danfiu
Válasz nitt kommentjére
2014. jan. 15. 20:43

29. hand: flop ok, turnt viszont potolom, mert csomoszor a gyengebb value handjeid maximalizalni akarjak a FE-t, river meg attol is fuhh h mennyire lighran peelel flop es turn, a betting rangedet milyennek latja es h valaha bloffbeforditana -e vmit es h milyen vekonyan vbetel.Legtobb jatekos ellen betelnem nagy sizinggal, mert UTG-bol nyitottal es csomo nut suit tipusu handet fogsz nyitni,de vannak jatekostipusok akik ellen jobb a ch

30.hand:ez nem steal, hanem isoraise.vszinu ha ezt megkerdeojelezed, akkor nem isolalsz eleget, sot sztem baromi keveset marginalis handdel es csak a nut eq-ju handekre koncentralsz ami eleg nagy bullshit ilyen spotban.Flop miert?1, fogod e valaha bloffbol megcbetelni ezt a flopot? Es ha igen ezzel a sizinggal?NEM. Van e benne 3 utca value ugy h potot cbetelsz? jesus, hell no.

Ezaltal leszukited az ellenfel calling ranget a value rangenek a tetejevel 0es 1 utcara, ertsd minden mast eldobnak, ami nem Tx es 1et calloznak KK-val, max QQ

nitt
Válasz danfiu kommentjére
2014. jan. 15. 20:52

Ez miert limp?

OOP nem szeretnék 3 betet megadni, megpróbálok olcsón flopot nézni.

nitt
2014. jan. 15. 21:02

30.hand:ez nem steal, hanem isoraise.vszinu ha ezt megkerdeojelezed, akkor nem isolalsz eleget, sot sztem baromi keveset marginalis handdel es csak a nut eq-ju handekre koncentralsz ami eleg nagy bullshit ilyen spotban.Flop miert?1, fogod e valaha bloffbol megcbetelni ezt a flopot? Es ha igen ezzel a sizinggal?NEM. Van e benne 3 utca value ugy h potot cbetelsz? jesus, hell no.

Ezaltal leszukited az ellenfel calling ranget a value rangenek a tetejevel 0es 1 utcara, ertsd minden mast eldobnak, ami nem Tx es 1et calloznak KK-val, max QQ

Én itt csak a potot akartam ellopni, nem nyerni még több valuet a többi lapból, de látom ez nem opció és -EV. Egyelőre még nem értem mi lenne itt a jó megoldás. Checkelni és turnon mondjuk hátha betel valaki és megadni? Vagy visszaemelni rá? Ha meg hozzám checkelik akkor félpot körül betelni?
Ez biztos nagyon fogyatékos értetlenkedés számotokra, de még csak 2-3 hete játszok és ilyen leosztással nem találkoztam még sehol.

danfiu
Válasz nitt kommentjére
2014. jan. 15. 21:02

OOP nem szeretnék 3 betet megadni, megpróbálok olcsón flopot nézni.

Miert nem?A lapod mindig nut wrapeket fog flopolni 3b potban es ne felejtsd el, hogy az ellenfelek 3bet range-e elegge high card heavy szoval tok egyszeru dolgod van 3b potban oop HU.

Jah es meg1:abba belegondoltal hogyha limpeled az alacsony-kozepes rundownokat/lapokat, akkor a raising ranged utg-bol nagyon high card oriented lesz es alacsony boardokon nem lesz meg a board coveraged?szal kesobbiekben alacsony boardon mindig lefognak/megfognak floatolni/raiselni mert tudjak h a rangedben magas kartyak vannak.Soha ne limpelj, csak SB(de azt is tudd h miert) vagy extrem esetben BTN, de azt inkabb ne gyakorold.

danfiu
Válasz nitt kommentjére
2014. jan. 15. 21:11

Én itt csak a potot akartam ellopni, nem nyerni még több valuet a többi lapból, de látom ez nem opció és -EV.
Akkor szerinted a pokernek mi a lenyege?Hogy elvigyuk a potot es ennyi? Nem.Valuet szeretnenk nyerni az ellenfel gyengebb handjeitol es oprimalis bloffoket veghezvinni, amikor gyengebbek vagyunk es van megfelelo FE-nk.Ha nem valuebol beteltel ekkorat akkor vszinu feltel h ha kisebbet cbetelsz es megchr elnek, akkor elkell dobnod a lapodat.

Egyelőre még nem értem mi lenne itt a jó megoldás. Checkelni és turnon mondjuk hátha betel valaki és megadni? Vagy visszaemelni rá? Ha meg hozzám checkelik akkor félpot körül betelni?
Ez biztos nagyon fogyatékos értetlenkedés számotokra, de még csak 2-3 hete játszok és ilyen leosztással nem találkoztam még sehol.

