5 Card Draw
Sziasztok!
Ez is megér talán egy topicot. :D
7-A vs. Regular --> mi a különbség?
Valamelyikben az Ace, mint Jolly ki tud egészíteni egy sorhúzót.
Van ehhez is jó leírás?
A 7-A 5card drawban csak 7-Ászig vannak a lapok. Tehát nincs a pakliban 2,3,4,5,6-os. Viszont sor az A789T is. Ezt leszámítva ugyanazok a játékszabályok mint a másik játékban ami a hagyományos 5 lapos cserélős.
Javítsatok ki, ha valami hülyeséget írtam!
Van még ilyen is:
2-7 single draw,
szabály, leírás?
Hat ha a 2-7 triple drawra gondolsz, akkor az is egy otlapos poker fajta, lowball tipusu, ami azt jelenti, hogy a legalacsonyabb kez nyer! Hagyomanyos lowball jatekokban a legalacsonyabb kez, azaz a nut lap az A,2,3,4,5 ezt koveti az A,2,3,4,6 es igy tovabb! A 2-7 jatekban a legerosebb kez viszont a 2,3,4,5,7! Triple draw, mert 3-szor lehet cserelni tetszoleges szamu lapot, minden csere elott licitkor van, tehat egy 2-7 triple draw jatekban van negy licitkor! A lowball jatekban az A alacsony lapnak szamit, de a 2-7-ben magasnak! Masik fontos tudnivalo, hogy a hagyomanyos drawball jatekokban nem szamitanak a sorok, flushok, de a 2-7-ben szamitanak, tehat egy 2,3,4,5,6 kez mar dobasra szant lap, mivel ennel meg a drill is gyengebb, tehat kicsi a sansz a vegso gyozelemre!
Javitsatok ki, ha valamit rosszul irtam! Lehet, hogy en is el vagyok tevedve a szabalyok teren! :)
Ja te a single draw-t kerdezted, ott meg ertelem szeruen 1 cser van! :)
Tehat single draw-egy csere triple draw-harom csere! :)
A 7-A 5card drawban csak 7-Ászig vannak a lapok. Tehát nincs a pakliban 2,3,4,5,6-os. Viszont sor az A789T is. Ezt leszámítva ugyanazok a játékszabályok mint a másik játékban ami a hagyományos 5 lapos cserélős.
Javítsatok ki, ha valami hülyeséget írtam!
Jesus, mikről nem írtok ;)
Aki ilyen játékot játszik ahhoz több kérdés:
1. A Super System vonatkozó részén kívül tudtok valamilyen elérhető szakirodalmat erről a játékról?
2. Egy technikai kérdés: ahol 5card draw high van joker-rel, ott egy négy egyszínű, de párt tartalmazó kombinációból milyen arányban érdemes beáldozni a párt a flössért cserébe?
Egy barátom sokat játszott korábban 5 card draw-t élőben, és most ki szeretné próbálni az online-t is. Én nem játszom ezt a játékot, ezért vki tudna segíteni abban, hogy melyik teremben lenne érdemes elkezdenie játszani? (rb, bonus, játékosállomány). Cg-t szeretne játszani microlimiten.