasz Skiboy kommentjére
2007. nov. 27. 3:50

Van egy AKo a kezemben, lopasi kiserlet megtortenik es nyugodt szivvel 3-betelem. Megadja, jon a flop 696r, majd a c-betemre jon egy emeles. Hogyan tovabb?

Fold

Miert? :o

Ezt nem nagyon értem. Egy 6max asztalon azt figyelni, hogy egy bizonyos játékos ellen hogyan állunk? Amúgy is ha mindketten dupláztok, 200BB-nél már más a játék képe.

Nem kifejezetten ellene ertettem, overall mekkora stop-loss-ot kene a standard 2-mre rahagyni?
Hogy/mit kellene 200BB-os stackel valtoztatni? Meg lazabban PF es meg konzervativabban flop utan?

Koszonom a hozzaszolasaidat, sokat tanultam beloluk... :cool:

Skiboy
2007. nov. 27. 4:10

Miert? :o

Jön egy ilyen száraz flop és preflop 3bet utáni cont betre visszaemelt. Dobni már biztos nem fog (legalábbis ha az emelések normális méretűek voltak). Mi mást lehetne tenni mint fold? All-in és bízzunk, hogy jön a 6 out ami nem is biztos hogy elég? Vagy olyan elvetemült hogy ezt all-in viszi csak két overrel is? Az már tényleg elég maniac.:) Szerintem inkább az a kérdés itt, hogy mi az a lap, amivel all-in megyünk ellene. TT+? 89, 9T? 22+?

Nem kifejezetten ellene ertettem, overall mekkora stop-loss-ot kene a standard 2-mre rahagyni?

Szerintem ez elég egyéni, attól függ, hogy ki mekkora vesztő után kezd rosszabbul játszani. Nekem pl. biztos, hogy 2-3 buyin stop-loss kevés.

Hogy/mit kellene 200BB-os stackel valtoztatni? Meg lazabban PF es meg konzervativabban flop utan?

Minél több a stack annál nehezebb szabályokat kreálni. Több kreativitás mehet ellene.:)

Élő ügyfélszolgálat