BT86
Válasz CsabiST kommentjére
2014. ápr. 3. 2:24

Mit miért? nem értem mire kérdezed.

Ja, utólag már pot/pot/pot.
Agresszívavnak kellene lennem. Játék közbe nem láttam a lyuksort.
Sor az mindenképp hívott volna, max akkor chekkeli el ha nála van a A vagy K fd is a sora mellé.

Asszem :)

BT86
Válasz danfiu kommentjére
2014. ápr. 3. 2:45

Nem feltetlen szukseges 3betelni preflop igazabol.Ha nagy fish ul vakokon vagy overall erzed h mindenkepp mw pot lesz akkor jo a call, viszont ha HU potra szamitasz es MP-bol sokan nyit es nem 4 betel sokat, akkor lehet 3betelni de sztem ilyen 80% ban calloznam es 20% ban 3betelnem. Flop bet okes, turn ch , mivel 2 part nem fog soha eldobni ezen a turnon amikor tele lesz a ranged TP+fd + tipusu handdel, river sima valuejam

Mit csinálnál ha alacsonyabb lenne a rundown?

danfiu
2014. ápr. 3. 6:43

A miertet arra kerdeztem h miet potolnal es h miert akarsz aggressziv lenni?

Bt86: az a baj h sok tenyezotol fugg,valamelyioet 3betelnem,valamelyiket calloznam csak

BT86
2014. ápr. 3. 14:55

Bt86: az a baj h sok tenyezotol fugg,valamelyioet 3betelnem,valamelyiket calloznam csak

Tudnál ajánlani jó cikket, könyvet/fejezetet vagy videót a témában?

danfiu
Válasz BT86 kommentjére
2014. ápr. 3. 17:19

Tudnál ajánlani jó cikket, könyvet/fejezetet vagy videót a témában?

Hat olyan videot ne varj, amiben elmondjak h "ezt 3beteld" vagy "azt 3beteld", mert igazabol nem a handeket kell tudni h mik a "jo 3bet handek", hanem a miertjet,celjat es h postflop milyen helyzetet szeretnel kialakitani.

Inkabb a 3betelo handeket strukturalisan kell nezni, nem 1-1 handet kiragadni.

BT86
2014. ápr. 3. 21:26

Hat olyan videot ne varj, amiben elmondjak h "ezt 3beteld" vagy "azt 3beteld", mert igazabol nem a handeket kell tudni h mik a "jo 3bet handek", hanem a miertjet,celjat es h postflop milyen helyzetet szeretnel kialakitani.

Inkabb a 3betelo handeket strukturalisan kell nezni, nem 1-1 handet kiragadni.

Ezért kérdeztem, hogy tudnál-e ajánlani valamit ami mélyebben foglalkozik a témával, mert ilyenkor csak 1 handet vizsgálunk, ami hasonló helyzetekben nem feltétlenül lesz a legjobb megoldás és szeretném jobban megérteni, hogy hogyan kellene gondolkozni/meghozni a legjobb döntést.
Vagy azért emeled ki a handstruktúrát, mert a kérdésemben csak rundown-t írtam?

danfiu
Válasz BT86 kommentjére
2014. ápr. 3. 21:47

Ezért kérdeztem, hogy tudnál-e ajánlani valamit ami mélyebben foglalkozik a témával, mert ilyenkor csak 1 handet vizsgálunk, ami hasonló helyzetekben nem feltétlenül lesz a legjobb megoldás és szeretném jobban megérteni, hogy hogyan kellene gondolkozni/meghozni a legjobb döntést.
Vagy azért emeled ki a handstruktúrát, mert a kérdésemben csak rundown-t írtam?

Megy a PM

CsabiST
2014. ápr. 4. 1:12

A miertet arra kerdeztem h miet potolnal es h miert akarsz aggressziv lenni?

Az agresszívitást úgy összességében értem a jàtékomra, viszont a nyerő jàtékosok a limitemen mindig többet emelnek pre/floppon is. Többször kellene beépìtenem a jàtékomba a bet/fold opciòt. Persze ez most nem ide tartozik. Ezen most pròbàlok vàltoztatni, de mivel kevés handszàmot jàtszok le, ezért jòval lasabban tudok fejlődni és majd kiderül, hogy jò irànyba haladok vagy sem.
A pot emelést azért vàlasztanàm floppon mert a körchekkel gyengeséget mutattak és a lapomat védeni kell, de valamilyen szinten vehetjük értékhìvàsnak is. Variàlni is kell a jàtékot mivel potolnék sorral is ha van hozzà fd.
Ch/r nél dobhatò ez a lap? Szerintem simàn bet/r és repülünk be az összes pénzünkkel.
Turn pot pedig azért, hogy a settek ne javuljanak le túl olcsòn és ha szerencsém van talàn kifizet egy sor vagy egy kisebb szìn. (Mint ahogy megis adott a 7magas szìn) 1.0 -às gondolkodàs mód szerint.

