titcar
Válasz darklol kommentjére
2010. aug. 13. 16:17

50bb

200 0.41
400 .060
600 0.73

100bb

200 0.47
400 0.66
600 0.80

annyi viszont hogy kell table selectelni ehhez a vpp/handhez mert a reg 50bb-s asztalokon kb ez van + én szoktam néha asztalt is indítani + beülni "shzni" alacsony létszámú asztalokhoz mert az megdobja a session vpp/handjét eléggé

200 0.3
400 0.42

1 hajszállal jobban jön az 50bb asztalokon, mert több AI van és így kicsit magasabb az átlagpot, de ilyen pá rszázad a különbség.

table selectre még gyúrhatsz kicsit :), nekem 200on 0.50 úgy, hoyg főleg nappal tolom amikor nincsenek olyan jó asztalok (éjjelente iylen 0.55ös átlag is megvan)

R1per2
Válasz titcar kommentjére
2010. aug. 13. 19:14

Olyan általános stratégiai kérdésekre gondoltam még, amit olvastam az egyik Harrington könyvben, vagy Ed Miller és Slansky könyvében.
Egy olyan asztalon, ahol a játékosok egyformán törekszenek az optimális játékra, a short asztalokon alacsonyabb vpipt, kevesebb flopnézést tapasztalunk ellentétben a mély stackekel, ahol a kezdőlapok közti különbség csökken.
Csak azért érdekes ez, mert közben ps-en pont fordítva látszanak a statisztikák, lehetséges, hogy ez csak a rossz játékosoknak köszönhető, vagy az előbbi állítás téves?
Lehetne írni egy kezdő kéz táblázatot? Gondolom az alacsony pp-k és kapcsolódó lapokat openfoldolni kell az első pozíciókból.

ATM
Válasz R1per2 kommentjére
2010. aug. 13. 19:30

a short asztalokon alacsonyabb vpipt, kevesebb flopnézést tapasztalunk ellentétben a mély stackekel, ahol a kezdőlapok közti különbség csökken

A harc a vakokért indul. Ha kevesebb zsetonod van, kevesebbet kockáztatsz ugyanazért az 1,5bb-ért, tehát jobb az oddsod, tehát lazább range-dzsel játszhatsz. Nem? A HU sng push or fold táblázatok is egyre lazulnak, ahogy egyre kevesebb a zseton.

R1per2
Válasz ATM kommentjére
2010. aug. 13. 19:55

Az a különbség sng-ben, hogy ott elfogynak a zsetonjaid, mert emelkednek a vakok, ezért kockáztatni kell érte, míg cg-ben nem emelkedik és újra tölthetsz.

darklol
Válasz Zsoltika01 kommentjére
2010. aug. 13. 19:59

Az miért jó ha te indítasz asztalt?
Azon kívül,hogy van az az elmélet,hogy fishek ülnek be oda ahol csak 1-2 ember ül,én ezt annyira nem tapasztaltam,csináltam egy darabig.

Lehet,hogy én voltam a fish aki elsőként beült az általam indított asztalokra?Hm...

shzhatok fr ranghez szokott fishekkel, jobb rb + sokszor nappal nincs 20-24 asztal a téten

titcar: i am owned, wp!

viszont érdekes mert nekem a 100bb-s asztalokon jobban jön a rb :)

indulótáblázat nagyon asztal függő , ppkel emelek mindenhonnan bár lehet filterezni kéne

titcar
2010. aug. 13. 20:59

shzhatok fr ranghez szokott fishekkel, jobb rb + sokszor nappal nincs 20-24 asztal a téten

titcar: i am owned, wp!

viszont érdekes mert nekem a 100bb-s asztalokon jobban jön a rb :)

indulótáblázat nagyon asztal függő , ppkel emelek mindenhonnan bár lehet filterezni kéne

jaja nl100on tolj azt yimbo hogy nyit asztalokat, HU-zik meg sh-zik az fr nitekkel, aztán ha betelt az asztal lép is :D

nekem amugy nincs saját mérésem, hogy pontosan mennyivel jön jobban az 50bb asztalokon, de 2+2n mindenki azt írja, hoyg 1-2-3 századdal jobb.

ATM
Válasz R1per2 kommentjére
2010. aug. 13. 21:37

Az a különbség sng-ben, hogy ott elfogynak a zsetonjaid, mert emelkednek a vakok, ezért kockáztatni kell érte, míg cg-ben nem emelkedik és újra tölthetsz.

Ha egy versenyen már csak ketten vagyunk, akkor az már gyakorlatilag ugyanaz, mint a cg, mert már nincs aki kiessen előttünk.

Egyébként nem is az a kérdés szerintem, hogy lazuljunk-e, vagy feszüljünk, hanem inkább az, hogy milyen lapokkal játszunk vagy épp ne játszunk. Szóval a kisebb stack miatt kevesebb az implied odds is, és a reverse implied odds is. Tehát az alacsonyabb sc-k leértékelődnek, viszont a magas lapok (Ax, Kx, Qx) felértékelődnek.

Egyébként eddig nem sokat játszottam ss asztalokon, csak úgy elmélkedek.

Requiem
Válasz ATM kommentjére
2010. aug. 13. 22:04

Próbálgattam FTP-n ezt a típust, miután átolvastam ma a topicot.Eddig tartózkodtam az ilyen asztaloktól, de egészen jó tapasztalatokat szereztem.
A fishek hajlandóbbak berakni a teljes stackjüket [ elképesztően marginális lapokkal] , mint 100bb-n. 5/10c-es omahán próbáltam.

R1per2
Válasz ATM kommentjére
2010. aug. 14. 1:07

Ha egy versenyen már csak ketten vagyunk, akkor az már gyakorlatilag ugyanaz, mint a cg, mert már nincs aki kiessen előttünk.

ez szerintem nem igaz, a vakemelkedések, és rebuy hiánya miatt, sng-ben sürget az idő, kell kockáztatni

Zsoltika01
2010. aug. 14. 8:37

Értem,köszönöm.

Élő ügyfélszolgálat