titcar
2010. márc. 10. 11:08

nl holdem ante-val; mi változik?

starson a ring game filterben már lehet olyat pipálni, hogy ante asztalok, bár egyenlőre nem látok ante asztalokat, ha esetleg lennének nlholdem ante asztalok, mi változna a játkban szerintetek? ha van ante az milyen hatással van a játékra? jobban megéri lopni ez elég trivi ->vakot védeni is -> az egész játék agróbbá válik, stb

a lazább játéknak kedvez valszeg. ha pl 1/10 bb az ante, akkor 9 fős asztalon 2.4bb van bent alapból 1.5 helyett. így a std emelés mondjuk fél bb-vel kéne , hogy nőjön vagy nőnie kéne-e? ill. milyen nemtriviális különbségek lehetnek még?

R1per2
Válasz titcar kommentjére
2010. márc. 10. 11:15

Preflop lazább emelés, megadás, 3bet, 4bet és 5bet allin.
Méretezés nem nő.
Én így tudom.

titcar
Válasz R1per2 kommentjére
2010. márc. 10. 11:18

Méretezés nem nő.
Én így láttam.

hol láttál ilyet? (ulitmate beten vanank ante asztalok asszem, meg talán fulltilten?)

az emelés mértéke elvileg azért fontos ugye, hogy milyen oddsot adunk az ellennek. pl. egy stealnél normál esetben mondjuk ha 2.5bb-t emelünk akkor 4bb potra kell adnia a bb-nek 1.5öt, ha van ante is, akkor 4.9bb-re 1.5öt, ami azért már lényeges különbség sztem.

spiderbond
2010. márc. 10. 11:32

Bár még nem játszottam ilyen asztalokon, de úgy gondolom hogy változtatnék a pre bet méretezésen annak érdekében hogy ugyanolyan odd-sokat kínáljak a tartásra. Ennek következtében ha mindenki ugyanúgy 100BB-vel ül bent akokor egy kicsit sekélyebb leszz a játék, amihez igazítani kell az indulási laptartományt.

kormi88
Válasz titcar kommentjére
2010. márc. 10. 11:34

Méretezés nem nő.
Én így tudom.

Szerintem pont fordítva a logikus, méretezés nő, gyakoriság nem. Persze lehet, hogy a 2 közt van az igazság.
Sima játékban is van aki 2.5bb-t, van aki 3bb-t stealel. Szóval lehet mindkét variáció helytálló.

hol láttál ilyet?

Unibet/Ladbrokeson pár napja van.
De itt néha eltűnnek a zsetonok, és rendesen kell gondolkoznod, h mi lehet a szitu...

R1per2
Válasz spiderbond kommentjére
2010. márc. 10. 11:45

hol láttál ilyet?ftp-s videóban, talán Giggy?

változtatnék a pre bet méretezésen annak érdekében hogy ugyanolyan odd-sokat kínáljak a tartásra.

Preflop 2bet méretezésének cg-n nem igazán az oddsok manipulálása a célja, túl deep ahhoz. Te és az ellenfeled döntésében nagyobb hangsúlyt kap a pozíció, mert posflop kell játszani.

Szerintem pont fordítva a logikus, méretezés nő, gyakoriság nem.Pont a fellazulás az oka annak, hogy ne emeljük a méretét, magunknak akarunk jó oddsot a lopásra, és a parti irányítására.

Fellazulni pedig stratégiai kérdés, magasabb dead moneyért agresszívebben, többet kell harcolni, több kockázatot is kell vállalni, különben megeszik a vakok az erős lapok bevételét.

Én legalább is így gondolom.

V.Peti
2010. márc. 10. 13:57

dc-n és bf-en rengeteg antes videó van, ott néha elmondják, hogy a bennlévő nagyobb alaptét miatt lazábbak a pf rangek ---> 3bet rangek ---> 4bet rangek. ezekre ráépül, hogy ftpn ezek deep asztalok is, szóval a regek többsége 200bb-vel ül. szó, ami szó fellazul a játék

Romsy
Válasz V.Peti kommentjére
2010. márc. 10. 14:06

full ringezni antével elég nagy hülyeség szerintem, 100bb-vel sh-n sem jó, 200bb-vel meg úgyis csak jó játékosok ülnek be, ellenük meg nem elég +ev játszani. ez a véleményem az ante asztalokról.

tentaculata
Válasz Romsy kommentjére
2010. márc. 10. 15:36

full ringezni antével elég nagy hülyeség szerintem, 100bb-vel sh-n sem jó, 200bb-vel meg úgyis csak jó játékosok ülnek be, ellenük meg nem elég +ev játszani. ez a véleményem az ante asztalokról.

200-as asztalokon FTP-n vannak azért pm-ak is. Igaz, ők általában 100bb körüli stackkel, de a többi reg std 200-al. Szerintem megéri.

400on én se nagyon láttam igazi vesztőket.

Romsy
Válasz tentaculata kommentjére
2010. márc. 10. 15:57

azt nem tudom, amikor 200on játszottam még nem voltak ante asztalok.

Élő ügyfélszolgálat