S0nnyB1ack
2013. febr. 23. 18:02

Micro grind kérdés

Sziasztok!

Egy ideje gondolkozok egy kérdésen a saját játékomat illetően, amivel kapcsolatban nem tudok zöld ágra vergődni. A kérdés nagyon egyszerű: 4-6 asztalon toljam vagy 16+-on? A válaszra sokan rávágják hogy persze hogy 4-en kellene a játkunk fejlődése érdekében de valahogy én nem érzem ezt olyan egyértelműnek.

Ugye rengeteg helyen lehet olvasni a micro-téttel kapcsolatban: ne blöffölj, ne floatolj, nem kellenek microra herocallok stb. csak keményen value játékot kell játszani, a legnagyobb micro hiba hogy sokat calloznak stb.

Mostanában 16+ asztalról visszaálltam és toltam 6 asztalon elég sokat és a notejaim 95%-a tipikus micro note, olyan amihez le sem kell ülni játszani: - jelöltem egy csomó CS-t, passzív fish-t, meg totál eltévedt játékost. De hát akárki megmondja ezt, ezzel van tele a micro limit. A handek viszont nagyon lassan pörögtek, és mivel alapból nem nagyon blöffölgetünk, nem herocallozunk ugye ahhoz hogy value-t nyerjünk kellenek a jó handek és az is kell hogy a másiknál is legyen valami showdown képes hand amivel bután hajlandó tönkremenni vagy túl sokat veszíteni.

A kérdésem az hogy akkor miért kellene 4-6 asztalon noteolgatnom, mikor a játékosok baromi nagy százalékának ugyanazok a hibái, és hozzájuk is kelleni fognak value-handek? Kell ez a nagy readelés, noteolás a sok CS közé? Nem jobban megéri 16+ asztalozni micro-n erősen value alapon amíg el nem jön egy olyan limit ahol azért gondolkoznak a játékosok? Szerintetek?

GStealer
Válasz S0nnyB1ack kommentjére
2013. febr. 23. 18:39

Nem azért kell kevés asztalon tolni, hogy időd legyen note-olni minden egyes játékost. Ellenben fel kell építs egy jó alapot, észre kell venni a saját hibáidat és több időd kell gondolkozni a leosztáson. Így tudod kialakítani a saját stílusod, így lesz később egyre több szituációban tapasztalatod. Ezek után lehet majd sokasztalozni, mivel már töredék idő alatt felismered ugyanazokat a helyzeteket. 16 asztalon a grindon kívül semmire nincs időd, magyarul alig fejlődsz valamit.

Az meg, hogy ne blöffölj/floatolj, nem teljesen igaz. Persze jóval kevesebbszer kell, mint NL100-on, de azért micron is vannak olyan játékosok, akik hajlandóak dobni, ellenük pedig megéri.

Tir-X
Válasz S0nnyB1ack kommentjére
2013. febr. 23. 18:44

GStealer+1. 16 asztalon nem gondolkozol, ezáltal nem fejlődsz. Ha egy adott témáról sokat gondolkozol, jobb leszsel benne. Ha nem, akkor megragadsz az adott szinten, elgyen az bármi az életben.

Mindemellett az sem igaz szerintem, hogy minden játékosnak ugyanazok a hibái. 16 asztalon pl. soha nem fogod kibogarászni, hogy egy adott szituban valszeg jobb volna egy thin vbet, mint egy c/c, vagy fordítva. Nem gondolsz végig rangeket, lehetséges lineokat, nem tervezel a következő utcára. Ez mind olyan képesség, melyek fejlesztése nélkül eljön egy limit, ahol megragadsz. Általában ez a microtét közepe/teteje.

Élő ügyfélszolgálat