minuszos vakok enyhítése
Vakokról bukok, mégpedig sokat.
Ezen szeretnék javítani.
Erősen gyanítom, hogy nem kéne UO potba SB-ről 65%-ban 2,5xezni, mert nagyon gyorsan elkezdenek visszaemelgetni, és az én call v. 4bet rangem túlontúl őszinte, ahhoz hogy -55bb/100 at produkáljak. Amúgy nl30FR ről beszélünk.
Kiváncsi vagyok minden olyan dologra ezzel kapcsolatban amivel szerintetek ezen javíthatnék.
(jó oké, nyílván ne lopjak szemét lapokkal olyan ellen aki pre/postflop is CS, ez eddig is megvolt)
UO potban SB-ről egyébként először a BB-t nézem /a játékost/, és utána emelek, ha 3betet vagy callt kapok, akkor is inkább még1szer az ellenfelet+board textúrát nézem és nem a lapomat, mert az kissebb jelentőséggel bír.
Szintén sejtem, hogy egy olyan játékos akinek a BB vs. stealnél van 8%call, és 7%3bet range az valószínűleg ellenem sokkal gyakrabban 3betel, (kb20%) mert értelmesnek ítél és tudja, hogy extra-nagy arányban fogok dobni. (vagy egyébként is megjegyezte, hogy zsinórban 4xel 3betelt és dobást kapott, így neki minden BB pozis handje ajándék 2,5BB...:))
Nem úgy mint mondjuk egy 19/11-es nagyon gyenge reg ellen akinek 20% a fold-to-restealje, tehát ellene sokkal tightabb rangel 3betel vagy callol, így hiába nézem a ranget/statot úgy érzem sokszor nem mérvadó.
Egy ideig próbálkoztam kicsit sűrűbb 4bet/foldokkal, de túl sokszor kaptam call-t, és OOP meg elég kényelmetlen 4betpotot játszani Q2o-al. (Mondjuk AJo-al se túl kellemes Axx boardon.)
Továbbá még sokszor ami problémát okoz a töménytelen mennyiségű float, mert vannak azok a típusú játékosok akik imádnak stealeket callolni IP, hogy utána -akármit- csináljanak, ellenük a legnehezebb SD képes lapokkal játszani(tpwk, 2ndpár), mert teljesen STD., hogy J7s-al JT4r flopon cbetelek, de turnon már -elméltileg- nem +ev a cbet, de gyakorlatilag meg ezekben a szitukban érzésre én azt mondom olyan +80% a missedcbetbetip, ami azért kellemetlen mert a 2nd barellt szinte mindig csak jobb lap adja ezért felesleges, de a ch/call meg általában szintén rossz játék, és nagyon sok rossz kártya érkezhet ill. ha turnon ch/callolok, akkor minden riveren is kell és általában ott lesz nagy- a dolog, ezért mindig olyan érzésem van, hogy akárhogy is de én csak veszíthetek, hiába látom az ellenfelemen azt, hogy egy nagyon gyenge masszív BE/de azért vmennyire értelmes/ regular. Jellemzően ilyen 14/3, 21/9, 16/7 stb. akik nem csinálnak feltétlenül nagy baromságokat de sok leak-jük van amit nagyon hosszútáv kihasználni.
No szóval probléma az van bőven, kiváncsian várom hogy ezirányú konkrét tananyagokból miket tudnátok ajánlani. Minden véleményt szívesen fogadok.
hasonló problémám van.
BB-ről a bb/100-am -41.28
itt milyen tartomány reális, jó körülbelül? Azt se bánnám ha mások megosztanák a sajátját, mert aggaszt a dolog. jó lenne kivesézni a dolgot.
hasonló problémám van.
BB-ről a bb/100-am -41.28
itt milyen tartomány reális, jó körülbelül? Azt se bánnám ha mások megosztanák a sajátját, mert aggaszt a dolog. jó lenne kivesézni a dolgot.
Attól még, hogy turnön megadsz, nem kell blank riveren is.
NL30-on az ellenfelek nagy része 1 utcányi blöffre képes. Floatolnak, betelnek, aztán meg elveszítik a fonalat, és szinte mindig mögédcsekkelnek riveren az airrel.
Egyébként az sem gáz, ha nem cbeteled azt a JT4 flopot, nem kell balance olyanok ellen, akikkel egész életedben max 400 handet fogsz lejátszani.
A 4betről egyébként annyit, hogy nekem NL50-en és 100-on is a 4bet successem jóval 50% alatt van, és a blockerhatás miatt nyilván akkor dobnak nagyobb arányban, amikor AA/KK van nálam.
Szóval a 4betet nem nagyon ajánlom, mert önmagában rohadt nagy -EV.
Annyit érdemes csak 4betelni, hogy ne lássák rajtad rögtön, hogy ászpár van nálad, minden további 4bet csak pénzégetés szerintem.
Elvileg nem is buksz, hanem nyersz, de azt vedd figyelembe h bb-rol alapbol -100bb/100-rol indulsz.
Jaja, az nem feltétlen rossz, gondolj bele, hogy -100bb/100-ról indulsz, tehát nyertél közel 60bb/100-at; csak úgy összehasonlításképpen: D-n mennyi a bb/100-ad? :)
csak jokor kell hasznalni a light 4b-t és mar is +ev lesz ahogy a többi light megoldast is(3b/5bshove etc) oO de ez csak személyes vélemény ! :D
nekem -17 bb/100m(FR) van vakokrol a mult honapban 14 k hand alapjan ( ugy h a honapban paszivabb voltam mint szerettem volna hála a "jó szériamnak")
Lehet igazad van.
Mondjuk a helyedben megnézném, hogy mennyi az össz EV-je azoknak a 4beteidnek, amiknél nem AA vagy KK volt nálad. Ha pluszos, akkor jól csinálod.
Februartol, 290k hand alapjan.
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Kpfeltlts.hu - korltlan ingyen trhely kpeidnek, regisztrci nlkl