Micro-hullám
Üdv!
Igyekszem röviden leírni amit szeretnék.Pár év mtt van mögöttem(1-22$), ezenkívül úgy alapból a poker a mindenem.A tervem a következő; amikor nincs időm egy 6-12 órás sessionbe belekezdeni, de szeretném pokerrel tölteni a szabad 1-2 órámat vagy többet, és a változatosság miatt is, micro cg asztalokon szeretném hasznossá tenni magam.
Ha pl 6 asztalon amiből 4 nl10 2 nl25 egy stabil és kiforrott nyerő játékot produkálnék már boldog lennék teljes mértékben.Ezt nevezhetném is a mostani célomnak!Ps.com,ps.fr 6 max zoom és normál asztalokkal szimpatizálok.(sajnos .fr en még nincs zoom, de már tárgyalnak az ARJEL-el ennek bevezetéséről) Hogy milyen tudásszinten állok cg terén ,arról fogalmam nincs, mióta az eszemet tudom szívok magamba minden pokeres ismeretet amennyire képességeim engedik, minden magyar nyelvű oktató ;-leak finder videót láttam az biztos, minden kategóriában. Sok stratégiai cikket olvastam, szóval arra akarok kilyukadni van egy átfogó ismeretem, de az ugye más kérdés hogy ezeket hogyan tudom kiaknázni, leginkább egy jól szituált fishnek mondanám magam, de míg mtt-ben betudom lőni hol állok kb , cg-ben szükségem lenne a segítségetekre, mivel a közeli barátaim is mtt sek.
A lényeg h arra számítottam szétszedem az nl5 zoom asztalokat, 10bb+/100-al száguldok és majd nl10-től jön a neheze számomra, nem így történt és aza gyanúm egy káosz a játékom.Beillesztek néhány képet hm ből és jöhet minden észrevétel a szemem közé, jótanács, oltás, tényleg örülnék neki.Eezernyi kérdésem lenne, illetve szeretnék handeket is betenni később ha úgy alakul.1 szó mint száz kíváncsi vagyok a véleményetekre, 5letekre. Akár msnen, skypon is összeszűrném a levet azokkal akik szintén micron akarnak kopasztani, vagy már ezt teszik.
Pár kérdést ami hirtelen eszembe jutott:
• zoomon mekkora handszám után vonhatók le következtetések?
• Nl5-n alapvetően egy value alapú játékot terveztem, sok lopással semmi trükk, egyenes abc poker, ha valaki nagyon erősködik kiszállok, viszont ez alatt a non showdownom lefelé tartott.Igyekeztem ezt kiküszöbölni sok 3bet-el, light 4 beteket is próbálgattam, elkezdtem óvatosan barellezni.Először elindult felfelé a nonsd de ezután a winningsem látta kárát mert nagy potokat építettem és rosszul sültek el a dolgok.Ezután visszafogtam magam, így viszont a nonsd most megint száguld lefelé....tényleg beletört a nem túl acélos bicskám ebbe az egészbe
• irigylem azokat a grafokat ahol a nonsd felfelé halad, de egyáltalán nl5-nl10 en lehet ilyet produkálni?Ha igen mutatnátok nekem ilyet?Vagy túl nagy figyelmet fordítok neki?És úgy egyébként bármilyen nl5-nl10 es grafikont, szívesen megnéznék, etalont vagy akármilyet
• micron igazán jó regek tényleg nincsenek, mert aki stabilan veri a mezőnyt az feljebb lép?Találkoztam azért néhány kompetensnek tűnő játékossal akiken nem sok fogás volt, békén is hagytam őket többnyire
• Hogyan tudnék kevesebbet bukni bb ről?Kitekert egy játékom lehet ugyanis 60 k handnél még az sb 60 $ profitot mutatott, de a bb már akkor is -170$-nál járt.Mostanra bb -200 sb 0 közeli.A képen látható..
