Vakjáték
Mi a helyes játék SB-ből 6fős asztalon, ha nem volt elottunk emeles?
Azon kaptam magam, h mindennel jatszok, meghozza a kovetkezo megfontolasbol:
ha nehanyan limpeltek elottem, akkor legalabb 5:1 a pot-odds, ami igen jol hangzik, ha meg mindenki dobja, akkor 3:1 odds-om van egy random kez ellen. Ugyhogy limp mindennel:)
Viszont felmerult bennem a kerdes, h a 62o, peldaul, valoban megeri ezt?
Aztan jon a kovetkezo problema: mi van ha "eltalal" a flop?
Pl: kezbe Js 7h
elottem 2 limp, egeszitek, bb check
flop: 5d Jd 3c
Mostanaban el kezdtem ilyenkor check-call strategiat jatszani, a turnon pedig check-foldra valtok (ha csak nincs vmi extra info az ellenfelrol). Helyes ez a jatek?
Ha eldöntöd hogy egy kézzel még megadsz egy pl 3 BB-s hívást, akkor szerintem jobb ha inkább Te magad betelsz. Nyereségesebb, mert lehet mindenki dobja, vagy csak kizársz egy később javuló kezet. A check - call megoldást nem találom jónak.
Ha eldöntöd hogy egy kézzel még megadsz egy pl 3 BB-s hívást, akkor szerintem jobb ha inkább Te magad betelsz. Nyereségesebb, mert lehet mindenki dobja, vagy csak kizársz egy később javuló kezet. A check - call megoldást nem találom jónak.
Nem a J 7 -es példára írtam,hanem általánosságban, ha megadnál akkor inkább emelj te annyit amit még megadnál
Mi a helyes játék SB-ből 6fős asztalon?
Aztan jon a kovetkezo problema: mi van ha "eltalal" a flop?
Pl: kezbe Js 7h
elottem 2 limp, egeszitek, bb check
flop: 5d Jd 3c
Ha csak ketten maradunk, akkor én a SB-ról az esetek 70%-ban ráemelek BB-re. Mondjuk ez talán egy kicsit agresszív, de én így szoktam.
Nagyon fontos a blind játék, mivel 6max asztalon a teljes hátsó pozíciós nyereséget elviheti, ha rosszul kezeljük.
Mi a helyes játék SB-ből 6fős asztalon, ha nem volt elottunk emeles?