rogan99
2008. jún. 3. 17:31

Value bet mértéke riveren

Mostanában többször futottam bele abba a problémába hogy vagy túl sokat emeltem riveren és hosszas gondolkodás után fold lett, vagy a sok ilyen esetnek köszönhetően fél potot emeltem és kb autocall lett az eredmény.

A kérdésem ezek után hogy mi alapján lehet meghatározni az emelés mértékét?
Ha ismer valaki valamilyen átfogó cikket a témáról azt megköszönném.

want2push
Válasz rogan99 kommentjére
2008. jún. 3. 21:12

Ez egy nagyon jó téma. Véleményem szerint egy igazi profit az különböztet meg a sok, akár igen szép teljesítménnyel is grindelő játékostól, hogy utóbbiaknál sokkal gyakrabban hív a turnön és riveren. Valamint többnyire a maximális value-ra törekszik a "jó+" típusú lapjaival, amikor az ellenfél station ismertetőjegyeket hordoz.

Továbbá sokkal jobban válassza meg az emelés mértékét. Sokszor akár nagyon határeset lappal is képes kasszát (kassza közelit) hívni, egy megadásban bízva, amikor azt gondolja, hogy az ellenfele őt blöffre rakhatja. Persze utóbbi egyáltalán nem egyszerű dolog. Ugyanis jól ki kell hozzá ismerni az ellenfelet, nagyon pontos képünk kell legyen arról, hogy mi lehet a zónája. Másrészt méginkább tisztában kell lennünk azzal, hogy mi a read-je a játékunkról az adott parti kapcsán.

A másik nagyon fontos dolog, hogy többnyire nem követi el azt a hibát, hogy nagy lapjaival rendszeresen kicsiket hív, és kis kasszát akar nyerni. Ezt csak akkor teszi, ha egyértelműen le tudta szűkíteni az ellenfele zónáját egy nagyon gyenge, határeset lapra.

bojanika
Válasz want2push kommentjére
2008. jún. 3. 21:46

Ez nekem is gyakran fejtörést okoz. Úgy érzem, nagyon sok pénzt nem nyerek meg a rosszul megválasztott river emelésekkel, olykor-olykor pedig azért nem viszek el egy kasszát, mert - bár szinte biztos vagyok benne, hogy nem adná meg a blöfföm - kihagyom a river emelést. Elemezve az elmúlt hetek leosztásait, játékom ezen pontján lehetne legtöbbet hozni...
Vmi hosszabb gondolatmenetre én is vevő lennék...

Littlemage
Válasz bojanika kommentjére
2008. jún. 4. 10:38

Ez engem is érdekelne, sok tapasztalatom nincs ebben, de igyekezni fogok odafigyelni rá.

Polacheck
Válasz Littlemage kommentjére
2008. jún. 4. 10:45

Arra lennék kíváncsi, hogy mi a véleményetek a kassza feletti valuebetről riveren. Szerintem elég sokszor teljesen megzavarja az ellenfelet és ezáltal blöffre tesz minket és megadja, esetleg ránk is emel. Hosszútávú tapasztalatom nincs a dologgal, néhányszor próbáltam, de vannak akik erre esküsznek.

Vélemény?

illese
Válasz Polacheck kommentjére
2008. jún. 4. 11:19

Ed Millernek van egy nagyon jó könyve, No Limit Holdem theory and practice. Egy teljes fejezet foglalkozik vele. Az egyik következtetés, hogy gyakran nyugodtan lehet potot emelni riveren, mert nem biztos, hogy fele akkora eséllyel adja meg a potnyi emeléset, mint félpotnyit. De olvassátok el, mert nagyon jó.

Élő ügyfélszolgálat