Kérdéses omaha szituáció
Sziasztok!
Épp megy a vita fészbúkon egy handdel kapcsolatban. A vita alapját a '09-es Aussie Millions CG egyik handje adta, viszont ettől már eltávolodott elméletibb síkra:)
Szóval: Mid poziban ülünk lapunk 8h6d5d4d. Emelünk, amire egy kompetens játékos 3betel CO-ból. Többiek dobnak, mi megadjuk.
Flop: Ad7d4s
Itt hogyan játszanátok, ez az első kérdés?
Tegyük fel donkolunk, amire ellenfelünk raisel. Mindketten elég deepek vagyunk (ha nem muszáj, nem találok ki most számadatokat:) a lényeg, hogy van terünk flatelni, aztán a turnön pont annyink van, hogy a CR allinunk potnyi reraise).
Szerintem itt helyesebb a call, mivel:
1, ha 3betelünk, és az ellenfelünk 4betel, akkor (tegyük fel ellenfelünk nyerő regular, és jó játékos) kb ezek lehetnek nála: AA56, AAKdxd, A7Kdxd, A765, 77Kdxd, 7765, Kd8d65, vagy valami más SD+magasabb FD
2, ellenfelünk valószínű nem fogja bepakolni flopon naked AAxx-el, hanem adja a 3betünk, aztán egy blank turnön raisel/potol
Véleményem szerint egy jó mondjuk PLO400+ playa deepen nem megy broke naked AAxx-el, vagy nut FD-vel, tehát ha nagyon izmozik, akkor vagy iszonyat erős draw-ja van, vagy pedig erős made handje+redraw-ja.
A többiek szerint mindenképpen 3bet-get it in a játék wrap+weak FD-vel, mert ritkán lesz nála AA+jobb FD, AA+SD, A765, A7+jobb FD, 77+jobb FD, 7765, illetve jobb draw, mivel ezekkel nem nagyon 3betel (ellenfelünk mondjuk 27/20/10-et játszik), és szerintük itt be fog kerülni naked AA-val is. Illetve azzal érvelnek, hogy a pot nagy, nekünk meg van 35-40-50-55%-unk (ellenfél range erősségének függvényében), ezért +EV betenni flopon.
Szóval kíváncsi lennék jó PLO payák véleményére, hogy deepen (350-400bb eff.) egy jó játékos (27/20/10, jó agró postflop is) PF 3bet, flop raise line-ja után wrap+gynege FD-vel 3bet-get it in a helyes játék, vagy a raise-ét inkább csak adjuk pot controll, illetve a range szélesebben tartása céljából?
Thx
(az eredeti handben Antoniusnál volt a kérdéses hand, és Robl-el csapott össze hasonló PF-flop akció után ugyanilyen flopon, Antonius 3betelt, amire Robl FE nélkül 4bet AI-t tolt, Antonius adta, Robl-nél AQQJ single suited, négyszer dobtak turn+rivert, mind a 4-et Robl nyerte:D De ez ne befolyásoljon titeket, mert nem arról a partiról szól a kérdés...szóval nem arra vagyok kíváncsi, hogy Antonius jól játszott-e Robl ellen, mert ők nem voltak ennyire deepek, és Robl nem túl acélos PLO-ban:D csak érdekességképen írtam le a kérdés alapjául szolgáló partit:) )
100bb-ert ch/r ai all day long. Regnek eleg szeles lehet ugye a 3bet range-dzse CO-bol, es neki ezt a boardot mindig kell cbetelnie.Magasabb spr szituban(mondjuk azert jo lenne tudni, h hany 100bb eff deepen vagyunk), vszinu h nalam flop ch/c, ha jon egy diamond, akkor tovabb ch/c,ha pedig egy offsuit lap, amivel kiegeszul a sorunk, akkor donkolnek, de nyilvan lehet ezeket a lineokat varialni ilyen deepen:)
Köszi a választ danfiu! Utólag rájöttem, hogy 10-es 3bet azért elég meredek valószínű:D szóval a 3betje inkább legyen 6 vagy 7. Elég deep szituációra gondoltam (400-500bb deep).
És ha mondjuk flopon valamiért donkolsz (lehet az missclick is, vagy akármi:D), és megraisel, akkor 3betelnél inkább (mondjuk 450bb deepen), vagy call?
Mondjuk PLO200
Te lapod: 5d6d7d8h
Ellenfél: 27/20/6,5
Nincs róla iszonyat sok handed, de tudod, hogy a szinten stabil nyerő, jó postflop játékos, elég agró, de azért nem maniac.
800$ van mindkettőtök előtt
Pre emelsz 6$-ig, ő 3betel 21$-ig, te adod (pot 44$)
Flop ugye Ad7d4s
Donkolsz 31$-t, amire ő megraisel 118$-ig.
Itt megadod a maradék 87$-t, vagy 3betelsz és ha visszatolja megadod?
Köszi a választ danfiu! Utólag rájöttem, hogy 10-es 3bet azért elég meredek valószínű:D szóval a 3betje inkább legyen 6 vagy 7. Elég deep szituációra gondoltam (400-500bb deep).
És ha mondjuk flopon valamiért donkolsz (lehet az missclick is, vagy akármi:D), és megraisel, akkor 3betelnél inkább (mondjuk 450bb deepen), vagy call?
Mondjuk PLO200
Te lapod: 5d6d7d8h
Ellenfél: 27/20/6,5
Nincs róla iszonyat sok handed, de tudod, hogy a szinten stabil nyerő, jó postflop játékos, elég agró, de azért nem maniac.
800$ van mindkettőtök előtt
Pre emelsz 6$-ig, ő 3betel 21$-ig, te adod (pot 44$)
Flop ugye Ad7d4s
Donkolsz 31$-t, amire ő megraisel 118$-ig.
Itt megadod a maradék 87$-t, vagy 3betelsz és ha visszatolja megadod?
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
ZSP +1 , nagyon vigyazni kell deep jatekkal oop..
tuti nem 3betelek 400bb deepen. Call és turnon call, fold vagy raise