middle set a turnon
a cim kicsit hulye, szoval flopolt middle set a turnon ;-)
nincs hand historym (UB) 6 max
nalam A667
preflop 4-en limpeltunk flop T62 ket korrel
hivtam a kasszat, egy adta meg
turn (nem kor) K, hivom a kasszat, pali vissza potot
mar jatszom vele egy ideje, eleg aggressziv, de normalis jatekos (nem hulye)
lehetek en itt elol? 1 outom van vajon? vagy neki van 1? vagy neki van sok?
Bocs, kicsit keson irtam, es ennek megfeleloen el is rontottam.
Preflop egy min raise-t adtunk meg harman. Ennek van szerepe, mivel
igy a flopon a kassza 8BB. Turnon 24BB. Ebbe hivtam potot, es az ellenfel vissza potot, azaz ekkor a kassza 144BB, es ebbe kell megadni a felet, ha tartani akarjuk, azaz az odds 2:1.
Az effektiv stackek viszont nem tul nagyok, az ellenfel egy kicsit tobb, mit egy buy-innel kezdte a partit, szoval meg egy 10-20 BB lehetett elotte, nem kerdes, hogy ez is be fog menni a riveren, szoval ha addig kitartunk/tulhuzzuk, akkor egy kicsit meg jobb az odds, de nem sokkal. (es nincs is olyan nagy szerepe az odds-oknak itt, hiszen vagy nagyon elol vagyunk vagy nagyon hatul)
Ha jól értem nem ő volt a preflop emelő, de a minraiset tőle, ha normális játékosnak ismered, nem is feltételezném. Itt turnre elég nehéz helyzetbe kerültél, két overset is fenyeget, bár a KK-t kizárnám, azzal vissza is emelt volna preflop, ha agresszív játékos. A 1010 esetleg, bár én leginkább valami nagy drawra tenném itt, főleg sor- és flushhúzóval+ még valamilyen párral, esetleg kettővel. Pl. K10Q9 két körrel elég jó lehet visszaemelésre neki. Flopon mindenképp lenni kell nála valami draw lapnak legalább. Csak egy párral nem adna flopon. 1010 slowplay se lenne jó játék tőle draw nélkül. Flopon szerintem elől vagy, egyetlen slowplay lap jó játékostól a 1010Ahxh lenne. Ha a két oversetre kevés esélyt adsz, akkor lehetsz előnyben, pláne, ha van nálad 2 kőr. Ebben az esetben mindenképp all-in mennék, főleg, ha fogod a flush outjait A highal. Jó lenne látni pontosan a te lapjaid színeit, meg a boardét is.
Sajnos az UB-n eleg tragya a Hand History igenyles, ugyhogy csak memoriabol irtam be a partit. Mi a vakok voltunk egyebkent, MP minraiselt es 4-en adtuk.
En is igy elemeztem:
TT nagyon valoszinutlen, meg Ax korrel is siman lehet, hogy emelne a flopon, hogy epitse a kasszat, jatekelmeleti szempontbol pedig vedje a kesobbi/korabbi light reraise-eit amikor nincs pl. top set csak draw vagy forditva.
Ami realis az a KT nagy drawval es a KK (de azert ez is csak valami drawval valoszinu, nem nagyon szokas omahaban overparral tartani B terv nelkul...).
Mivel a KT lenyegesen valoszinubb mint a KK, es a megjatszas mind a kettovel konzisztens, korhuzas nelkul is betoltam a maradek penzt.
Jo dontes volt, mert KT volt, kor huzas nelkul!
Mondjuk ez egy tipikusan olyan lap volt, amivel ha flopon reraise-el, kb ingyen nezhette volna meg mind a ket utolso lapot, es ha kijon a flush a turnon vagy a riveren, valszeg el is dobom. Szoval szerintem a KT draw nelkul ilyen megjatszasa tul aggressziv (bar majdnem eldobtam...) volt.
A kockazat/megterulesi aranya a flop reraise-nek sokkal jobb.
Nem jó a passz, ha már valaki servitet jelentett, mert harapófogóba kerülsz...
A defenzűv játékstűlus meg egyértelműen nem ezeket a partikat maximalizálja. Akárhogy is nézem blokkolni nem lehet, jelentősen nem manipulálhatjuk a potot, figyelni kell a másikat. Űgy reraise all in a javaslatom.