Itt vannak a képek a játékomról, lehet van benne felesleges elem is, és ezúton kérek elnézést a formázási hiányosságokért is.
A handek nl5 6max normál-zoom és nl10 zoom asztalokról származnak, bár 70%-a nl5 zoom, és attól tartok az első 25k hand csak up volt és az azutáni break even teljesítmény konvergál a játékom valós képe felé.Ráadásul ev alatt sem vagyok, a vonal közelében hesszelek, nem lehet okom panaszra ez ügyben.
Remélem nem nevettetem ki magam 84k hand-el, ha mégis és túl hamar próbálok levonni nagyobb konzekvenciákat akkor elmegyek 200k handig és utána visszatérünk rá
köszi h elolvastad!
KépHost.com - Képfeltöltés, tárhely a képeidnek
Jó reggelt kedves Theci!
Remélem, majd nálam jóval kompetensebb emberek is leírják a véleményüket, de azért én is elmondom az első benyomásomat.
Szerintem nl5ön és nl10en teljesen fölösleges a nonsd vonalra koncentrálnod, nem attól fog gyarapodni a bankrollod, hanem a winningstől. Olyan limiteken, ahol képtelenek elengedni, top pár-weak kicker típusú lapokat, ne nagyon várj hatalmas nonsd növekedést. Feljebb, ahol már több az intelligens játékos és képesek téged rangere rakni és te jól reppeled azt a range-et ott majd növekedésbe kezd. Éppen ezért szerintem felesleges elemei a repertoárodnak a light 4 betek és a light barellezések. Nem azt mondom, hogy nem lehet ezeket nl10-en jól használni és nem lehetnek profitáló elemei a játékunknak, de a winningsed javának nem ebből kellene fakadnia. Én is játszottam ps-en nl10 zoomot és úgy vettem észre, hogy rengeteg a feszes, rossz játékos, akik ellen ha egy letisztult ABC játékot játszol, szépen tudsz profitálni. Összegzés képpen szerintem egy kezdő cg játékosnak először egy szolid alapot kell építenie és ezt gyakorolnia, utána elkezdeni a kreatív játékot a megfelelő szituációkban.
A statokról meg annyit, így első ránézésre, hogy :
3beted egy normál 3bet rangehez képest nagy, ez azt jelentheti, hogy olyan lapokkal is 3 betelsz (remélem IP leginkább) amikkel esetleges postflop hiányosságok miatt bajba keveredhetsz.
vs 3bet call% szintén nagynak tűnik - sokat callolosz 3betet, ami logikusan azt jelenti, hogy keveset dobsz és keveset 4betelsz ellenük.
a 4bet ranged pedig kicsi, csak premium lapokkal 4betelsz, a 3betek callolása helyett, a megfelelő ellenfél ellen a megfelelő szituban jobb egy 4bet, mert sokszor fog rá dobni, vagy sokszor fog cbetre dobni, de csínnyán vele.
Flop cbeted magas, és ebből adódóan a flop cbet succes% pedig alacsony. Ezeken a limiteken nem igazán fognak neked dobni flopon, szeretnek több utcát látni mielőtt eleresztik a lapjukat. Válogasd meg jól azokat a boardokat amiket cbetelni akarsz. Ha úgy gondolod, hogy az ellenfeled range találkozik a floppal, vagy nagyon drawy, akkor ott ne nagyon erőltesd a cbeteket. A dryabb, broadway magas boardokat lehet tüzelni, több utcán át is akár, de ezzel megint óvatosan kell bánni, mert szükségeltetik hozzá a megfelelő szituáció (ellenfél ismerete, board textura ismerete) felismerése.
Amit még így kiemelnék az a WTSD-d, elég nagy szintén. Sok mindenről árulkodhat ez. Sok olyan lappal jutsz el mutatásig, amivel lehet, hogy nem kéne, vagy pedig a jó szituációkban, jobb lapokkal nem vagy elég agresszív, de ahogy az agresszió értékeidet elnézem, nem azzal van a gond. Így viszont könnyedén elképzelhető, hogy nem a megfelelő szituációkban vagy agresszív.
