lederman
2008. máj. 31. 21:27

Nem nyerek showdown nélkül....

Mostanában nem jatszottam túl sokat, de ha igen utána nézegettem a partiaim PokerEVvel. Nagyon nagyon feltűnő volt, h a "won w/o showdown" kategória rendszeresen masszívan mínuszos. Mi lehet ennek az oka?
Ami viszont még fontosabb: ez valami elemi hiba, ami sürgősen korrigálásra szorul, vagy elképzelkető, h a stílusomból adódik (hisz ennek ellenére egész szépen +os a jatékom).

murphy66
Válasz lederman kommentjére
2008. máj. 31. 21:48

Lehet, hogy nyilvánvaló amit leírok, de vagy túl passzív vagy vagy nincs fold equityd, az ellenfelek nem hajlandóak dobni. Ha nagyon plusszos a showdown, akkor valószínűleg az utóbbi és amit elbuksz non-showdown azt showdown kompenzálod. Tudom, hogy nem micro stakesen játszol, de ez ott tipikus. Illusztrációnak:

Image

Bocs, ha nem mondtam újat.

BaLa
Válasz murphy66 kommentjére
2008. máj. 31. 22:20

Ez nálam is probléma.

Ebben a hónapban az első 20k leosztásom alatt a won w/o showdown +1 BB/100 volt. A következő 30k alatt viszont már -2 és minden egyes nap bukok a showdown nélküli potokban. Pedig a játékom nem nagyon változott, 22/19-ről 20/18-ra, míg az aggresszió számaim szinte ugyanazok maradtak. Ami még furcsa, hogy az utolsó 30k alatt viszont többet nyertem azokban pototkban, ahol volt showdown, tehát az össz BB/100 nem változott.

Utána is néztem a dolognak és 2p2-n írták, hogy az nem baj egy TAG-nál, ha kicsit mínuszos, vagy 0 a won w/o showdown, de ha nagy a mínusz, az túl feszes, vagy rossz játékot takar. Nézegettem a grafikonokat és inkább a LAG játékosoknak volt jelentős nyereségük showdown nélkül.

Szóval engem is nagyon zavar ez a dolog és bármilyen észrevételt/javaslatot szívesen olvasnék.:)

wilddrew
Válasz BaLa kommentjére
2008. máj. 31. 22:30

Ez nálam is probléma.

Szóval engem is nagyon zavar ez a dolog és bármilyen észrevételt/javaslatot szívesen olvasnék.:)

Hát gyerekek, jól egymásra találtunk, mert nekem meg pont fordítva van :) Ha elmegyek sd-ig, akkor az masszívan minuszos, de a w/osd-m meg masszívan pluszos. Igaz, én elég aggresszív vagyok és sajnos túl sokszor túlértékeltem a lapomat amikor már nem kellett volna. A fenti ikon ellentéte van az uccsó blogbejegyzésemben és én is picit tanácstalan vagyok.

Annyit tudok javasolni talán, hogy figyeljetek az ellenfelek gyengeségeire, egy 3. szín feljövetele milyen hatással van a gondolkodási idejükre, egy erősen megjátszott q magas flop után turnre érkező a/k gondolkodásra készteti-e őket, illetve gyakrabban masszív emelés pf, pozíciótól és laptól függetlenül...

peterpanic
Válasz wilddrew kommentjére
2008. jún. 1. 3:01

lederman, szerintem ez stílus és ellenfélfüggő, sok calling station mellett elég nehéz nyerni showdown nélkül. legalábbis sokat.
te pedig azt mondtad még fulltilten is cs-ként kezeled az embereket, szóval teljesen érthető a "showdown-bázisú" vagy milyen játék.

szerintem nincs ezzel gond, a lényeg hogy plusszos a játékod, a többi már izlés kérdése:)

kisrapi
Válasz peterpanic kommentjére
2008. jún. 1. 10:33

Megnéztem én is a graphom. 25k hand után a non showdown winningem az majdnem -1000$, ami elég rosszul hangzik ezek után....a showdown winning viszont 2600$
De ez szerintem a terem sajátossága...ahogy peterpanic is mondta, annyi a CS, hogy az összes jó lapommal eljutok showdownig szinte, vagy gyorsan az all-inig, ha meg veszélyesnek érzem a helyzetet inkább kiszállok gyorsan, és vigye...mert tudom hogy nagy lappal valszeg lestackelek valakit....
Amúgy mit lehet ez ellen tenni? Több blöff? Több 2nd barrel?

Élő ügyfélszolgálat