Alessio
2010. jan. 25. 18:05

Internationale poker

Kedves fórumtársak!
Ide várom azokat az észrevételeket, amik a különböző nemzetiségű játékosokra vonatkoznak. Ugyanis gyakran nem amerikaiakkal játszunk, hanem mindenféle országból jövő playák ellen is.
Amikor Party-n nyomtam, nagyon sok volt a német regulár, de most az FTP-n is van egy asztalon legalább 1-2 német.
Arra gondoltam, hogy pl. milyen stílusban játszanak, mi a gyakori move, és minden ilyen észrevétel, ami esetleg felhasználható, vagy a mérleg nyelvét egy döntéshelyzetben el tudja billenteni a jó irányba.
Franciák (gyakran callolják a 3 betet AJ-nál rosszabb lappal is)
Németek
Amerikaiak
Oroszok
Skandinávok (elég agresszívan nyomják a pókert, sokszor lazák az asztalnál)
etc... etc...

Hasonlókra, vagy még konkrétabb észrevételekre gondoltam, ami segítheti a játékunkat

Rólunk általában azt tartják, hogy sokat blöffölünk:) Honnan szedik ezt...

yoofej
Válasz Alessio kommentjére
2010. jan. 25. 18:25

- a belgak nagyon szeretik a sort
- a nemetek is, de ok kolbaszt is tolnak hozza
- az oroszok rengeteg vodkat meg birnak inni
- amerikaiakkal vigyazni kell, nagyon aggresszivak, ha hamburger van a lathataron

Viccet felreteve sztem nem lehet nemzetek szerint kategorizalni a jatekosokat. Minden nemzetbol vannak hatalmas fishek es nagyon jo TAG, vagy LAG jatekosok.

Ger1bacsi
Válasz yoofej kommentjére
2010. jan. 25. 18:31

Viccet felreteve sztem nem lehet nemzetek szerint kategorizalni a jatekosokat. Minden nemzetbol vannak hatalmas fishek es nagyon jo TAG, vagy LAG jatekosok.

Szerintem sem.
Általában mondjuk dicsérik a skandináv játékosokat. De ebben nem hiszek, hogy nemzetek szerint be lehet őket játékuk alapján tájolni.

Alessio
Válasz Ger1bacsi kommentjére
2010. jan. 25. 18:34

Ok nem is arra gondoltam, hogy most összeállítunk egy könyvet, ami szerint játszani kell ellenük, csak az észrevételeket várom... de ezt le is írtam.

dr.drogba
2010. jan. 25. 18:37

Hát én a Bosson azt tapasztalom,hogy a franciák 90%,nem normális.
Igaz ez nl25-50.

Ger1bacsi
2010. jan. 25. 18:50

Ok nem is arra gondoltam, hogy most összeállítunk egy könyvet, ami szerint játszani kell ellenük, csak az észrevételeket várom... de ezt le is írtam.

Hát gondolom, csak ez így elég nehéz.
Amúgy eddigi megfigyeléseim szerint nagyon sok jó a finn-norvég-svéd játékos, micro téten is találkoztam már pár jó playaval.

Alessio
Válasz Ger1bacsi kommentjére
2010. jan. 25. 18:56

Amúgy eddigi megfigyeléseim szerint nagyon sok jó a finn-norvég-svéd játékos, micro téten is találkoztam már pár jó playaval.

Igen, mert saját és mások tapasztalatai alapján mondhatom, hogy a skandináv csoport elég aggro, ami sok 3bet, 4bet, és blöff move-ot jelent. Náluk gyakran a TPTK is value értékkel bír, még ha nagy agressziót mutatnak is. (De ez nem szabályszerű)

bravesoul
2010. jan. 25. 18:58

egész jó formában vannak az OP-k mostanság Image

Élő ügyfélszolgálat