Suited Connector
Felmerült bennem a kérdés, hogy mit is nevezünk Suited Connectornak. Nyilvánvalóan a kapcsolódó és egyszínű lapokat, de! Egy AKs is kapcsolódó egyszínű, mégsem SC-ként kezeljük. Hasonló a helyzet a KQs és QJs lapokkal.
Oda akarok kilyukadni, hogy az SC-ket a sor és/vagy flöss potenciáljuk miatt játsszuk meg. Tehát a JTs lapban már van ilyen potenciál, alsó és felső végére is jöhet 3-3 lap.
De mi a helyzet a másik véggel, a 32s lapokkal? Kétségtelenül ez is SC, de még sincs benne annyi lehetőség, mivel alsó felére csak egy A jöhet. Illetve ugyan ide, ha flössre utazunk, akkor is csak egy gyenge 3-as magas flössünk lesz, ami lehet elég, de ennél már csak nagyobb lehet kint.
Az előzőekből én arra jutottam, hogy a legnagyobb sor és flöss lehetőség a 45s-TJs lapokban rejlik.
Summa summarum melyik az a laptartomány amit SC név alatt játszunk meg? Milyen pozícióból és milyen erősen? Mi a véleményetek az ilyen marginális SC kombinációkkal, mint a 23s és 34s?
Szerintem nincs ilyen szigorú besorolás, hogy mi számít sc-nek vagy mi nem. Meg igazából nem is lényeges szerintem. Pl tgabb értelemben a T8s-t, 86s-t is szokták sc-nak nevezni.
Szerintem nincs ilyen szigorú besorolás, hogy mi számít sc-nek vagy mi nem. Meg igazából nem is lényeges szerintem. Pl tgabb értelemben a T8s-t, 86s-t is szokták sc-nak nevezni.
na és a 79s neked smafu??? :)
Amúgy sztem néha még a 2gappereket is lehet sc-nek venni és profitábilisan játszani bizonyos játékosok ellen , pl T7s, J8s, stb.
...na és az örök kedvenc 75s. :)
Itt van egy cikk, elég jol összefoglalja ezeket a dolgokat SC-kel kapcolatban:
The 2+2 Forum Archives: Suited Connectors, Implied Odds, and You (Theory/Math)