CsabiST
2014. ápr. 19. 0:36

Mikor megásom a csapdát és fejjel bele borulok :) :)

Mondjuk több sebből vérzik a történet. Pre jobb lett volna egy 3bet.
Floppon 50-50 % nak érzem a call-t és a raise-t. Talán jobb a raise, de ha meg vissza ****** akkor meg dobnom kell.
Turnön hívnom kellett volna, bár a cél az volt, hogy a "sor" fizessen egyet riveren és ne ijesszem el a szinemmel.
Aztán meg esett a 3% :)
Így kezdődött a session. Szerencsére +6bi lett a vége plo5 -ön.
Remélem megverem ezt a tétet is és mehetek majd egy szintet feljebb.
4600 handnél járok eddig a havi 3000-hez képest.
Gl, szevasztok.

$0.02/$0.05 Pot Limit Omaha Hi
PokerStars
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG dummyluck ($4.94) 99bb
CO Bestdwarf1 ($4.81) 96bb
BTN CsabiST ($5.09) 102bb
SB TsenturioN ($5) 100bb
BB vZhuzhik ($5) 100bb

Pre-Flop: ($0.07, 5 players) CsabiST is BTN :kh: :6c: :ah: :kd:
dummyluck raises to $0.17, 1 fold, CsabiST calls $0.17, 2 folds

Flop: :th: :7h: :6d: ($0.41, 2 players)
dummyluck bets $0.24, CsabiST calls $0.24

Turn: :9h: ($0.89, 2 players)
dummyluck checks, CsabiST checks

River: :jh: ($0.89, 2 players)
dummyluck bets $0.86, CsabiST raises to $1.95, dummyluck goes all-in $4.53, CsabiST calls $2.58

Final Pot: $9.95
CsabiST shows
:kh: :6c: :ah: :kd:
dummyluck shows a straight flush, Eight to Queen
:qs: :qh: :8h: :6s:

dummyluck wins $9.56 (net +$4.62)

CsabiST lost $4.94

CsabiST
2014. ápr. 20. 23:11

$0.02/$0.05 Pot Limit Omaha Hi
PokerStars
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Nem 3beteltem pre mivel nem akartam felverni a kasszát, 4 ellenfelemből 3 még nem dobott 3betre egyszer sem. Jobbnak láttam floppot nézni jó pozícióból.
Floppon adtam a fél potot a nut fd -val + lyuksorral.
Vissza emelésnek itt van értelme? 200 bb deepek vagyunk.Nem igazán szerettem volna callolni egy 4 betet.
turn elchekkelik de nekem még mindig csak nut fd + lyuksorom van. Itt sem akartam egy csapdázott sortól vissza emelést kapni. Bár a sornak emelni kellene, hogy védje a lapját a fd ellen.
Blank riveren 1/4 potot emel előröl. A nut maradt ugyan az mint a turnön, gondoltam turnön emelt volna sorral, hogy védje így riveren nincs meg a nut sora. Viszont ha a sor ch/r akart turnön akkor beszo.ptam. :)
Riveren bet/fold volt a terv mivel ha vissza emel úgyis csak nuttal teszi, minden mást pedig el kell dobnia.
Észre vételek, hozzá szólások jöhetnek ha valaki másként játszaná valahol.
Köszi, szevasztok.

Stacks:
UTG Irol.lad ($15.59) 312bb
UTG+1 Kafillo ($2.44) 49bb
CO Ahille22 ($4.86) 97bb
BTN CsabiST ($11.29) 226bb
SB Daikokus ($7.02) 140bb
BB LohSmitt ($5.53) 111bb

Pre-Flop: ($0.07, 6 players) CsabiST is BTN :jh: :7s: :as: :th:
Irol.lad calls $0.05, Kafillo calls $0.05, Ahille22 raises to $0.27, CsabiST calls $0.27, Daikokus calls $0.25, 1 fold, Irol.lad calls $0.22, Kafillo calls $0.22

Flop: :6s: :qc: :8s: ($1.40, 5 players)
Daikokus checks, Irol.lad bets $0.65, 1 fold, Ahille22 calls $0.65, CsabiST calls $0.65, Daikokus folds

Turn: :td: ($3.35, 3 players)
Irol.lad checks, Ahille22 checks, CsabiST checks

River: :5h: ($3.35, 3 players)
Irol.lad bets $0.90, Ahille22 folds, CsabiST raises to $5.92, Irol.lad folds

Final Pot: $5.15

CsabiST wins $9.97 (net +$3.13)

Irol.lad lost $1.82
Kafillo lost $0.27
Ahille22 lost $0.92
Daikokus lost $0.27

Élő ügyfélszolgálat