Hat figy, ha ezt a boardot soha nem cbetelned meg air-rel/Tx-szel 3w, akkor ch. Jobb ha az aggressziot eltolod turn es river, mert az emberek sokkal nagyobb hajlandosaggal fizetnek ki utolso 2 utcan, mint amikor mar flopon betet kapnak, mert akkor ugye benne van h 3 utcat kell callozniuk. Turnon ha betet kapsz akkor azt csak calloznam, ha ch el riveren vbetelne. Ez az egesz hand egy way ahead, way behind szitu, szoval maximalizalni kell a profitot es minimalizalni a veszteseget.

Egyebkent meg annyit leirok h a flop ch meg annyiban jo, h mivel itt soha nem cbetelsz Tx-et es airt ezert a kesobbiekben bloffbe is fordithatod az airjeidet, nagyon hiteles leszel es mivel vekonyan reppelsz az esetek 99% ban elfogjak dobni riveren,mindazt ami nem Tx.

nitt
2014. jan. 15. 21:17

Miert nem?A lapod mindig nut wrapeket fog flopolni 3b potban es ne felejtsd el, hogy az ellenfelek 3bet range-e elegge high card heavy szoval tok egyszeru dolgod van 3b potban oop HU.

Jah es meg1:abba belegondoltal hogyha limpeled az alacsony-kozepes rundownokat/lapokat, akkor a raising ranged utg-bol nagyon high card oriented lesz es alacsony boardokon nem lesz meg a board coveraged?szal kesobbiekben alacsony boardon mindig lefognak/megfognak floatolni/raiselni mert tudjak h a rangedben magas kartyak vannak.Soha ne limpelj, csak SB(de azt is tudd h miert) vagy extrem esetben BTN, de azt inkabb ne gyakorold.

Minden világos, köszi!
Igazából nem nagyon szoktam utg limpelni, néha gyenge ászokkal. Viszont BTN néha (tényleg néha) limpelek marginális/trash handekkel amikkel nem szeretnék emelni, de pozícióból néznék vele flopot (pl :Kc::2c::Jd::Th:), hátha eltalál. Akkor ez is hiba. Ilyenkor inkább dobjam mint limpeljek? Bár inkább T helyett 9, mert ezzel emelnék.

danfiu
Válasz nitt kommentjére
2014. jan. 15. 21:22

Mivel postflop meg elegge bizonytalan vagy ezert a 5678ss lapot eldobnam a helyedben utg de ezt a KJT2ss-et ezt almomban is nyitnam btn-on. Nem irigyellek olyan szempontbol,hogy most kezdtel el omahazni, nagyon hosszu ut var rad,de sajnos ilyen mindsettel rovid lesz az az ut..

Mondd el lecci, hogy mikent fejleszted az omaha tudasodat es mik a terveid a jovore nezve!

nitt
2014. jan. 15. 21:53

Mivel postflop meg elegge bizonytalan vagy ezert a 5678ss lapot eldobnam a helyedben utg de ezt a KJT2ss-et ezt almomban is nyitnam btn-on. Nem irigyellek olyan szempontbol,hogy most kezdtel el omahazni, nagyon hosszu ut var rad,de sajnos ilyen mindsettel rovid lesz az az ut..

Mondd el lecci, hogy mikent fejleszted az omaha tudasodat es mik a terveid a jovore nezve!

Nem lesz rövid az út, már csak azért se, hogy ne legyen igazad! Nekem az ad rettentő nagy erőt, ha nem hisznek bennem és lenéznek (tudom h erről most nincs szó, csak leírtam). Na meg nem is engedem, hogy rövid pályafutásom legyen :)

Annyit tisztázni kell, hogy most van vizsgaidőszakom és van még két rohadt nehéz tantárgyam, szóval arra fordítom a legtöbb időm, viszont februártól mindenre jut elég időm.

Tudásfejlesztés:

[*]
    [*]Elolvastam a Hwang - Pot Limit Omaha könyvét már
    [*]Az alábbi DeucesCrackedes videókat nézem: PLO - PLO, 2*6, PLO by Numbers, PLO Analytics.
    [*]Ha ezekkel végeztem akkor a PLO Applied Math, Warriors és Return of the G-t tervezem (de van előfizetésem, szóval bármit nézhetek)
    [*]Ide posztolok handeket, amikről a véleményeiteket kikérem. Ebből tudok a legtöbbet tanulni, mert mikor játszottam tudom mit gondoltam és ha elmondjátok, hogy ti mit gondoltok róla, akkor nagyon hatékonyan felül tudom vizsgálni a gondolataimat, tudásomat és kijavítani.
    [*]A te topikodat olvasom visszamenőleg a kezdetektől valamint playerxxx-ét is
    [*]2+2-t szoktam nézegetni 2-3 naponta, átfutok pár handet, de ott nem tudom kire érdemes figyelni, így tényleg csak átfutom
    [*]Minden nap játszok és próbálom alkalmazni a tanultakat.

