Póker Fórum Archívum > No-limit Hold’em cash game stratégia topikja > Játék AK-val, ha nem talált el a flop... (szigorúan microlimiten)

attiati
2009. máj. 10. 0:50

Játék AK-val, ha nem talált el a flop... (szigorúan microlimiten)

Igazából legtöbbször 6 outban reménykedhetek. Sokan képesek 2 overcard-al tönkremenni (semleges) flopon és utána. (akár KQ-val is)
Pluszos játék ez így mikrólimiten?
Maximum a dobatásban reménykedhetek. Ami itt sokszor nem működik (csak ha totál semmi nincs nála, de akkor elég egy félpotbet is).
Ha egy második párt talált (vagy akármilyen párja van), és végigjön vele, akkor végig hátrányban leszek.
Miért kötelező c-betelni AK-val két overcardra? (elég lesz, ha overkézbepárral tönremegyek :D )

Átalában olyankor szoktam csak c-betelni, ha a flop alapján hitelesnek tűnik.
Pl figurás lap a flopban. Vagy ha húzóm is kialakul mellé.
Ti hogy látjátok?

És mi a helyzet, ha nem semleges a flop? SD, FD veszély, vagy duplázódott asztal. Ehhez van egy példahand is:
Poker hand played on iPoker with a pot size of $7.61 - Pokerhand.org

(SH asztalokra értem, NL5-50-ig.)

nando42
Válasz attiati kommentjére
2009. máj. 10. 0:57

Igazából legtöbbször 6 outban reménykedhetek. Sokan képesek 2 overcard-al tönkremenni (semleges) flopon és utána. (akár KQ-val is)
Pluszos játék ez így mikrólimiten?
Maximum a dobatásban reménykedhetek. Ami itt sokszor nem működik (csak ha totál semmi nincs nála, de akkor elég egy félpotbet is).
Ha egy második párt talált (vagy akármilyen párja van), és végigjön vele, akkor végig hátrányban leszek.
Miért kötelező c-betelni AK-val két overcardra? (elég lesz, ha overkézbepárral tönremegyek :D )

Átalában olyankor szoktam csak c-betelni, ha a flop alapján hitelesnek tűnik.
Pl figurás lap a flopban. Vagy ha húzóm is kialakul mellé.
Ti hogy látjátok?

És mi a helyzet, ha nem semleges a flop? SD, FD veszély, vagy duplázódott asztal. Ehhez van egy példahand is:
Poker hand played on iPoker with a pot size of $7.61 - Pokerhand.org

(SH asztalokra értem, NL5-50-ig.)

Na jó, muszáj rákérdeznem: mi a rákot keresel bent nl50-en "SS"-ként? Ha nincs elég pénzed a reloadhoz, akkor talán olyan téten kéne nyomnod, amihez van BR-ed. Remélem (?) nem mondtam semmi újat.

ZoDo
2009. máj. 10. 1:00

A párosodott boardon a c-bet azért jó AK-val, mert egy csomó rosszabbal is megadják, akkor is ha nincs pp-jük, és nem találta el őket a board. Magyarán value is van benne.
Szóval nekem standard a Cbet (persze board és ellenfél számától függően).

Amit az elején írtál, az nem teljesen világos nekem, hogy ott mire vagy kíváncsi. Írj valami példahandet.

A példahand teljesen jó szerintem.

attiati
Válasz nando42 kommentjére
2009. máj. 10. 2:18

Na jó, muszáj rákérdeznem: mi a rákot keresel bent nl50-en "SS"-ként? Ha nincs elég pénzed a reloadhoz, akkor talán olyan téten kéne nyomnod, amihez van BR-ed. Remélem (?) nem mondtam semmi újat.

nem mondtál :)
sss-t játszottam. Ilyen szempontból leegyszerűsödik a helyzet. A kérdés most sss-től függetlenül merült fel bennem. De belátom, tényleg nem sablonszituáció, sokmindentől függ valóban.

h_gerizson
2009. jún. 30. 17:19

AK preflop

Flopott még nem láttunk, de gondoltam megkérdezem itt, rosszul játszottam meg ezt az AK-t???

Poker hand played on Ongame with a pot size of $16.95 - Pokerhand.org

plastikman0
Válasz h_gerizson kommentjére
2009. jún. 30. 18:37

Flopott még nem láttunk, de gondoltam megkérdezem itt, rosszul játszottam meg ezt az AK-t???

Poker hand played on Ongame with a pot size of $16.95 - Pokerhand.org

nekem az a tapasztalatom hogy NL10 FR 3bet 80% AA KK 20% QQ AK agrobbak AQ JJ 4bet meg már 90% AA KK

AK simán dobható

plastikman0
Válasz plastikman0 kommentjére
2009. jún. 30. 18:42

attiati: " Ha egy második párt talált (vagy akármilyen párja van), és végigjön vele" nem "teljes beülős" SSSnek 3dik párral is megadnám

fölösleges NL50 SSSzni ha a cbettel is bajba vagy... kb akkor NL2-NL5

akkor cbetelj ha kicsit a valószínűsége hogy eltalálta a másikat J52 K84 A96
KQ2 jók az egyszínű floppok is mert FD nélkül itt ritkán jönnek tovább, jó a 10104 is csak micron sokszor hatástalan ilynor emelni.... de mégis kell. attól függ milyen az imaged.

ha húzónehéz a flop ne emelj K86 86 egyszinű stb GL

h_gerizson
Válasz plastikman0 kommentjére
2009. jún. 30. 18:45

nekem az a tapasztalatom hogy NL10 FR 3bet 80% AA KK 20% QQ AK agrobbak AQ JJ 4bet meg már 90% AA KK

AK simán dobható

túl aggresszorkodtam... :S:S

Satukan
Válasz h_gerizson kommentjére
2009. jún. 30. 20:34

SS-ként AK-val preflop allin és nincs probléma :)

Full stack esetén attól függ...

attiati
Válasz Satukan kommentjére
2009. jún. 30. 23:53

SS-ként AK-val preflop allin és nincs probléma :)

Full stack esetén attól függ...

Hát, egy jobb játékos leveszi.
De kár volt ez a topikot előbányászni :)

Élő ügyfélszolgálat