PLO 50 Hu, sorhúzó megjátzása
Az ellen egy passzív, gyenge osztrák 71/4-et játszik HU. Jászott volna valaki mást?
Full Tilt Pot-Limit Omaha, $0.50 BB (2 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com
Button ($22.45)
Hero (SB) ($51.55)
Preflop: Hero is SB with K, J, Q, 10
Button calls $0.25, Hero bets $1.50, Button calls $1
Flop: ($3) K, 9, 6 (2 players)
Hero bets $3, Button calls $3
Turn: ($9) 8 (2 players)
Hero bets $9, Button raises to $17.95 (All-In), Hero calls $8.95
River: ($44.90) 2 (2 players, 1 all-in)
Total pot: $44.90 | Rake: $0.50
Preflop emeltem, mert jó játszható lapom volt. Floppon a potnyi cbet a 9 outomra, meg a backdoor pókerhúzómra standard. Turnön éreztem a bajt, de ott már potods.
Floppon 9 outod van... Turnön már több... hetesek, tízesek, bubik, dámák. Én is valahogy így játszottam volna. Pech, hogy nem esett le egyik sem.
Ez a parti akkor lenne csak kérdéses szvsz, ha az ellen full stack...
És full stacknél? Gondolom potot visszaemel, amiből leveszem a drilljét, vagy a kész sorát.
Ott van 13 outom, de ebből néhány csak split potra jó. Gondolom dobás, ha az ellenfél nem nagyon vad.
Itt sok múlik azon, hogy az ellenfél hogyan játszik postflop. Gyakorlatilag 9+2 outod van flop után fejlődni, ami azért nem olyan sok sajna... Én ilyen flopokon amugy nem emelek potot, mert blank turn-ön bajban lehetek OOP + aki 3$-ra dob, az 2.5$-ra is dob. Mert hát mi adhat meg flopon: gyenge kétpár (?), AKXX (valamilyen lyukas sorhúzóval), TJQ, 78T, 578, 78+pár (?), esetleg set slowplay. Turn 8 a range nagyrészének segít, csak a gyenge kétpár és a gyenge AK fog dobni (AK8 határeset), a többinek jó az allin, és jobbak is nálad (kivéve a TJQ, de annak eleve kicsi az esélye). Én a flop 2.5$ emelés után turn 6$-t emelnék, visszaemelésre ez már dobható lenne, gyenge játékost nem 13 outtal kell riverelni:)
full stack ellen meg sima dobás
Mert hát mi adhat meg flopon
Elég magas a flop cbet %-om, elvileg akár egy hetes magassal is floatolhat, ráadásul cs, tehát egy flop megadásból nehéz lapra tenni. Amúgy tetszik a játékterved.
Ha cs, akkor miért magas ellene a flop cbet %-od?:)
Amugy a fish nyilván nem tudja/figyeli, hogy mennyi a flop cbet%, de érzi, hogy szinte mindig emel az ellenfél, simán megadhat gyengébb lappal (egypár+semmi pl), de a 8-as akkor is elég félelmetes, mert az emberek "szeretik" az egymás melletti lapokat játszani, azaz ha 6-os, vagy 9-es párja lett flopon, akkor könnyen lehet mellette 8-as is a kezében, ami ellen 15 outunk van. A float tényleg nem valószínű, ehhez a move-hoz a stack-je sincsen meg, meg valszin a tudása se:)
Ha cs, akkor miért magas ellene a flop cbet %-od?:)