peterpanic
2008. jan. 31. 14:02

Lejon a harmadikadik szin a riverre

gyors felmeres:

ki mit csinalna, ha:

preflop limpelt volna 99-val kozeprol, rajta kivul meg 3-an vannak.
lejon a flop, 9Q3, ket pikk, nalad egyik sincs.
potmeretut emelsz flopon, button adja.
turn x, te emelsz 2/3 potot, ő adja.
riverre pedig lejon a harmadik pikk...

mi a kulonbseg mikrolimit es low limit kozott ilyen szituacioban?
kulonbozo ellenfelek ellen kulonbozo modon kellene jatszani?
mikrolimiten en nem dobnam el a setemet. NL100-on el kellene?

TAG ellen, LAG ellen, LP ellen hogy jatszanatok?

en LP ellen check-call, LAG ellen check-allin, TAG ellen szinten check-call-ra jatszanek.
van ertelme ilyenkor value betelni elso beszelokent? barmelyik jatekostipus ellen.

(azert csak check-call, mert olyan nagy aranyban kezdenek el bloffolni az emberek ilyen helyzetben, hogy meg a potmeretu emelest es +ev megadni. es azert nem bet, mert nem tudnek mitkezdeni egy reraise allin-el es kenytelen lennek eldobni. es mindezek mellett a potot sem növeltem.)
vagy tul passziv vagyok?

kisrapi
Válasz peterpanic kommentjére
2008. jan. 31. 14:23

Nekem a standard játékom ilyen esetben check-fold és a check-call között változik, ez ellenfélfüggő, szerintem egy nálad gyengébb lappal egy átlagos ellen checkel mögötted...ha van readed, az ellen blöffös, akkor mehet a check-call, de igazából ez megint az emelés méretétől függően változik.
Igazából itt ugye az lenne a lényeg, hogy mivel nem adtad meg neki az oddsot a tartásra, ezért a végén ne fizesd ki a kész flössét, így hosszú távon veszít ellened...

buktar
Válasz kisrapi kommentjére
2008. jan. 31. 14:34

Néha pozíción kívül nyomok egy 1/3 pot blocking betet, ez rossz játék?
Persze a read nagyon fontos.

kanrich_
Válasz buktar kommentjére
2008. jan. 31. 14:51

Nagyon jó a kérdés! De! 99-el nem limpelnék, főleg nem 6max asztalon, de mostanában MP2-MP3-ban már 10maxon is emelnék vele.
Az adott szituációban egyébként a turn-ön legalább a pot 80%-át betelném, marha könnyen lehet nála TJ is.
A riveren check/call v. c/fold és nállam ilyenkor nagyon sokat számít az, hogy milyen sebességgel adta az ellen a betjeimet. A gyors megadások általában húzó lapra utalnak, ekkor jobban megilyednék.

peterpanic
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. febr. 9. 0:43

ma megint belekerültem ilyen helyzetbe, köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
viszont most a helyzet forditott volt:
egy viszonylag jó játékos ellen kaptam set-et flopra, végig emeltem 3/4ed potokat, és végig adta (nem tul gyorsan)., ő volt korai pozicioban, a flopon sorlehetőség nemvolt de flöss igen, turnre x, riverre lejött a 3adik szin.
ő csekkolt, énpedig gondoltam jobb játékos révén (PE statok alapján, bb/100, vpip, wsd, ilyenek) nem ad meg ekkora emeléseket flushhuzoval.
szóval value bet nem?
bár ha belegondolok, rosszabb kezzel nem valoszinu hogy megadta volna.

emeltem egy nagyot, reraise allin jott, es 10:1es pot odds miatt meg kellett adnom.
lejött neki a flush.

ajj annyira idegesit ha ilyen szarul jatszom.

kanrich_
2008. febr. 9. 11:39

Ilyes esetekben én rendszerint elpasszolom a rivert.

Tweeny
2008. febr. 9. 16:12

Első esetben én ilyenkor egy blocking betet szoktam betenni, a pot negyede és harmada között, re-raise esetén általában dobom, de ez ellenféltől függ.

Második esetben el kell passzolni a rivert.

peterpanic
Válasz Tweeny kommentjére
2008. febr. 9. 16:45

köszönöm, nem is tudom miert gondoltam, hogy emelni kellene.
na igen, megvan, a multkor olvastam valami tanulmányt a value bet-ek elmulasztasarol meg profitmaximalizalas, stb.
ilyenkor pedig mindig tulzasokba esek, jellemzo.

blocking bet pedig tulajdonkeppen azert kell, hogy kevésbé legyünk egyszerűen kiblöffölhetőek? gondolom én.

Élő ügyfélszolgálat