jorvas
2012. ápr. 10. 12:29

Szerencses vagyok vagy sem?

Sziasztok!
Sokat gondolkodtam hogyan lehetne valahogy objektiven megnezni mennyire voltam szerencses/szerencsetlen adott limitemen/honapban/stb.
Azonban PT4 elott igazabol nem talaltam modot ra, az AllIn grafikonon kivul, ami viszont nem annyira mervado...
PT4-ben csinaltam 3 riportot az AllIn-es partikra:
- Eredmenyek szerencsetlen partikban: allin pillanataban 60%-nal tobb eselyem volt nyerni es buktam a partit
- Eredmenyek szerencses partikban: allin pillanataban 40%-nal kevesebb eselyem volt nyerni es nyertem a partit
- Eredmenyek coinflip partikban: allin pillanataban minimum 40% es maximum 60% eselyem volt eredmenytol fuggetlenul

Az eredmenyeket excelben osszegezve nekem ilyen eredmenyem jott ki FTP-re:
Image

UnluckyLost = a riportban a My C Won osszege.
UnluckyEV = a riportban a My C All-In Equity Adjusted osszege.
UnluckyDiff. = a ketto kulonbsege (UnluckyEV-nyit kellett volna nyernem, de UnluckyLost lett az eredmeny, tehat UnluckyLost-UnluckyEV a kulonbseg)

LuckyLost = a riportban a My C Won osszege.
LuckyEV = a riportban a My C All-In Equity Adjusted osszege.
LuckyDiff. = a ketto kulonbsege (gondolatmenet mint fentebb)

CoinFlipWin = mint fentebb
CoinFlipEV = mint fentebb
CoinFlipDiff = mint fentebb

Utolso oszlopba beszurtam egy "limitfuggo meroszamot", amivel talan ossze lehet hasonlitani az adott limit eredmenyeit.

Szerintetek mennyire hasznalhato ez a modszer? Lattok-e benne valami hibat?
Udv.
J.

QQ-Gigolo-7
Válasz jorvas kommentjére
2012. ápr. 10. 12:43

Hogy te milyen baromságokkal foglalkozol...
Ehelyett inkább elemeztél volna egyet!
Figyelj nem azon kell morfondírozni, amin úgysem tudsz változtatni, nem tudsz benyomni egy gombot, hogy a flipek 60% ban neked jöjjenek!
Szerintem ezekkel ne foglalkozz.

mikki86
Válasz QQ-Gigolo-7 kommentjére
2012. ápr. 10. 12:53

Amit csinálsz, az teljesen rossz, mind a koncepció, mind a megvalósítás.

Poker Trackerben pontosan erre van az EV grafikon. Te gyakorlatilag azt a számot akarod becsülni, amit az EV grafikon már amúgy is mutat neked az időszak végén, és teszed mindezt nagyon pontatlanul és rosszul felépítve.

Hogy mást ne mondjak, ha minden alkalommal 60%-nál jobb esélyed lenne nyerni, akkor a végső számod durva mínusz lenne, ugyanis az összes lehetséges megnyert pénz és a valósan megnyert különbségét mutatná, figyelmen kívül hagyva a pot megnyerésének esélyét.

Azért negatív a végső számod, mert többször tetted be elölről, mint hátulról, így többször buktál elölről, mint hátulról.

jorvas
Válasz QQ-Gigolo-7 kommentjére
2012. ápr. 10. 12:56

Eloszor is koszi magvas gondolataidat...
Azonban ez nem arrol szolna hogy lusta lennek elemezni, hanem nyilvan neked is vannak olyan sessionjeid/napjaid/heteid amikor nem ugy alakulnak a partik ahogy szeretned, es ebbe akartam valami objektivitast belevinni, hogy ne csak az legyen hogy basszus en ugy erzem mindent jol csinaltam (partikat visszanezve is), de most akkor az rng szivat vagy csak szimplan benan jatszom es szarul csinalok valamit?

jorvas
Válasz mikki86 kommentjére
2012. ápr. 10. 16:55

Amit csinálsz, az teljesen rossz, mind a koncepció, mind a megvalósítás.

Poker Trackerben pontosan erre van az EV grafikon. Te gyakorlatilag azt a számot akarod becsülni, amit az EV grafikon már amúgy is mutat neked az időszak végén, és teszed mindezt nagyon pontatlanul és rosszul felépítve.

Hogy mást ne mondjak, ha minden alkalommal 60%-nál jobb esélyed lenne nyerni, akkor a végső számod durva mínusz lenne, ugyanis az összes lehetséges megnyert pénz és a valósan megnyert különbségét mutatná, figyelmen kívül hagyva a pot megnyerésének esélyét.

Azért negatív a végső számod, mert többször tetted be elölről, mint hátulról, így többször buktál elölről, mint hátulról.

Igazabol nem a megbecsulesen lenne a hangsuly, hanem azon hogy amikor elolrol teszem be mennyi bukta szarmazik lemakolasombol, amikor pedig hatranybol teszem be, akkor pedig mennyi nyeres.
Az egesznek szerintem az lenne a lenyege, hogy egy szoposzerianak mennyire lehet a rossz jatek es mennyire a lemakolas az oka. Az egeszet egy durva becslesnek gondoltam csak, semmi tobbnek, hogy szamszeruleg lehessen valamit latni...

Az egesz azert kezdett el erdekelni, mert a ps-en volt egy olyan szoposzeriam, ahol az EV grafikon 14 BI-vel volt az eredmeny felett...es en ugy gondolom ha egy allinnal legalabb 60% eselyed van akkor az mar jo allin volt...

Szerinted lehet valamilyen modon ilyesmit kiszedni a tracker progikbol (EV grafikonnal pontosabb modra gondolnek)?

Mit javitanal a koncepcion es a megvalositason, hogy szerinted kozelebb alljon a valosaghoz? Valahogy figyelembe venni a makos/nem makos handszamot is? Vagy szerinted teljesen mashogy kellene megkozeliteni?

Élő ügyfélszolgálat