Bajkevero
2007. dec. 4. 11:09

Jatek kozepesen aggressziv asztalon

Vegiggondolva az eddigi poker-sessionjaimat tobbnyire azok a sessionok voltan plusszosak, ahol a nagy kezeimet kifizettek (pl mikor a franciak ellepik az Everestet).
Ott, ahol a nagy kezeket nem fizetik ki (ez nalam jellemzo a FTP-n delutan es kora este, meg most a Chilin, plusz amikor tobbsegeben nemetek jatszanak az Everesten) azok a sessionok minuszosak.

Egy jellemzo leosztas az utobbin: korai vagy kozepso pozicioban alacsony part, Axs vagy magasabb egyszinu kapcsolodo lapot kapok. Beszallok, mogottem valaki 4-5BB-t emel. Mivel nem eleg eros a lapom, igy dobom (plusz mindenki mas is). Ezeket az elvesztegetett 20 centekkel plusz a jatszhatatlan vakokbol eredo veszteseggel maris 2-3 dollar vesztesegem lesz egy fel-egy ora alatt asztalonkent (NL20). Persze amikor nagyszeru lapom van (AA, KK, QQ) es en emelek 4-5BB-t mindenki menekul, es legtobbszor besoprom a vakokat.

Kovetkezo vesztesegforras az AK, AQ-k. Emelek 3-4BB-t, es valaki mogottem megadja vagy ramelel. Flop nem segit, es a cont-betemre visszaemelnek, dobok. Hirtelen 1, masfel dollar veszteseg. A re-raise sem bizonyult tul kifizetodonek, mert bar neha elvittem az eredeti potot, de eleg gyakran nem. Es egy ilyen bebukott parti utan meg jo a tilt...

Szoval kerdesem, hogy mi a jo, hosszutavu strategia ezeken az asztalokon?

kisrapi
Válasz Bajkevero kommentjére
2007. dec. 4. 11:26

Én ilyen asztalokon elkezdek mindennel vakot lopni, amikor csak lehet, meg olcsón floppot nézni SC-kkel, kicsit is kapcsolódó lapokkal, magas lapokkal, ha nincs emelés. Floppnál több ellenfélnél csak akkor erősködni igazán, ha min 2. párom van, egy ellenfél ellen pozból mindig megpróbálni ellopni a potot, ha ő checkelt előttem. Szóval a lényeg, hogy sok kis potot játszani, és megpróbálni elvinni minél hamarabb.
De amúgy az sem rossz taktika, hogy keresel másik asztalt

medgypeti
Válasz kisrapi kommentjére
2007. dec. 4. 12:14

Nekem pont ez a bajom a FTP-el.Tele van ilyen asztalokkal.

Bajkevero
Válasz medgypeti kommentjére
2007. dec. 4. 13:23

Ezert partoltam en is el onnan. Multkor 10 dollar bonuszt szabaditottam fel, de 20 dollarba kerult :(

Irtak, hogy a chili ilyen szempontbol jobb. Hat vasarnap este valoban, de tegnap este nagyon kellemetlen ellenfeleim voltak (gyakorlatilag nincs asztalon, ahol jatszottam)

Azert kiprobalom kisrapi strategiajat. Elobb-utobb ezt a harcmodort is meg kell tanulnom, nem halaszhatok mindig a Tesco akvariumaban.

medgypeti
2007. dec. 4. 13:31

nem halaszhatok mindig a Tesco akvariumaban.

Chilin én is gondolkodtam de elég kemény a fd bónusz kiszedése.Neked hogy megy?

Bajkevero
Válasz medgypeti kommentjére
2007. dec. 4. 14:33

hat kemenyebb mint gondoltam...
$200-t toltottem fel, ami 200 bunusz. ehhez 8000 pont kell.
Tegnapelott NL5, NL10 asztalokon jatszottam vegyesen 6 asztalon. 1 ora alatt 25 bunusz pont.
Tegnap 8 db NL20-as asztal masfel ora alatt. kb 170 bonusz pont, ami kb $2 felszabadult bonusz. (arrol nem beszelve, hogy $25 buko sessionom volt)

Tehat, ha NL20-an 8 asztalon nyomom, akkor kb 110 pont/ora -> 72 ora alatt jon le a bonusz, amire van 60 napom.
Annyi kedvezmeny van, hogy ha nem sikerult teljesiteni az egeszet, de lagalabb a felet, akkor a felet (esetemben 100 dollart) jovairnak.

Bajkevero
2007. dec. 5. 0:38

Kisrapi strategiaja bejott!
CO es Buttonrol gyakorlatilag mar JT vagy QT-tol elkezdtem rabolgatni kb 3BB-val. Eleg, ha 3-bol 2-szer dobjak a vakok, mar nullas. De ha van egy-ket kosza beszallo elottem, akkor kb ha minden masodik sikeres rablas mar megerte. Ha van megado, az se baj, javulhatok floppon, ha meg nem, akkor is kihasznalhatom a poziciom adta elonyoket...
De van egy masik hozadeka is: azt hiszik az ellenfelek, hogy egy maniakus emelo vagyok. Amikor jon a nagy lap, nagyobb szazalekban van megadom. Sot lehet, hogy valaki epp akkor akar mozesre tanitani, amikor az AA-t szorongatom a kezembe. Meg az all-in-emet is egy olcso blofnek hiszi, aztan meglepodik, mikor kikap a AJ-jevel.

szoval koszi Kisrapi!
:)

Élő ügyfélszolgálat