Az utánam következők megírják, ha nagy hülyeségeket írtam neked, de itt még igazán nem lehet nagyon tévútra vezetni. Figyelmedbe ajánlanék pár írást, ha még nem olvastad volna őket akkor kötelezőek, ha igen, akkor pedig olvasd el újra és újra őket, megéri!
Póker stratégia / No Limit Holdem Póker / NLHE: a hatfős játék alapismeretei | Online poker, Rakeback, Póker bónusz
Póker stratégia / No Limit Holdem Póker / A pozíció jelentősége No Limit Holdem játékban | Online poker, Rakeback, Póker bónusz
Póker stratégia / No Limit Holdem Póker / Mi is az a Squeeze play? | Online poker, Rakeback, Póker bónusz
non showdown winnings
AK
Baluga Theorem
Mikro tétes útmutató - no limit holdem póker
Mikro tétes útmutató - NLHE póker
Póker stratégia / No Limit Holdem Póker / Emelési stratégiák - Miért, mikor és hogyan hívjunk? | Online poker, Rakeback, Póker bónusz
https://poker-akademia.com/poker_strategia/holdem_manager/holdem_manager_statisztikak_es_azok_elemzese/
Póker stratégia / Ryan Fee 6 Max NLHE könyve | Online poker, Rakeback, Póker bónusz
Póker stratégia / Póker stratégia / Mit is jelent a floating? | Online poker, Rakeback, Póker bónusz
Sok sikert és kitartást kívánok! :-)
Köszi hogy szántál rám időt, a vesémbe láttál a statokon keresztül :D Külön köszönöm a zsebből előrántott cikkeket, többségével még nem találkoztam, épp itt volt az ideje!lehet jobb is ha nem folytatom a kaszabolást addig míg ezekkel nem végeztem...
gL Neked is! :)
Nl5 Zoomnál leginkább arra számíthatsz, hogy az ellenfelek nem fognak hozzád alkalmazkodni játszák azt amit amúgy is játszanának. Én (kb. egy éve játszottam utoljára) úgy emlékszem két fő típus volt. Az ukrán megélhetési regular meg az európai hülyéskedem egy big-mac-áráért. Az első típust könnyű megismerni, mert 15/12 körüli stattal ül néha több beülővel. Ezeket lehet zargatni 3-4 betekkel, mert fogalmuk van a pozíciós játékról -> gombról rád fognak emelni, de nem szívesen játszanak 3bet partit mert féltik a pénzüket. Ráadásul nagyon jól be lehet lőni a range-üket főleg egy visszaemelt partiban. Az a tapasztalatom, hogy nagyon sok ha elkezd alkalmazkodni túltolja, főleg a 2nd 3rd nut-ot túlértékeli a riveren. (azaz sokat zargattat egy 75centes 3 bettel, akkor hajlamos a K magas flusshel visszaemelni egy bepárosodott riveren, mert nyilván őrült vagy).
A második típust viszont véletlenül sem szabad light 3 betelni, vagy megpróbálni kicsavarni a kezéből bármit.
Rendben köszi!Kiszínezem az ukránokat:)Akkor szted a balance-olást teljesen elfelejthetem?Arra gondolok hogy co-bu miniréz ha trash-el vagy közepes hand-el lopok így olcsóbb 3 betre dobni és cbetelni illetve 3 bb vagy 3.5 ha pl. 22+ Ats-Ajo+ Kjs-Kqo+ 9ts+ hogy építsem a kasszát?Létezik hogy ezt nem tudnák kihasználni?Igen azt megfigyeltem hogy restealre nagyon sokat dobnak, viszont ha callt kaptam akkor is lőttem 1-2 utcát, vagy cbet-ch/r line-okkal égettem a pénzt belátom..