Hogyan kene jatszanunk maniac ellen?
Az utolso ket napban meggyult a bajom a maniacokkal (konkretan 3 emberkevel)... Ha eros handem van, akkor nem sikerul nagy potot jatszani (altalaban OOP vagyok), esetleg tulhuznak, ha viszont marginalis a lapom, akkor mar a flopon 50-75BB a pot es muszaj (?) dobnom... Ha bloffre teszem, akkor megvan a handjuk, tiszta murphy az egesz... :(
Felteszem az egyik sracnak a statjat, csak hogy valami konkretum is legyen (920 handes minta):
VPIP: 30%--------------------------SBVPIP: 26%
PFR: 27%---------------------------Att. To Steal Blinds: 45% !!!
Folded to Steal: mindketto 65%------Won$WSF: 53% !!!
WtSD: 23.7%-----------------------W$SD: 46%
PF AGR: 5.81
Flop AGR: 6.6----Turn AGR: 2.5-----River AGR: 1.8
Bet%:----30%-------------21%--------------12%
TotAGR: 5.2
Emelt potban 65%-ban nyit (c-betel) es 8%-ban emel...
A jateka ugy nez ki, hogy CSAK poziciobol jatszik, es folyamatosak a 3-betek (a PFR zonajanak kb szerintem 18%-a lehet).
Szinte pot meretu c-betekkel operal, es a 2nd barrel is megszokott, ugyhogy a potok allandoan hatalmasak, ha o is bent van.
Varom a kedves forumozok velemenyet, hogy mi a teendo/strategia ilyen jatekosok ellen (ha gondoljatok, fel tudok dobni nehany leosztast is)...
Hmm. Ez nem biztos, hogy a klasszikus maniac. Simán lehet egy jó LAG is a számok alapján.
Egyébként a maniac (agresszív fish) ellen, ha kb. 100BB-vel vagyunk, akkor sztem, úgy kell játszani, ahogy a könyvek írják. Ultra feszesen. Ezt tapasztalatból mondom. Nem szabad belemenni az ő játékukba. Ne vállaljunk harcot ismeretlen terepen! Ha még jóval gyengébb játékos is, mint mi vagyunk, akkor se biztos, hogy elég hatékonyak lehetünk az ő igen agresszív postflop játékstílusa ellen. Viszont ezek a maniac (fish) játékosoknak a legnagyobb hibája, hogy nem alkalmazkodnak egy feszesen játszó ellenfélhez és azt is hajlamosak kifizetni. Tehát sztem, ahogy a könyvek írják, feszesen, tutista módon! :)
u.i.: Ha deep stack vagyunk (150BB+), akkor azért talán érdemes egy kicsit lazábban is próbálkozni.
Azt biztos nem mondanam ra, hogy kezdo, vagy agressziv fish...
Szerintem egy jo LAG jatekos, egyszeruen nem tudom megfogni... :o
Tehat akkor hagyni kell, hogy lopja a blindomat es csak mondjuk egy [22+,ATs+,KJs+,AQo+] rangel erdemes mennunk ellene, akar OOP is? Mi lehetne a 3-bet range ezekbol?
Flop utan pedig "fit or fold"?
Flop utan mi a kovetelmenye a folytatasnak (valoszinuleg full stackert menonek)? TPTK, TPGK, barmilyen ket par es felette (nutdraw esetleg?)?
OOP check raise altalanossagban, vagy nyitni kell (persze ez nagyon flop fuggo) a jo LAG/maniac tipusu ellenfelek ellen?
Flop utan mi a kovetelmenye a folytatasnak (valoszinuleg full stackert menonek)? TPTK, TPGK, barmilyen ket par es felette (nutdraw esetleg?)?
OOP check raise altalanossagban, vagy nyitni kell (persze ez nagyon flop fuggo) a jo LAG/maniac tipusu ellenfelek ellen?
PFR: 27%---------------------------Att. To Steal Blinds: 45% !!!Ez egy igazi emelőgép:) Sok 3bet (77+, AJ+, sc) kell ellene, főleg a hátsó pozíciós emeléseinél. Flopnál TPTK+, 8+ out draw dobhatatlan.
Ezzel lehet felvenni a kesztyűt, de kérdés, hogy érdemes -e. Ha az asztal amúgy tight lehet vele harcolni, főleg ha pozíciód van rajta. De egy-két calling station vagy több hasonlóan aggresszív játékos esetén inkább a wan2push által említett feszes játékot követném.
150+ BB stackek esetén érdemes többet játszani ellene, lehetőleg pozícióból. (Ekkor már óvatosabban a flopon TPTK típusú handekkel.)
Egy-két slowplayt érdemes bemutatni neki, hogy ilyet is tudsz, de alapvetően agresszíven (sok check-raise) tolnám ellene, felkészülve a nagy ingadozásokra.
Ez egy igazi emelőgép:) Sok 3bet (77+, AJ+, sc) kell ellene, főleg a hátsó pozíciós emeléseinél.
8+ out draw dobhatatlan.
1; Tegyuk fel, hogy 99-el 3-betelem, amikor epp a blindomat lopja (3-betre dobni nem igazan hajlando), majd jon egy TQ2 flop, s mivel OOP vagyok, nekem kell valamit tennem
Ha 99-el 3betelsz, akkor szerintem a cont bet elkerulhetetlen OOP. Ha jön tovább akkor nem nagyon van mit tenni mint check-fold.
De pl. overpárt vagy TPTK-t is ugyanígy csak a turnon check-raise all-in. Így folyamatosan full stackért kell játszania.
2; Van egy AKo a kezemben, lopasi kiserlet megtortenik es nyugodt szivvel 3-betelem. Megadja, jon a flop 696r, majd a c-betemre jon egy emeles. Hogyan tovabb?
Fold
Mi a helyzet, ha az a tapasztalatom vele, hogy SZINTE barmelyik ket kartyaval kepes full stackes (fel) bloffot vegrehajtani?
Emiatt nem nagyon lehet dobni a határeset lapokat.
Mekkora stop-lossal kellene egy ilyen ellenfel ellen jatszani? Illetve milyen stop-winnel? Ugyanis ha megfordul a szelirany, nagyon gyorsan visszamehetunk +2 beulobol -2-be...
Ezt nem nagyon értem. Egy 6max asztalon azt figyelni, hogy egy bizonyos játékos ellen hogyan állunk? Amúgy is ha mindketten dupláztok, 200BB-nél már más a játék képe.
Ilyen esetben nekem kene belebetelnem (ha mondjuk o 3-betelt), vagy inkabb a check-raise all-in a jo megoldas? Oruljek ha megadja, vagy inkabb azon konyorogjek, hogy eldobja? Egyszoval a Fold Equity itt a lenyeg, vagy az en aktualis szazalekos oddsom?
check-raise all-in, legtöbb esetben nagy fold equityt várok. Ha mégis megadja, hát ott a %-os oddsom.:)
Van egy AKo a kezemben, lopasi kiserlet megtortenik es nyugodt szivvel 3-betelem. Megadja, jon a flop 696r, majd a c-betemre jon egy emeles. Hogyan tovabb?
Fold
Ezt nem nagyon értem. Egy 6max asztalon azt figyelni, hogy egy bizonyos játékos ellen hogyan állunk? Amúgy is ha mindketten dupláztok, 200BB-nél már más a játék képe.
Miert? :o