Igazából a pf call fel se tűnt, a flop játékra értettem a sztenderdet, előbbiben igazad lehet. A donk értelmét viszont nem látom. Ha CO ránk tolja, oddsunk lesz 5x ellen is, viszont kizárhatjuk a potból a read alapján szinte biztosan betelő BTN-t.
Mikrón a donknak általában nagy erőt tulajdonítanak, pláne egy ilyen boardon nem nagyon tudnak mit kezdeni vele. Az odds meg nem tudom, hogy lehetne meg? Max úgy, ha potot donkolunk. Feles SPR-ben lesz meg az oddsunk ezzel a lappal 5xxx ellen. Max 27%-unk van ebben a helyzetben, és simán lehet, hogy fogják még bőven outunkat.
Ha beledonkolunk 2 USD-t (CO-fal szemben) 1-es SPR alakul ki. Ha itt ránk tolja, imo easy fold. A fish ellen már nincs más, csak a call.
De egyébként sztem - pláne mikrón - lesz sokkal jobb esélyünk stackelődni a fish-sel.
Mivel random lapokkal játszik (a read alapján) a preflop 3bet akár erős lapot is mutathat, de ugyanígy 5-ös is lehet nála. Ellene inkább ip játszanék több utcán és nem "össze-vissza" tologatnék.
CO pedig pont a donk által lesz face up. Ő csak min. 5-tel tolja ránk, annak tudatában, hogy ott van még btn is.
Szóval imo nem egy álomszerú spot semmiképp, arról nem is beszélve, hogy simán lehetünk már drawing dead-ek is.
Mikrón a donknak általában nagy erőt tulajdonítanak, pláne egy ilyen boardon nem nagyon tudnak mit kezdeni vele.
1. A 27%-ot tényleg nem értem. KK56 ds ellen ~38%-unk van, AK54 ds ellen ~35%-unk, és még random szerencsétlen lapok (KhQh5c4c) ellen is megvan a 28%. Az átlag pedig vhol 33-35% körül lehet.
Emellett valószínű, hogy BTN is játékba száll, ami még tovább javítja az oddsunkat. Szintén sok hülye helyzet adódhat, ha mondjuk egy vagy két villain megadja a donkot.
2. Én nemrég váltottam holdemről, tehát elképzelhető, hogy rosszul gondolom, de amit leírsz, az ott kifejezetten ellenjavallt. Te a veszteségedet próbálod minimalizálni, miközben a nyereségedet kéne maximalizálni. CO opening range-ének mekkora részében lehet ötös? 15-20%? Ergo a maradék 80-85%-ban dobni fog, nekünk pedig arra kell koncentrálni, hogy ebből kihozzuk a maximumot.
Ezt azért nem így szokás átlagolni :)
Gotcha87 le is írta, hogy 5xxx ellen ennyi. Nyilván olyan lapok ellen, amik ellen van blokkerünk, jobb lesz az oddsunk kicsit.
"Te a veszteségedet próbálod minimalizálni, miközben a nyereségedet kéne maximalizálni."
Hiányzik a mondatból egy "és".
Co esetleges erős lapja ellen minimalizálja a veszteséget, mert face up lesz, akármit is csinál, ÉS valuet nyer gyengébb lapoktól, amikkel 3way nem betelne co vagy btn.
Az nem olyan sok pluszt jelent, hogy néha cbet/foldol majd szarokkal. Főleg, hogy így játszva a co összes erős lapját telibe fizetjük a ch/r-el.
Közben rájöttem, h a Propokertools-os szimuláció ad rá 27%-ot, viszont ebben már benne vannak azok az esetek is, amikor gyakorlatilag vagy teljesen drawing deadek vagyunk. És mellékszál, de amikor CO 5xxxx-szel nyit, akkor sokszor lesz mellette 6-os vagy 7-es, amit fogunk, ezzel javítva az equitynket.
Amit írsz, az igaz lenne, ha nem lenne a fish a maga 70 bb-nyi gyakorlatilag dead moneyjával. Ha ő cbetel, akkor commitálja magát, és onnantól már simán jók vagyunk. Viszont ha egy félpotos donkra kapunk két callt, akkor jön a hülyén nézés, hogy most mi van.
hát van még mit tanulni. köszönöm a hozzászólásokat, nagyon hasznos.
1. Jó itt a push 3 emberbe?
$0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi
PokerStars
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
Stacks:
UTG ($83.14) 333bb
UTG+1 ($32.85) 131bb
CO ($25) 100bb
Hero (BTN) ($25) 100bb
SB ($29.41) 118bb
BB ($8.50) 34bb
Pre-Flop: ($0.35, 6 players) Hero is BTN :ah: :5c: :4h: :8d:
1 fold, UTG+1 calls $0.25, 1 fold, Hero calls $0.25, SB calls $0.15, BB checks
Flop: :8h: :5d: :7h: ($1, 4 players)
SB bets $0.75, BB calls $0.75, UTG+1 calls $0.75, Hero raises to $4.71, SB raises to $16.59, BB goes all-in $7.50, UTG+1 folds, Hero goes all-in $24.75, SB calls $8.16
Turn: :3d: ($59.50, 3 players, 2 all-in)
River: :8s: ($59.50, 3 players, 2 all-in)
Final Pot: $59.50
Hero shows a full house, Eights full of Fives
:ah: :5c: :4h: :8d:
SB shows a straight, Five to Nine
:jc: :6c: :9c: :2s:
BB shows a straight, Five to Nine
:7s: :2c: :9d: :6d:
Hero wins $57.50 (net +$32.50)
SB lost $25
BB lost $8.50
UTG+1 lost $1
2. Ez jó így? Ellenfél igen aggro, flopon alig dob.
$0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi
PokerStars
4 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
Stacks:
CO ($33.66) 135bb
BTN ($25) 100bb
SB ($21.79) 87bb
Hero (BB) ($26.10) 104bb
Pre-Flop: ($0.35, 4 players) Hero is BB :8c: :jc: :8h: :jh:
2 folds, SB calls $0.15, Hero raises to $0.75, SB calls $0.50
Flop: :8d: :3h: :7h: ($1.50, 2 players)
SB checks, Hero bets $1.44, SB calls $1.44
Turn: :9d: ($4.38, 2 players)
SB checks, Hero bets $3.50, SB raises to $8, Hero goes all-in $23.91, SB folds
Final Pot: $20.38
Hero wins $35.42 (net +$9.32)
SB lost $10.19
Ezt ilyen határozottan nem jelenteném ki.
De a többi dologban egyetértek.
Az első hand sztem nagyon sima pf raise, a flopon meg egyértelműen stackért mész, majdnem flipelsz random nut ellen, a mostani ellen meg konkrétan elől vagy.
A második nyilván betolható, megint majdnem flipelsz a sorok ellen, FD nélkül már izgalmasabb kérdés lenne.