Póker Fórum Archívum > No-limit Hold’em cash game stratégia topikja > Suited connector-ok megjátszása postflop

bojanika
2007. dec. 17. 19:19

Suited connector-ok megjátszása postflop

Mostanában nagyon foglalkoztat a kicsi/közepes sc-kel való helyes(!) játék. Nem is a preflop, vagy flopon alkalmazandó stratégiával van gondom(bár persze az is érdekel, ki, hogyan dönt ilyen flopnál), hanem azzal, hogy miként döntsünk a turn-ön, pl az alábbi szituációban. (elképzelt helyzet) ;)

Hero - SB - 120BB
Playa - UTG - 150BB

Tehát kisvak vagyunk, kezünkben: :8s: :9s:

Ellenfelünk UTG 4,5BB-s standard raise-zel nyit, mindenki dob, mi persze adjuk, ketten nézzünk floppot.

Flop: :7s: :Ts: :4d: (pot: 10BB)

Gyönyörű flop. Mi nyitunk pot-ot, gondolván, hogy ezzel ellenfelünket még beljebb csalogathatjuk a partiba (persze lehet, hogy erre nincs szükség), esetleg eldobathatjuk vele alacsony pp típusú lapját.
Ellenfelünk azonban nem emel vissza - aminek én személy szerint örülnék, hisz feltehetőleg favoritok vagyunk -, hanem csak megad.

Turn: :5h: (pot: 30BB)

Hogyan tovább?

Tényleg érdekelne, ki mit tenne. Természetesen elfogadom, hogy a flopon jobb a check/raise játék, de maradjunk meg egyelőre ennél a (talán hibás) megjátszásnál. Thx mindenkinek.

Jahh, ez kimaradt:
Ellenfelünk range: tételezzük fel, hogy egy jó játékos, aki a PókerAkadémiás indulótáblázat szerint játszik, tehát pp-k, sc-k, Axs-lapok lehetnek nála.

Zoli
Válasz bojanika kommentjére
2007. dec. 17. 19:50

Fold preflop. Nagyon nem szeretek OOP alacsony kapcsolódó lapokkal játszani, főleg egy ellenfél ellen. Az elképzelt partiban igen jó flopot kaptunk, de a flopok 2/3-ában egyáltalán nincs semmink, a flopok maradék 1/3 -a is csak úgy segít rajtunk hogy lejön pl. egy KJ8 rainbow. Nekem ezek lapok korai és MP pozícióból a PT szerint egyáltalán nem működnek úgyhogy legtöbbször fold, CO vagy button pozícióból ha senki nem limpelt raise, ha volt limpelő limp, ha egy emelés volt fold. Jó nem ilyen mereven, de a lényeg hogy legyen pozícióm, és lehetőleg legyünk minél többen aztán majd meglátjuk.

A fenti példajátéknál nálam a flop bet 2/3 pot, ha visszaemel push. Ha csak megad turn bet 2/3 pot, ha visszaemel számolás. Nem tudom hogy jobb-e a flopon a check/raise, annyira talán nem jó ez a lap hogy nagy potot szeretnék játszani vele.

medgypeti
Válasz Zoli kommentjére
2007. dec. 17. 20:50

Fold preflop.

Egyetértek.Utóbbi időben én is megpróbálom kerülni a SC-k OOP megjátszását,
Jelen helyzetben szerintem a check-raise mindenképp jobb lett volna.

kanrich_
Válasz medgypeti kommentjére
2007. dec. 17. 21:36

1, Fold preflop OOP sc
2, Check/Raise pot postflop --> ha megad, akkor bet 2/3 pot turn, itt már nincs visszaút
3, Ha flopon úgy játszom, ahogy Te, akkor bet 2/3 pot turn, próbálkozok egy second barrellel.

2-es verziót jobban szeretem, mert jó a flopon sok pénzt bepakolni, hiszen ott még mi vagyunk előnyben.

Godmode
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. dec. 18. 2:20

en is nyitnek turnon de csak 1/2 potot... Nekem az a meglatasom, hogy tenni/tetetni is kell a potba penzt, de elkotelezni sem szabad magunkat tulsagosan...

Skiboy
Válasz Godmode kommentjére
2007. dec. 18. 4:54

Sztem se érdemes OOP sc-vel emelést 1 ellenfél ellen megadni.

Flop check-raise majd all-in flopon ha visszaemel vagy all-in turn.

Ha mégis a leírtak szerint alakul a helyzet, akkor ellenféltől függően játszanám tovább:
1. Weak-tight ellen bet 3/4 pot, felkészülve a river emelésre ha jön a lapunk ha nem.
2. Agresszív jó játékos ellen check-raise all-in.
3. Fish calling-station ellen check-call.

bojanika
Válasz Skiboy kommentjére
2007. dec. 18. 7:30

Sztem se érdemes OOP sc-vel emelést 1 ellenfél ellen megadni.

