Zsipali
Válasz ceewyl kommentjére
2010. júl. 20. 12:28

PF 3betnek mi a célja ilyen handdel SB-ről?

Postflop játék minden utcán rossz, flop bet pot, turn szintén, és akkor már nem kérdéses a river.

Hogy egy Axx flushdraw, gutshoot, Jxx, flush, wrap, akármilyen draw floppon be tudjuk pakolni a stackket.
Szvsz PF call a legrosszab opció. Multiway potban kb. soha nem fogunk nyerni, mert sima emelt kasszában soha nem lesz annyi pénz, hogy akár egy pot bettel kiszorítsuk a potból a drawkat (nyilván nem monster drawkra gondolok, hanem natúr FD, OESD), és multiway nem teljesítenek túl jól a settek.

Zsipali
Válasz danfiu kommentjére
2010. júl. 20. 12:33

Ez nekem is megfordult a fejemben, hogy a 3bet-nek mi az ertelme. Ha itt meg AAKK ds -om lenne akkor sem 3betelnek, mert oop vok, es tudom h lesz 4-5 call biztos:(

:O Minden rundown, minden DS, KKxx, AAxx, JJ98, TT98, 8754, T876 típusú kézzel megy a 3bet nálam ilyen szituban. Óriási equity van ezekben a kezekben 3bet potban.

ceewyl
Válasz Zsipali kommentjére
2010. júl. 20. 12:49

:o Minden rundown, minden DS, KKxx, AAxx, JJ98, TT98, 8754, T876 típusú kézzel megy a 3bet nálam ilyen szituban. Óriási equity van ezekben a kezekben 3bet potban.

Szerintem ez nagyon nem jó játék.

Zsipali
2010. júl. 20. 12:54

Miért? :) Lehet igazad van

danfiu
2010. júl. 20. 12:55

Szerintem sem jo jatek, talan egy jobbfajta QJT9 ds wrappel itt meglehet ejteni egy 3betet, de hogy 3-4 callolo ellen mit lehetne csinalni oop? Erdekes helyzet, ellentmondunk a mesternek;)

Zsipali
2010. júl. 20. 13:09

Szerintem sem jo jatek, talan egy jobbfajta QJT9 ds wrappel itt meglehet ejteni egy 3betet, de hogy 3-4 callolo ellen mit lehetne csinalni oop? Erdekes helyzet, ellentmondunk a mesternek;)

Dehogy vagyok én mester, sőt valószínűleg én játszok itt rosszul!

Sziki
2010. júl. 20. 13:16

Köszönöm a véleményeket!

ceewyl
Válasz Zsipali kommentjére
2010. júl. 20. 15:37

Miért? :) Lehet igazad van

Létrehozol egy
- multiway (ha az eredeti emelő /UTG emelt/ megad, gyak. mindenki callolni fog)
- low SPR spotot
- SB-ről.

Itt kötelező lesz shoveolnod a low SPR miatt, de nem hinném, hogy multiway potban sokszor elől leszel JJ98-cal, KKxx-el, TT89-el...

Ezek a lapok valóban nem jól játszhatók oop multiway (kivéve KKxx), de sztem nem éri meg SB-ről sqz-elni velük 4 emberre, inkább 3bet 1-2 ellenfél ellen pozícióban. Ezeket személy szerint inkább eldobom, minthogy 3beteljek velük.

Az alacsony rundown/gapper handek talán jók sqz-elni ilyen spotokban.
9TJQ lapokkal az a baj, hogy 4bet ai esetén túl sokszor lesznek dominálva, az alacsony rundown lapok kevésbé.

danfiu
2010. júl. 20. 17:34

Létrehozol egy
- multiway (ha az eredeti emelő /UTG emelt/ megad, gyak. mindenki callolni fog)
- low SPR spotot
- SB-ről.

Itt kötelező lesz shoveolnod a low SPR miatt, de nem hinném, hogy multiway potban sokszor elől leszel JJ98-cal, KKxx-el, TT89-el...

Ezek a lapok valóban nem jól játszhatók oop multiway (kivéve KKxx), de sztem nem éri meg SB-ről sqz-elni velük 4 emberre, inkább 3bet 1-2 ellenfél ellen pozícióban. Ezeket személy szerint inkább eldobom, minthogy 3beteljek velük.

Az alacsony rundown/gapper handek talán jók sqz-elni ilyen spotokban.
9TJQ lapokkal az a baj, hogy 4bet ai esetén túl sokszor lesznek dominálva, az alacsony rundown lapok kevésbé.

+1 . Nagyon egyetertek, csak egyet nem ertek, hogy a KKxx az miert teljesit jol multiway potban oop 3-4 call ellen? Ha ezt legyszives elmagyaraznad, mert nem jovok ra a megoldasra:)

ceewyl
2010. júl. 20. 18:55

+1 . Nagyon egyetertek, csak egyet nem ertek, hogy a KKxx az miert teljesit jol multiway potban oop 3-4 call ellen? Ha ezt legyszives elmagyaraznad, mert nem jovok ra a megoldasra:)

Azzal ha setet flopolsz, akkor az nagy valószínűséggel top set lesz, TT98-nál pl. ez korán sem biztos.
Az sem akkor játszható könnyen, ha sqz-elünk és 3-4 ember callolja, hanem ha mi is csak megadjuk az emelést.

Élő ügyfélszolgálat