Preflop-játék (6 max.): 3bet
Mostanában nagyon foglalkoztat a PF-játék. Ezen belül pedig a legégetőbb problémám a 3bet. A jelenlegi rangem elég szegényes: AA, KK,QQ(ritkábban),AK(pozíción kívül mindig CO,D kb fele esetben). Úgy érzem ez túl könnyen kiismerhető, és nem fogják kifizetni, illetve hátrányba kerülök, azokkal, akik nagyon agresszívek. Úgyhogy gondolkodtam kicsit, és kitaláltam egy új ranget, de nem merem addig kipróbálni, amíg nem kapok róla visszajelzést, félek túl költséges lenne. Szeretnék minél kíméletlenebb kritikát kapni, mert el tudom képzelni, h tele van hibákkal. Ha pedig egy tapasztaltabb játékos leírja, ő h csinálja, az is nagyon nagyon jó lenne.
Szóval az ötlet:
UTG+1: AA,KK,QQ(fele estben),JJ-TT(az esetek 3adában),AK,AQs(1/3)
CO,D:AA,KK,QQ(1/2),JJ-TT(1/3),AK(1/2),AQs(1/3),JTs-54s(10-20%-ban)
SB,BB(elölről jövő emelésre):AA,KK,QQ-TT(1/2),AK
SB,BB(CO-tól,D-ből jövő emelésre, lopás lehetősége mellett):AA-99,AK-AT,JTs-54s,T8s-64s
(a törtek a kéz után azt jelzik az esetek hanyad részében emelnék vissza)
Amivel, ha lehet még több bajom van, hogy mivel adjam meg a 3betet eredeti emelőként. Erről az elképzelésem:
gyakorta 3betelő ellenfél ellen: AA-22,AK,AQ,JTs-54s,T8s-64s
ritkán 3betelő ellen: AA-22,AK(ezt eddig szinte mindig megbántam, nem tudom, h tényelg jó ötlete-e callolni vele), JTs-54s(ebben sem vagyok biztos)
CO,D, ha a vak visszaemel: AA-22,AK,AQ,JTs-54s,T8s-64s
Mit szóltok hozzá?
A 3bet alkalmazása vagy a call 3bet-re nagyon függ az ellenféltől. Például egy 3-5% preflop emelésű játékosra csak nagyon kevés lappal emelnék vissza. (AA, KK esetleg QQ, AK) Aki csak nagy párokkal, esetleg AK-val emel vissza, azok ellen a párokkal és sc-vel is érdemes flopot nézni, feltéve a 100+ BB zsetonmennyiséget. A másik véglet a 20+% preflop emelésű játékos, akire rendszeresen visszaemelnék a sc-től kezdve a közepes párokon keresztül a prémium lapokig.
Mindig figyelni kell, hogy milyen gyakran emel flop előtt, mennyi pénze van a másiknak és mennyire képes lapot dobni. Minél gyakrabban emel, minél több pénzzel ülünk az asztalnál és minél kevésbé calling station az ellenfél, annál többször használnám a 3bet-et ellene.
A 3bet jó lehet arra is, hogy preflop ellopjuk a potot. Például loose játékos emel előröl, mögötte egy call, itt jöhet egy 3bet ami gyakran azonnal megnyeri a potot. Vagy ehhez hasonló a limpet követő loose játékos emelésére 3bet.
Természetesen a pozíciót is figyelembe kell venni, de az előbb vázolt feltételek is legalább annyira fontosak.
UTG+1: AA,KK,QQ(fele estben),JJ-TT(az esetek 3adában),AK,AQs(1/3)
CO,D:AA,KK,QQ(1/2),JJ-TT(1/3),AK(1/2),AQs(1/3),JTs-54s(10-20%-ban)
SB,BB(elölről jövő emelésre):AA,KK,QQ-TT(1/2),AK
Mindig figyelni kell, hogy milyen gyakran emel flop előtt, mennyi pénze van a másiknak és mennyire képes lapot dobni.
Folds Continuation Bet
Köszi Skiboy. A válaszod a adott egy érzést arról hogyan érdemes 3betelni. Mostanában nincs annyi időm pókerezni, úgyhogy még nem próbáltam ki, de kíváncsi vagyok.
Azt viszont nem értettem tisztán, h eredeti emelőkénet mivel érdemes callolni a 3bet egy loose ill. egy tight játékos ellen, legalábbis mik a vezérelvek. Le tudnád írni ezt a részt?
Azt viszont nem értettem tisztán, h eredeti emelőkénet mivel érdemes callolni a 3bet egy loose ill. egy tight játékos ellen, legalábbis mik a vezérelvek.