DennisVT
2008. márc. 8. 14:35

online cash vs live cash stratégia

A következő lenne a kérdésem/felvetésem:

hetente mondjuk 2szer játszunk egy nagyjából állandó társasággal 25/50es élő casht (és néha egy klubban 50-100at), de nem tudom mennyire használható ott egy online taktika. Sokkal lazább az élő cash, ha első emelőként 3-4 nagyvakot emelek jellemzően 200ig, hát kiröhögnek és kapok 6 callt, és nem csodálkozom ha bemutatásnál egy oop játékostól 75o-t látok. Ahhoz h vmit szűrjek a mezőnyön és komolyabban vegyenek minimum 350 az emelés, ígyis lesz pár call, és már floppon legalább 1200 a bank, amibe egy mondjuk 700as c.-betet röhögve adnak bármivel amiben halvány fantáziát látnak, 1000-n már elgondolkoznak, de ha én elvétettem a flopot, és vki talált vmi és callol, akkor már 1300 benn van...
Szóval szerintetek egy ilyen játékba kell vmi stratégia változtatás a megszokott online-hoz képest? ha igen mi? szűkítsem vagy bővítsem az indulólapokat? próbáljak olcsón floppot nézni akár a jobb lapokkal is (AQ AJ 99), vagy itt méginkább érvényes a preflop fold/raise?
Esetleg bármi más megfontolás?
Köszi
Dennis

peterpanic
Válasz DennisVT kommentjére
2008. márc. 8. 14:39

olcsó flopnézés, nulla blöff szerintem.
pont mint mikrolimiten online:).

nem reklámozás, de pont erről szól ez:
https://poker-akademia.com/blog/peterpanic/nl10_fr_kozephalado_tanfolyam_1_resz/

és micsoda véletlen hogy én írtam:)

folytatni elfelejtettem, de fogom.

bojanika
Válasz DennisVT kommentjére
2008. márc. 8. 15:18

Én ez esetben nagyobbakat emelnék TT+ és AK, AQ-val, sc-kel (esetleg 1 és 2 gap-os sc-vel is :) ), és kapcsolodó lapokkal pedig olcsón limp, ahogy a kisebb párokkal is. Néha persze egy megtévesztő, ettől eltérő emelés preflop szükséges.
De ha mindig jó lapokat látnak nálad, és azokat erőszakosan végig is hívod, akkor idővel majd leszoknak a callol-gatásról.

Zehy
Válasz bojanika kommentjére
2008. márc. 8. 18:09

Inkább emeljétek a vakok és a beülő nagyságát. :D

Skiboy
Válasz Zehy kommentjére
2008. márc. 8. 19:26

De ha mindig jó lapokat látnak nálad, és azokat erőszakosan végig is hívod, akkor idővel majd leszoknak a callol-gatásról.

Ahhoz elég sok időnek kell eltelni :)

Nem kell bűvészkedni, a stratégia egyszerű. Prémium lapokkal preflop nagy emelés, a flop után pedig nagy emelés mindig, ha erős hand alakul ki. Úgyis mindig kifizetnek.

Kicsit unalmas, de biztos nyerő stratégia.

R1per2
Válasz Zehy kommentjére
2008. máj. 4. 17:39

Inkább emeljétek a vakok és a beülő nagyságát. :D

A nagy preflop emelgetések akkor szoktak még menni, amikor már mindenki újratöltött és nagyon deepen ül.
Szerintem pont erre jó megoldás a live straddle. Élő játékban nyugodtan be lehet vezetni, a következőképpen néz ki:
Osztás előtt az UTG beteszi a nagyvak kétszeresét és bemondja, hogy ez a live straddle, ezzel ő lesz a nagyvak, aki utoljára beszél flop előtt.
Aki méginkább az izgalmakat szereti, megduplázza a straddlet, de csak akkor teheti meg, ha az előtte lévő straddlet tett be. Ilyenkor az UTG+1 dupla straddlet tehet, egészen a buttonig mehet így.

A nagy pénzes bevállalósok benyomhatják mindig a straddlet, aki pedig észnél van, vagy csak kevés pénze, és nem akar nagyobb alap vakokat, az kihagyja amikor ő az UTG, és feszesebb játékkal ugyanúgy bekapcsolódhat a partikba anélkül, hogy hátránya származna abból, hogy túl magas a vak. Sőt, aki nem tesz straddlet, komoly előnye van hosszú távon.

Élő ügyfélszolgálat