danfiu
Válasz zulusierra kommentjére
2014. febr. 15. 9:16

Regek ellen igyekszem nem csak AA-al 4betelni, és miután megcsináltam KKAx-el, felmerült bennem pár kérdés. :)
Arra gondoltam hogy csak akkor csinálom ha az A-hoz van színem, mert ha minden ds rundown-t és KKAx-et 4betelek az sok lesz.

UTG ($4.41) 44bb
Hero (CO) ($10) 100bb
BTN ($10) 100bb
SB ($4.97) 50bb
BB ($10.12) 101bb

Pre-Flop: ($0.15, 5 players) Hero is CO :kd: :qc: :ac: :kc:
1 fold, Hero raises to $0.30, BTN raises to $1.05, 2 folds, Hero raises to $3.30, BTN calls $2.25

Flop: :4s: :3h: :tc: ($6.75, 2 players)
Hero ?

Pl. egy ilyen flopon hogy fog bekerülni a pénz rosszabb ellen? Vagy akármilyen flopon? :)
Ha Cbetelek akkor dobnak mert AA-om van, ha nem Cbetelek az meg elég viccesen néz ki és nyilván nem blöfföl bele mert rundown-nal Cbeteltem volna, tehát AA-om van. Esetleg turn-ön lehet valami, de ott is nyílt lapokkal játszanék.
Kicsit sem tudok hívni a b/f látszatát keltve, szóval vagy beteszem a maradékot rosszul, vagy wat.
Lehet hogy ez deepen jobban működhetne (és csak IP?), és 100bb eff. inkább csak ds rundownokkal szélesítem a 4bet range-em.
Szerk: az tűnik a legjobb opciónak ha itt semmivel nem Cbetelek.

Nagyon easy shove flopon, ha szelesen 4betelsz co vs btn meg 100bb deep es is akkor lehet 2 sizingod ilyen boardokon, attol fugg h neki milyen szeles a range-e es mit csinal az 1p tipusu handjeivel es ne feledd itt a stackoff range-e ellen van 65% od kb es egy tonna fe-d, szal boven jo vagy es omahaban ha mraginalis spotokban tudsz jelentos eq-t dobatni, az eleg baller

danfiu
Válasz PrUkI kommentjére
2014. febr. 15. 9:20

Az miért rossz, hogyha dobnak és elviszed kasszát? 100bb deepen kezdtétek, 1-es spr van floppon ezt itt be kell tenni. Ne csak a saját ranged nézd, hanem azt, hogy ő mivel 3betelhetet és mivel adja meg 4beted. Akkor ne cbetelj itt ha aggro és sokat betel akkor ha te elcheckeled a floppot, így véded a ch/c ranged.

De cbeteljen csak mert ez a board nagyon szaraz es itt nem kell vedeni a chc ranget ezen a boardon 1-es sprben. Mondj akar egy handet ami itt ch ozik, de nem shove-olt, nem tudsz:)

BT86
2014. febr. 15. 23:31

Regek ellen igyekszem nem csak AA-al 4betelni, és miután megcsináltam KKAx-el, felmerült bennem pár kérdés. :)
Arra gondoltam hogy csak akkor csinálom ha az A-hoz van színem, mert ha minden ds rundown-t és KKAx-et 4betelek az sok lesz.

Pl. egy ilyen flopon hogy fog bekerülni a pénz rosszabb ellen? Vagy akármilyen flopon? :)
Ha Cbetelek akkor dobnak mert AA-om van, ha nem Cbetelek az meg elég viccesen néz ki és nyilván nem blöfföl bele mert rundown-nal Cbeteltem volna, tehát AA-om van. Esetleg turn-ön lehet valami, de ott is nyílt lapokkal játszanék.
Kicsit sem tudok hívni a b/f látszatát keltve, szóval vagy beteszem a maradékot rosszul, vagy wat.
Lehet hogy ez deepen jobban működhetne (és csak IP?), és 100bb eff. inkább csak ds rundownokkal szélesítem a 4bet range-em.
Szerk: az tűnik a legjobb opciónak ha itt semmivel nem Cbetelek.

A range-edet a játékoshoz igazítsd. Nagyon aggrók, illetve tág 3bet range ellen már egy közepes KK is bőven elég. Hisz ők sokszor fognak QQxx, 9987 stb-ket is 3betelni, a rundownjaival a 4beted után már nem fog tudni profitábilisan játszani. Flopon 1-es spr alatt pedig mindennel pusholhatsz kb (kivéve persze pl multiway naked overpárral drawheavy boardon).
A másik meg, hogy rosszul gondolkozol a postflop szituáción. Range vs range gondolkozz, ne csak az aktuális lapodat nézd.
Nézzük a handet, mi lehet nála:
Jobb lap: Ritka, de az ellen úgyis mindig bekerül. Ha a check után esetleg slowplayelne néha, turnön akkor is berakná, neked meg ott is dobhatatlan az AA, hisz a 2 checked után any pár, any draw, valakinél any 4 itt a betting range.
1 pár:
Legtöbbször megadja a pusht, tök jö equitynk lesz. Sőt Néha calloz rosszabb overpárral.
Air:
A blöff nem olyan gyakori ilyen helyzetben, hisz nyilván AA heavy a range-ed, ezért mögéd checkel, és többnyire csak akkor rak pánzt a potba, ha lejavul.
Ezért nem szabad nekik ingyen lapot adni! Rengeteg lap fog turnön összeszedni annyi equityt, amivel már +ev-s lesz neki a call, így feleslegesen "flipelsz" egyet, miközben már mutatás nélkül megnyerhetted volna a potot.
Meg persze ezzel a lappal a range-e ellen kb mindig akkor lesz a legjobb equityd, ha flopon bekerül (ezért is 4betelünk, hogy minél alacsonyabb legyen az spr flopon). Mert deepebben kellemetlenebb helyzetekbe kerülhetsz scarecardokon.

