29. hand: flop ok, turnt viszont potolom, mert csomoszor a gyengebb value handjeid maximalizalni akarjak a FE-t, river meg attol is fuhh h mennyire lighran peelel flop es turn, a betting rangedet milyennek latja es h valaha bloffbeforditana -e vmit es h milyen vekonyan vbetel.Legtobb jatekos ellen betelnem nagy sizinggal, mert UTG-bol nyitottal es csomo nut suit tipusu handet fogsz nyitni,de vannak jatekostipusok akik ellen jobb a ch
30.hand:ez nem steal, hanem isoraise.vszinu ha ezt megkerdeojelezed, akkor nem isolalsz eleget, sot sztem baromi keveset marginalis handdel es csak a nut eq-ju handekre koncentralsz ami eleg nagy bullshit ilyen spotban.Flop miert?1, fogod e valaha bloffbol megcbetelni ezt a flopot? Es ha igen ezzel a sizinggal?NEM. Van e benne 3 utca value ugy h potot cbetelsz? jesus, hell no.
Ezaltal leszukited az ellenfel calling ranget a value rangenek a tetejevel 0es 1 utcara, ertsd minden mast eldobnak, ami nem Tx es 1et calloznak KK-val, max QQ
Ez miert limp?
30.hand:ez nem steal, hanem isoraise.vszinu ha ezt megkerdeojelezed, akkor nem isolalsz eleget, sot sztem baromi keveset marginalis handdel es csak a nut eq-ju handekre koncentralsz ami eleg nagy bullshit ilyen spotban.Flop miert?1, fogod e valaha bloffbol megcbetelni ezt a flopot? Es ha igen ezzel a sizinggal?NEM. Van e benne 3 utca value ugy h potot cbetelsz? jesus, hell no.
Ezaltal leszukited az ellenfel calling ranget a value rangenek a tetejevel 0es 1 utcara, ertsd minden mast eldobnak, ami nem Tx es 1et calloznak KK-val, max QQ
OOP nem szeretnék 3 betet megadni, megpróbálok olcsón flopot nézni.
Én itt csak a potot akartam ellopni, nem nyerni még több valuet a többi lapból, de látom ez nem opció és -EV.Akkor szerinted a pokernek mi a lenyege?Hogy elvigyuk a potot es ennyi? Nem.Valuet szeretnenk nyerni az ellenfel gyengebb handjeitol es oprimalis bloffoket veghezvinni, amikor gyengebbek vagyunk es van megfelelo FE-nk.Ha nem valuebol beteltel ekkorat akkor vszinu feltel h ha kisebbet cbetelsz es megchr elnek, akkor elkell dobnod a lapodat.
Egyelőre még nem értem mi lenne itt a jó megoldás. Checkelni és turnon mondjuk hátha betel valaki és megadni? Vagy visszaemelni rá? Ha meg hozzám checkelik akkor félpot körül betelni?
Ez biztos nagyon fogyatékos értetlenkedés számotokra, de még csak 2-3 hete játszok és ilyen leosztással nem találkoztam még sehol.
Miert nem?A lapod mindig nut wrapeket fog flopolni 3b potban es ne felejtsd el, hogy az ellenfelek 3bet range-e elegge high card heavy szoval tok egyszeru dolgod van 3b potban oop HU.
Jah es meg1:abba belegondoltal hogyha limpeled az alacsony-kozepes rundownokat/lapokat, akkor a raising ranged utg-bol nagyon high card oriented lesz es alacsony boardokon nem lesz meg a board coveraged?szal kesobbiekben alacsony boardon mindig lefognak/megfognak floatolni/raiselni mert tudjak h a rangedben magas kartyak vannak.Soha ne limpelj, csak SB(de azt is tudd h miert) vagy extrem esetben BTN, de azt inkabb ne gyakorold.
Mivel postflop meg elegge bizonytalan vagy ezert a 5678ss lapot eldobnam a helyedben utg de ezt a KJT2ss-et ezt almomban is nyitnam btn-on. Nem irigyellek olyan szempontbol,hogy most kezdtel el omahazni, nagyon hosszu ut var rad,de sajnos ilyen mindsettel rovid lesz az az ut..
Mondd el lecci, hogy mikent fejleszted az omaha tudasodat es mik a terveid a jovore nezve!
Mivel postflop meg elegge bizonytalan vagy ezert a 5678ss lapot eldobnam a helyedben utg de ezt a KJT2ss-et ezt almomban is nyitnam btn-on. Nem irigyellek olyan szempontbol,hogy most kezdtel el omahazni, nagyon hosszu ut var rad,de sajnos ilyen mindsettel rovid lesz az az ut..
Mondd el lecci, hogy mikent fejleszted az omaha tudasodat es mik a terveid a jovore nezve!
Koszi a kimerito valaszt! Hat figyu, nem hiszed el en orulnek neki a legjobban, ha eltudnad erni a celjaidat, mert azert is irtam h nem irigyellek h most kezdted az omahat, mert nagyon nehez fentebb lepkedni a legkisebb tetektol(en plo10en kezdtem 4eve kb) koztuk a magas rake es aza alany stragiai/mentalis leakjeinek koszonhetoen. A kornyezetemben nagyon sok olyan kezdo omaha jateks van sajnos, akik nem igazan haladnak egyrol a kettore es nagyon ritka az az ember, aki feltud szaguldani a teteken manapsag.
De arra figyelj, amit megfigyelheto a jatekodban par hand alapjan, h nagyon gorcsosen es statikusan jateszol mint preflop mint postflop, ertsd: ha neked valaki azt mondja h BTN-n ne nyiss 9834ss-et, mert rossz lap, akkor te azt soha nem fogod megnyitni, mikozben nagyon easy nyitas a legtobb helyzetben,ha megnezzuk a tobbi mas tenyezot az asztalnal.De ez vszinu minel stabilabb lesz a tudasod es kerativabb leszel, annal konnyebben fogod ezt levetkozni.
Koszi a kimerito valaszt! Hat figyu, nem hiszed el en orulnek neki a legjobban, ha eltudnad erni a celjaidat, mert azert is irtam h nem irigyellek h most kezdted az omahat, mert nagyon nehez fentebb lepkedni a legkisebb tetektol(en plo10en kezdtem 4eve kb) koztuk a magas rake es aza alany stragiai/mentalis leakjeinek koszonhetoen. A kornyezetemben nagyon sok olyan kezdo omaha jateks van sajnos, akik nem igazan haladnak egyrol a kettore es nagyon ritka az az ember, aki feltud szaguldani a teteken manapsag.
De arra figyelj, amit megfigyelheto a jatekodban par hand alapjan, h nagyon gorcsosen es statikusan jateszol mint preflop mint postflop, ertsd: ha neked valaki azt mondja h BTN-n ne nyiss 9834ss-et, mert rossz lap, akkor te azt soha nem fogod megnyitni, mikozben nagyon easy nyitas a legtobb helyzetben,ha megnezzuk a tobbi mas tenyezot az asztalnal.De ez vszinu minel stabilabb lesz a tudasod es kerativabb leszel, annal konnyebben fogod ezt levetkozni.