Még egy OOP-s kérdés
Kezdek ráeszmélni, h az pozíción határeset helyzeteket, úgy a legkönnyebb megoldani, ha nem kerülök pozíción kívűl határeset lapokkal:) De ha mégis, akkor konzervatívan játszom őket.
Mi a helyzet viszont akkor, ha valószínűleg nálam van a legjobb lap, de az nagyon könnyen romlik. Erre egy kitalált példa:
UTG+1: 100
SB: 100 AcJc
PF: 1 fold, UTG+1 raises to 3,5, 2 folds, SB calls, BB folds
Pot:7,6
Flop: Jh Ts 2s
SB?
Itt mi a terv?
(Gondolom dobahtó lenne az AJs PF, de nekem ahhoz nem lenne szívem.)
AJs-t preflop a fenti helyzetben szinte biztos, hogy nem dobnám el. Egy ultra LAG ellen még vissza is emelnék vele.
Ebben a szituációban (így hogy nem látom az ellenfeled számait) én check-raise pot játékot próbálnék, hiszen valszinű ugye jön a CB.
Ha a visszaemelést is megadja, akkor kezdeném azt érezni, hogy bajban vagyok...
Ebben a partiban és se szívesen játszanék check/call-t a flop-on. A kanrich_ által javasolt check-raise is jó lehet, de akár bele is hívhatunk a preflop emelőbe.
De leginkább fold preflop. Az a baj az ilyen lapokkal, szemben mondjuk egy suited connector-ral, amelyet mondjuk 3-way pot-ban akár az SB-ről is megjátszanék, hogy ez dominált lap. Nehéz vele nagyot nyerni, viszont annál könnyebb vele sokat veszíteni.
Én is check-raiset játszom többnyire, de ha megadja...
Ha jól emlékszem, az egyik első általam olvasott topicban volt egy hasonló partid, ahol AQ-val check-raiseltél hasonló helyzetben, mire az ellenfél callolt. És utána valami ilyesmit írtál (nem szó szerint): Na ezekete a helyzeteket utálom, nincs pozícióm, nagy a kassza és nem tudom hol is állok.
A check-raisezel kapcsolatban szerintetek jó, ha callra bet 2/3-3/4 pot minden nem pikk, 9,Q turnön, ha pedig azt is megadja check/fold minden riveren.
Vagy (ahogy ma játszottam egy tök hasonlót) raise/call reraise és bet minden nem pikk 9,Q,s turnon. Ha pedig csak megadná, akkor bet/fold minden turnön.
Amennyiben a check-raise-t megadja, akkor csak, ha nagyon blöffölös hangulatomban vagyok, akkor hívok újra a turn-ön, hiszen nagy valószínűség szerint jobb lapja van mint nekünk (AJ+), ritkán pedig draw-ja (KQ, AsXs, esetleg két broadway lap, amivel várja, hátha kijön a gutshot).
Mivel a flop-on check-raise-ltük, így valszeg, ha passzolunk a turn-ön és a river-en, akkor nem fogja agressszíven játszani a draw-ját, hanem szépen elpasszolgatja mögöttünk. Így bízzunk benne, hogy nem jön az ki. Ezen logika alapján pedig ha hív, akkor 80-90%-ban AJ+ minőségű lapja van.
Tehát az én játékom egy flop check-raise után (aminél jobbnak tartom a flop-on az egybőli belehívást) a turn-ön: check/fold (tudom kicsit passzív a flop check-raise után... :o )
Tehát az én játékom egy flop check-raise után (aminél jobbnak tartom a flop-on az egybőli belehívást) a turn-ön: check/fold (tudom kicsit passzív a flop
check-raise után... :o )
Tetszik ez a közgés hasonlat, rég halottam már ilyeneket:)
Azért nem játszanék szívesen ch/r-ch/f-ot mert ezt gyakorlaitalg bmelyik 2 kártyával megtehetném, és az ilyen blöffjellegű játékot nem szeretem.
Akkor innentől kezdve inkább belenyitok...