Flop check-raise majd all-in flopon ha visszaemel vagy all-in turn.

Ha mégis a leírtak szerint alakul a helyzet, akkor ellenféltől függően játszanám tovább:
1. Weak-tight ellen bet 3/4 pot, felkészülve a river emelésre ha jön a lapunk ha nem.
2. Agresszív jó játékos ellen check-raise all-in.
3. Fish calling-station ellen check-call.

Lehet csak a cake-n van így, de overpárra az ellenfelek képesek bármennyi pénzt bepakolni, így ilyen, és ehhez hasonló lapokkal gyönyörűen lehet kaszálni. Az tény, hogy van benne rizikó, de gyenge ellenfelek ellen szerintem plusszos a preflop call.

A parti egyébként tényleg a képzelet szüleménye, bár volt egy hasonló parti, ahol kb ez a szituáció alakult ki. Ott én turn-ön check-eltem, ellenfél passzolt, ahogy riveren is (nem jött sem sor, sem flush) - majd AK-t mutatott, és A-magassal vitte a potot. Bevallom roppantul bántott a dolog, mert a turn-ön megnyerhettem volna a partit...

Köszönöm mindenkienk az értékes hozzászólásokat, ismét tanultam.;)

Kobak
Válasz bojanika kommentjére
2008. jan. 2. 20:24

Preflop:
1./ Lapjaik alacsonyak, nem akotnak párt, és a járulkos esélyek egy ellenféllel
szemben gyakorltilag semmit sem érnek.
2./ A pozíciónk kedvezőtlen.
3./ A pot odds elégtelen.
4./ Ellenfelünk feltehetően erős lappal rendelkezik: UTG-ből emelt.
5./ Implied odds-unk a négyes pont miatt csábító, de ezen ront a kettes
pont, hiszen korai pozícióból nehezebb nagy potokat építeni, mint
késeiből.
Mindent egy kalap alá véve én egyértelműen a dobás mellett döntenék, és ezen még a lapom suited és connector jelege sem változtat.

Flop:
1/ Amennyiben elennfelünknek nincs setje, favoritok vagyunk, de csak egy
hajszál híjján. Amennyiben betalálta a set - amire azért nincs túl sok
esély - még mindig elég jól állunk.
2/ Csak akkor vagyunk favritok, ha a turnt és a rivert egyszerre nézzük.
Mindent egybevetve én általában az all in mellett döntenék. Ki is fejtem miért:
1/ Hibás megadásra kell késztetni ellenfelünket. Valószinűleg csak kis
favritok vagyunk, ezért csak egy all in-nel tudunk elégtelen pot odds-ot
biztosítani ellenfelünknek.
2/ Amennyiben all in-t tolunk a turnt és a rivert egyszerre nézzük.
3/ Egy magasabb flush draw csak kis eséllyel adna meg egy all in-t, ezért
feltehetően outjank 100%-a élne, ha tartanák emelésünket.
4/ Hozzájárul hiperaggresszív imidzsünk kialakításához, ezért hasonló floppon
vígan betolhatjuk stack-ünket, és nem kell egyszerre flush-től és sortól is
tartanunk. Ráadásul szívesebben küzdünk egy kétpár, vagy egy top pár
ellen, mint egy 8/9 outos húzólap ellen.
Mégis van egy kivétel, amikor másképp döntenék:
1/ Ellenfelem rendkívűl aggresszív, gyakran alkalmazza a c-bet-et.
2/ Mégsincs halálvágya, nem idóta, és tiszteli a check-raise-t.
Vegyük észre, hogy ha ellenfelünk potot hív, de nem tartja all in-ünket, egyértelműen elégséges pot odds-ra dobja el lapját, azaz hibát követ el, ami nekünk hozamot jelent. Ezért ez a megoldás a legjövedelmezőbb (amenyiben sikeres!). Nem alkalmaznám passzív ellenfelek ellen!

Turn:
1/ Aggresszív ellenfél ellen a pot 2/3-át hívnám. Hiába reménykednék a
szabadlapban. Visszaemeléstől annyira nem kell tartani, azt már floppon
meg tette volna.
2/ Laza-passzív ellenfél ellen kivárnék. Már nem vagyunk favoritok, ezért
egy szabad lap nagyszerű lenne.
3/ Feszes-passzív ellenfél esetén azon gondlkodnék, hogy a dobatás vagy
az ingyen kártya esélye e a nagyobb.

Élő ügyfélszolgálat