NL10 FR indulókezek
Most nézek egy br építő sorozatot.
89o-al MP-ből limpelünk (előttünk volt limp)
A9o kisvakból limp, előttünk csak CO limpelt
De gyakorlatilag any2-val kiegészítünk kisvakról.
Ezekről már leszoktam, főleg az 2. és leginkább a 3. esetről.
Nyereséges lehet ennyire széles laptartománnyal játszani, limpelgetni? Pont a korábbi saját hibáimat (?) láttam viszont a coachingban.
Igaz utána csak oddsal mentünk tovább, ésszel játszunk.
Nyereséges lehet ennyire széles laptartománnyal játszani, limpelgetni? Pont a korábbi saját hibáimat (?) láttam viszont a coachingban.
Én nem értek egyet ezzel a játékkal. :)
Kisvakból az AT-nél gyengébb kezeket többnyire inkább dobnám, kivéve a ha suited - ez persze nem jelenti azt, hogy egy passzív asztalon ne lenne ez jó megoldás. De ha játszani akarnék az A9o-val, akkor egy CO limpelőre bizony én ráemelnék pozíción kívül. Az any2 SB-ből való megjátszása sem okos ötlet, több ellenfél ellen könnyen bajba kerülhetünk pl. alsó kétpárunkkal, de hidd el, hogy egy kialakult draw-lapot sem könnyű profitábilisan játszani pozíción kívül.
Ha viszonylag jó a pozíciónk MP2, MP3, CO, D - akkor passzív asztalon jó játék lehet a 89o tipusú lapok megjátszása. De ez esetben is jópárszor fogunk dobhatatlan(?) board-on tönkremenni magasabb sor, vagy jobb kickerű drill, magasabb full ellen.
Az ilyen esetekben az a legrosszabb, hogy az ellenfelet még kevésbé lehet lapra tenni, mint egy emelt kasszában, s sok esetben érhet minket kellemetlen meglepetés mutatásnál.