zulusierra
Válasz nitt kommentjére
2014. febr. 17. 14:55

Preflop asszem kicsit laza az izolálás, gondolom attól függ hogy kik ülnek mögöttem, de ennél gyengébb lapokat már biztos hogy dobnék.
A flop bet size utólag nem tetszik. Indukálni akartam, de ha x/r-elni akarnak akkor azt nagyobb betre is megteszik, nem hiszem hogy ettől függ, és így olcsóbban le is javulhatnak.
Bár első sorban a board textúrájához igazítom a cbet méretét, ha fd is lett volna kint akkor potot hívok.
Turn-ön is talán túl kicsit hívtam, b/f volt a terv és arra gondoltam hogy ha nagyot hívok akkor komittálom magam.
Próbálok átállni az omahás gondolkodásmódra, de lehet hogy kicsit túlkompenzáltam a river check-el. :)
Van még itt valuebetem? Az ellenfélről sokat nem tudok, 42/10, keveset x/r-elt eddig, de nagyon passzív, így a call range-e sem feltétlenül gyenge.

$0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi
PokerStars
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($50.81) 203bb
UTG+1 ($68.06) 272bb
Hero (CO) ($25) 100bb
BTN ($27.19) 109bb
SB ($9.99) 40bb
BB ($31.62) 126bb

Pre-Flop: ($0.35, 6 players) Hero is CO :7d: :9c: :6d: :9s:
1 fold, UTG+1 calls $0.25, Hero raises to $1.10, 2 folds, BB calls $0.85, UTG+1 calls $0.85

Flop: :9h: :2s: :tc: ($3.40, 3 players)
BB checks, UTG+1 checks, Hero bets $2.30, BB calls $2.30, UTG+1 calls $2.30

Turn: :kh: ($10.30, 3 players)
BB checks, UTG+1 checks, Hero bets $5.70, BB folds, UTG+1 calls $5.70

River: :8d: ($21.70, 2 players)
UTG+1 checks, Hero checks

Final Pot: $21.70
UTG+1 shows a pair of Tens
:4c: :6c: :ah: :th:
Hero shows a straight, Six to Ten
:7d: :9c: :6d: :9s:

Hero wins $20.78 (net +$11.68)

BB lost $3.40
UTG+1 lost $9.10

nitt
2014. febr. 17. 19:55

OFF: Milyen a pl25 mezőny a pl10-hez képest? :)

zulusierra
Válasz nitt kommentjére
2014. febr. 17. 20:20

OFF: Milyen a pl25 mezőny a pl10-hez képest? :)

25 biztos hogy erősebb, de az asztalválasztás a lényeg.
10-en is van olyan asztal ahova nem érdemes beülni (nekem), de 25-ön is játszottam olyanon ahol bent ült egy 80/2-es, egy 60/40-es és egy 90/20-as ember. :)
Igazából nem is kellett sokáig próbálkozni hogy hasonló asztalokat találjak.
Valószínűleg sok reg zoom-on játszik a normál asztalok helyett, ezért nagyon jó a reg/fish arány.

nitt
2014. febr. 17. 20:46

Én még a fish arányt növelem perpill, de ha te így haladsz, akkor február végére pl50 :D GL

BT86
2014. febr. 17. 22:55

Turn miért bet/fold?

zulusierra
Válasz BT86 kommentjére
2014. febr. 17. 23:09

Turn miért bet/fold?

Mert rosszabb nem hiszem hogy rám tolja, csak azt felejtem mindig el hogy akkor is vannak outjaim, meg nagy a pot, tök jó az is ha dobnak, stb. :)
Miután posztoltam ez eszembe jutott, de már nem akartam szerkeszteni.
Szóval turn-ön tőt tolnék. :)

BT86
2014. febr. 18. 10:10

Mert rosszabb nem hiszem hogy rám tolja, csak azt felejtem mindig el hogy akkor is vannak outjaim, meg nagy a pot, tök jó az is ha dobnak, stb. :)
Miután posztoltam ez eszembe jutott, de már nem akartam szerkeszteni.
Szóval turn-ön tőt tolnék. :)

2 ember ellen, egy olyan turnön, ahol a legvalószínűbb húzó kiegészült én nem emelnék.
Így játszva viszont kicsit nagyobb bet turnön (sort nyilván nem fél potolnál). A turn callja szerintem sose lesz sor, ezért riveren még egy kisebbet betelnék.

Élő ügyfélszolgálat