hosocske omaha leosztásai
Úgy döntöttem, hogy a holdem mellett szeretnék megismerkedni az omahával is, de mivel kb semmit nem tudok róla egyelőre, ezért majd szeretnék berakni ide handeket a fejlődésem céljából :)
holdembe NL100on nagy minta alapján kb 0ás vagyok, omahát NL10en fogom elkezdeni, esetleg néha NL25öt is meg fogom próbálni ha jónak tűnik az asztal.
Tanulás:
Sajnos nincsenek anyagaim omahához, kb egy konkurens oldalon elolvasott pár nagyon alap cikk, és a két danifiú videóból próbálom megérteni a lényegét :D, szóval ha vki tudna segíteni, pár cikkel, vagy könyvel azt megköszönöm.
Úgy olvastam a Hwang könyvek számítanak a legjobbaknak, azokat meg is fogom venni, azon kívül mivel videóim nincsenek ( NL10-25re nem is hiszem hogy sok értelme lenne, mivel a videók NL100tól kezdődnek főleg) főleg a játék és hand elemzések maradnak.
tanácsokat szívesen fogadok itt is
Segéd programok
Sajnos itt egyből szenvedek, az első terv az volt hogy megveszem az omaha managert, de ott már csak a OM2-őt lehet megvenni, és a HM2őt vmiért nem akarja futtatni a gépem :S Ezek után letöltöttem a PT3at (borzalmas a managerrel összehasonlítva :) ), ezen kívül vmiért amíg bosson bejön vele a HUD addig Starson nem akarja, bosson meg még NL10 en sincs sokszor elég asztal :S
Ha vkinek van ötlete elsősorban a HM2re másodsorban a PT3 vs PS gondra akkor azt is megköszönném :)
Remélem aktívabb lesz majd ez a fórumom a handek terén mint a régi holdembe :)
hajra:)
az elején biztos lesz pár megbotránkoztató hand, de vhol el kell kezdeni :)
weaktight | Hand | 4h3c2s9c - €0.10/€0.25 Pot Limit Omaha Hi
session eleje volt button csak limpelgetett eddig ezenkívül semmi extrát nem láttam tőle az 5 hand alatt..
nem igazán tudtam mi lenne most a jó (főleg a call meg a raise merült fel, sorok ellen is van 11out fd ellen meg ott a két pár, szóval nagyon esélytelennek nem láttam magam, callnál viszont a turn elég kellemetlen lehet hacsak nem 4es vagy 2es
weaktight | Hand | 7h8d9d6d - €0.10/€0.25 Pot Limit Omaha Hi
ellen egy SN de ettől függetlenül mivel itt játszik gondolom ő is csak ismerkedik az omahával :) , eddig nem 3betelt de itt is kb 10 handről beszélünk, a kérdés egyszerű be kell e rakni ( ha igen kb mekkora stackig kell ezt berakni)
Én ezt olvasom, nem tűnik rossznak:
Pokerarticles at Donkr | Discussions | Donkr
GL!
Ha lesz valamilyen könyved pdf-ben szívesen fogadom :))
az elején biztos lesz pár megbotránkoztató hand, de vhol el kell kezdeni :)
weaktight | Hand | 4h3c2s9c - €0.10/€0.25 Pot Limit Omaha Hi
session eleje volt button csak limpelgetett eddig ezenkívül semmi extrát nem láttam tőle az 5 hand alatt..
nem igazán tudtam mi lenne most a jó (főleg a call meg a raise merült fel, sorok ellen is van 11out fd ellen meg ott a két pár, szóval nagyon esélytelennek nem láttam magam, callnál viszont a turn elég kellemetlen lehet hacsak nem 4es vagy 2es
weaktight | Hand | 7h8d9d6d - €0.10/€0.25 Pot Limit Omaha Hi
ellen egy SN de ettől függetlenül mivel itt játszik gondolom ő is csak ismerkedik az omahával :) , eddig nem 3betelt de itt is kb 10 handről beszélünk, a kérdés egyszerű be kell e rakni ( ha igen kb mekkora stackig kell ezt berakni)
DC: Solid State PLO, PLO By Numbers sorozatok sztem nagyon hasznosak, hogy megértsd az alapokat és utána tudd saját magad is fejleszteni, elemezni a játékodat.
1:vszinu dobnam, mert oop nem lesz tiszta turn kartya es az o value range-e elegge crushol teged K+magas fd, jobb 2 parok,setek,Nem is beszelve, hogy sok turnon kileszel bloffolve es meg nem is invesztaltal bele sok penzt a partiba.
2:neeeem allin, preflop nincs equity edged, es ennek a lapnak jo a smooth equity distribution-je, szal sok flopon tudsz stackelodni decent equityvel es te soha nem fogsz hibazni stackoffnal
Sok dologban egyetértek
Es miben nem?:)
Jelentéktelen dolgokban :D
Pl.: "és még nem is invesztáltál bele sok pénzt"
Konkrétan lényegtelen, hogy mennyit invesztáltál, csak az SPR számít. Úgy értem, hogy ha az ellenfélnek összesen 5 eurója lenne ez sima allin, pedig ugyanannyit invesztáltál :)
másiknál nyilván call-t kell nyomni, viszont a magyarázatok engem nem elégítenek ki maradéktalanul (nem azt mondom, hogy amit írsz az rossz, meg gyakorlatilag minden videóban ezt mondogatják), matematikailag nem érzem elégnek azt a magyarázatot preflop call-ra, hogy postflop könnyű vele helyesen stack-elődni a smooth distribution miatt. Az is kell hozzá, hogy jópár flopon nagy előnyben tudjuk bepakolni (azaz domináljuk az ellenfél range-ét). Pl egy 3456-nak is elég smooth az eloszlása, mégis sokkal rosszabb vele a call, mert sokkal ritkábban floppolunk olyat, ahol domináljuk az ellenfelet (tehát őt is eltalálta, de minket jobban)