A célom pedig az, hogy eljussak pl25-re jövő nyárra és ott stabilan megmaradjak. Ha hisznek bennem hanem, meg fogom csinálni.
Akkor is kinevettek, hogy ki fogok bukni az egyetemről, amikor kémia szakra jelentkeztem, ami az emberek nagy része szerint legalább olyan nehéz mint az orvosi kar. Mégis itt vagyok és nyáron meglesz a diplomám és csak mosolyogni fogok rajtuk, amikor jönnek gratulálni :D

Nem lesz ez másként az omahával se, lehet kétszer annyi időt fogok tölteni vele mint mások, de akkor is megcsinálom!

danfiu
Válasz nitt kommentjére
2014. jan. 15. 22:15

Koszi a kimerito valaszt! Hat figyu, nem hiszed el en orulnek neki a legjobban, ha eltudnad erni a celjaidat, mert azert is irtam h nem irigyellek h most kezdted az omahat, mert nagyon nehez fentebb lepkedni a legkisebb tetektol(en plo10en kezdtem 4eve kb) koztuk a magas rake es aza alany stragiai/mentalis leakjeinek koszonhetoen. A kornyezetemben nagyon sok olyan kezdo omaha jateks van sajnos, akik nem igazan haladnak egyrol a kettore es nagyon ritka az az ember, aki feltud szaguldani a teteken manapsag.

De arra figyelj, amit megfigyelheto a jatekodban par hand alapjan, h nagyon gorcsosen es statikusan jateszol mint preflop mint postflop, ertsd: ha neked valaki azt mondja h BTN-n ne nyiss 9834ss-et, mert rossz lap, akkor te azt soha nem fogod megnyitni, mikozben nagyon easy nyitas a legtobb helyzetben,ha megnezzuk a tobbi mas tenyezot az asztalnal.De ez vszinu minel stabilabb lesz a tudasod es kerativabb leszel, annal konnyebben fogod ezt levetkozni.

nitt
2014. jan. 15. 22:33

Koszi a kimerito valaszt! Hat figyu, nem hiszed el en orulnek neki a legjobban, ha eltudnad erni a celjaidat, mert azert is irtam h nem irigyellek h most kezdted az omahat, mert nagyon nehez fentebb lepkedni a legkisebb tetektol(en plo10en kezdtem 4eve kb) koztuk a magas rake es aza alany stragiai/mentalis leakjeinek koszonhetoen. A kornyezetemben nagyon sok olyan kezdo omaha jateks van sajnos, akik nem igazan haladnak egyrol a kettore es nagyon ritka az az ember, aki feltud szaguldani a teteken manapsag.

De arra figyelj, amit megfigyelheto a jatekodban par hand alapjan, h nagyon gorcsosen es statikusan jateszol mint preflop mint postflop, ertsd: ha neked valaki azt mondja h BTN-n ne nyiss 9834ss-et, mert rossz lap, akkor te azt soha nem fogod megnyitni, mikozben nagyon easy nyitas a legtobb helyzetben,ha megnezzuk a tobbi mas tenyezot az asztalnal.De ez vszinu minel stabilabb lesz a tudasod es kerativabb leszel, annal konnyebben fogod ezt levetkozni.

Köszi, jól esik, hogy foglalkozol velem! :rolleyes:

Tudom, rettenetesen sok hibám van, de tényleg csak 2-3 hete omaházok.

A szintlépésnél már gondoltam arra is, hogy ha masszívan verem 20-30k hand után a pl2-őt akkor befizetek a rollomra és megpróbálom a pl10-et, max visszalépek. Van pénzem is rá, nem is féltem, de nem akartam ott kezdeni, mert lehet csúnya bukás lett volna. Az alapokat megtanulni tökéletes szerintem a pl2.

Ennyi idő után még nem várható el, hogy egyből ne statikusan játsszak. Tudok és igyekszek is alkalmazkodni, de ahhoz kell némi alap, ahogy te is írod. Nem lesz itt gond!

Például már most sokkal jobb a játékom szerintem, mint egy hete. A tiltet is át tudom lépni úgy érzem, tudatosítottam magamban, hogy ez egy nagy varianciájú játék és kész.

Élő ügyfélszolgálat