Póker Fórum Archívum > Omaha és más póker fajták > PLO 50 Hu, sorhúzó megjátzása

illese
2009. jún. 30. 9:01

PLO 50 Hu, sorhúzó megjátzása

Az ellen egy passzív, gyenge osztrák 71/4-et játszik HU. Jászott volna valaki mást?

Full Tilt Pot-Limit Omaha, $0.50 BB (2 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com
Button ($22.45)
Hero (SB) ($51.55)
Preflop: Hero is SB with KImage, JImage, QImage, 10Image
Button calls $0.25, Hero bets $1.50, Button calls $1
Flop: ($3) KImage, 9Image, 6Image (2 players)
Hero bets $3, Button calls $3
Turn: ($9) 8Image (2 players)
Hero bets $9, Button raises to $17.95 (All-In), Hero calls $8.95
River: ($44.90) 2Image (2 players, 1 all-in)
Total pot: $44.90 | Rake: $0.50

Preflop emeltem, mert jó játszható lapom volt. Floppon a potnyi cbet a 9 outomra, meg a backdoor pókerhúzómra standard. Turnön éreztem a bajt, de ott már potods.

CantusPutnok
Válasz illese kommentjére
2009. jún. 30. 9:21

Floppon 9 outod van... Turnön már több... hetesek, tízesek, bubik, dámák. Én is valahogy így játszottam volna. Pech, hogy nem esett le egyik sem.

kisrapi
Válasz CantusPutnok kommentjére
2009. jún. 30. 9:25

Ez a parti akkor lenne csak kérdéses szvsz, ha az ellen full stack...

illese
Válasz kisrapi kommentjére
2009. jún. 30. 9:50

És full stacknél? Gondolom potot visszaemel, amiből leveszem a drilljét, vagy a kész sorát.
Ott van 13 outom, de ebből néhány csak split potra jó. Gondolom dobás, ha az ellenfél nem nagyon vad.

Sai
2009. jún. 30. 10:53

Itt sok múlik azon, hogy az ellenfél hogyan játszik postflop. Gyakorlatilag 9+2 outod van flop után fejlődni, ami azért nem olyan sok sajna... Én ilyen flopokon amugy nem emelek potot, mert blank turn-ön bajban lehetek OOP + aki 3$-ra dob, az 2.5$-ra is dob. Mert hát mi adhat meg flopon: gyenge kétpár (?), AKXX (valamilyen lyukas sorhúzóval), TJQ, 78T, 578, 78+pár (?), esetleg set slowplay. Turn 8 a range nagyrészének segít, csak a gyenge kétpár és a gyenge AK fog dobni (AK8 határeset), a többinek jó az allin, és jobbak is nálad (kivéve a TJQ, de annak eleve kicsi az esélye). Én a flop 2.5$ emelés után turn 6$-t emelnék, visszaemelésre ez már dobható lenne, gyenge játékost nem 13 outtal kell riverelni:)

full stack ellen meg sima dobás

illese
Válasz Sai kommentjére
2009. jún. 30. 11:12

Mert hát mi adhat meg flopon

Elég magas a flop cbet %-om, elvileg akár egy hetes magassal is floatolhat, ráadásul cs, tehát egy flop megadásból nehéz lapra tenni. Amúgy tetszik a játékterved.

kisrapi
2009. jún. 30. 11:34

Elég magas a flop cbet %-om, elvileg akár egy hetes magassal is floatolhat, ráadásul cs, tehát egy flop megadásból nehéz lapra tenni. Amúgy tetszik a játékterved.

Most komolyan azt gondolod, hogy egy ilyen fish tudja/érzi/figyeli, hogy mennyi a flop C-bet %-od....a float fogalmával meg végképp nincs tisztában....
Egyedül azt nézi, hogy milyen a lapja és mennyire passzol hozzá a flop

Sai
2009. jún. 30. 12:01

Ha cs, akkor miért magas ellene a flop cbet %-od?:)

Amugy a fish nyilván nem tudja/figyeli, hogy mennyi a flop cbet%, de érzi, hogy szinte mindig emel az ellenfél, simán megadhat gyengébb lappal (egypár+semmi pl), de a 8-as akkor is elég félelmetes, mert az emberek "szeretik" az egymás melletti lapokat játszani, azaz ha 6-os, vagy 9-es párja lett flopon, akkor könnyen lehet mellette 8-as is a kezében, ami ellen 15 outunk van. A float tényleg nem valószínű, ehhez a move-hoz a stack-je sincsen meg, meg valszin a tudása se:)

illese
Válasz Sai kommentjére
2009. jún. 30. 13:10

Ha cs, akkor miért magas ellene a flop cbet %-od?:)

Nagyon jót szóltál ez valszeg egy leakem. :confused:
Valahogy a sorhúzót nem néztem ki belőle, de persze a játéka totál értelmetlen, mert az ő szempontjából a 8-as a lapjaim 9/10-edének segített, tehát én hasonló stackméretek mellet fogcsikorgatva megadok, és várok a duplázódásra, ő meg insta reraise-t nyomott.
A floattal kapcsolatban is igazad van (meg ha floatolt, akkor a K is elég lehet), szóval úgy tűnik, a bet 2,5 a floppon c/c a trunon és c/f a riveren lett volna az olcsó.

Köszi az ötleteket.

Élő ügyfélszolgálat