PLO-Requiem
Hello !
Megnyitom a saját kis topicomat amiben az Omaha küzdelmeimről fogok tudósítani, illetve csiszolgatni a tudásomat.
Az eredeti terv szerint 5/10c-en kezdtem volna, ám 2+2-n azt tanácsolták kezdjek 2/5 centen.Omaha managert egyenlőre nem vettem meg, mivel olyan alacsony szinten játszom,hogy marginális szituációkba szándékosan nem keveredem bele, így a hudra nincsen szükségem.Így viszont az elején amíg nem szerzem be, problémásabb az eredmény követése.
Egyenlőre a grind csekély részét teszi ki ezen játékforma, lévén még egy kihívást teljesítek ongame-en.
Az eredeti terv szerint 5/10c-en kezdtem volna, ám 2+2-n azt tanácsolták kezdjek 2/5 centen.
Ma Rush poker volt a terítéken.Sikerült is az első jelentősebb omaha session alatt 5,5-6 BI-t bukni.
Azt tapasztaltam,hogy inkább a spekulatív lapokkal érdemes harcba szállni,mintsem az AAxx féle tartománnyal, mivel egyszerűen nem tudsz akkorát emelni preflop,hogy ne legyen 3-4way pot.További tapazstalat,hogy mindent adnak lyuksorral,és egyéb lehetetlen húzókkal.Rengetegen teljesen fogalmatlanok.
A legfájóbb potot AAQQ-val sikerült buknom Q88 flopp után.Egy fishnek tűnő tag adta teljesen összefüggéstelen lapokkal a preflop emelésemet,majd a 8asát eltalálta a flop, azonban nem tudott dobni, aminek a jutalma egy póker lett :)
Vol mégegy pot ami érzékenyen érintett, itt talán hibáztam is.
QQ33-al csak megadtam egy minrézt preflop.k3k floppon pedig indukáltam egy reréz allint egy AKjx-től.Itt gyakorlatilag alig javulhattam már, míg az ellenfelemnek voltak lapjai egy lovagláshoz, amik sajnos be is estek.
Legközelebb HH formátumban postolok.
@Lev729: Igen, a ritmus és a dinamika megszokása végett.Úgy gondolták a tapasztaltabb játékosok,hogy az elején a halastóban úszkáljak, mégha kisebb is mint ami kellemes lenne, viszont eazzal enm számoltak,hogy megesznek a halak ,rushban is :D
Full Tilt Poker : Table xy (6 max) - $0.05/$0.10 - Pot Limit Omaha Hi - 2010/08/02
Seat 1: x ($27.24)
Seat 2: Opponent ($4.44)
Seat 3: y ($24.26)
Seat 4: z ($5.82)
Seat 5: Hero ($12.31)
Seat 6: zs ($17.49)
The button is in seat #5
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Hero[5h Ac 5c 3h]
Opponent calls $0.10
x folds
y folds
Hero calls $0.10
z folds
zs checks
*** FLOP *** [7s 5d Qc]
zs checks
Opponent bets $0.20
Hero calls $0.20
zs folds
*** TURN *** [7s 5d Qc] [As]
Opponent bets $0.50
Hero calls $0.50
*** RIVER *** [7s 5d Qc As] [8c]
Opponent checks
Hero ?
Preflop:
Pozícióban vagyok, duplaszínnel,ráadásul két ötös is van.Preflop ezzel rushban emeljek vagy jó a limp?Nem akartam emelni a potot, hiszen csak a pozícióm van meg.
Flopp:
Az aljából jött össze a set, de nincs lent szín.Továbbra is alacsonyan akarom tartani a potot.Két Q valószínűtlen.
Turn:Az A-om miatt nem féltem a settől, talán 2pár, vagy húzó lehet nála.Érezhetően ő sem akarja megemelni a kasszát.
River:Itt látszik,hogy feladta, timetellingből is erre következtetek.
Rush lévén semmi infó nincsen senkiről?
Hogyan kellett volna megjátszanom?
Full Tilt Poker : Table xy (6 max) - $0.05/$0.10 - Pot Limit Omaha Hi - 2010/08/02
Seat 1: x ($27.24)
Seat 2: Opponent ($4.44)
Seat 3: y ($24.26)
Seat 4: z ($5.82)
Seat 5: Hero ($12.31)
Seat 6: zs ($17.49)
The button is in seat #5
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Hero[5h Ac 5c 3h]
Opponent calls $0.10
x folds
y folds
Hero calls $0.10
z folds
zs checks
*** FLOP *** [7s 5d Qc]
zs checks
Opponent bets $0.20
Hero calls $0.20
zs folds
*** TURN *** [7s 5d Qc] [As]
Opponent bets $0.50
Hero calls $0.50
*** RIVER *** [7s 5d Qc As] [8c]
Opponent checks
Hero ?
Preflop:
Pozícióban vagyok, duplaszínnel,ráadásul két ötös is van.Preflop ezzel rushban emeljek vagy jó a limp?Nem akartam emelni a potot, hiszen csak a pozícióm van meg.
Flopp:
Az aljából jött össze a set, de nincs lent szín.Továbbra is alacsonyan akarom tartani a potot.Két Q valószínűtlen.
Turn:Az A-om miatt nem féltem a settől, talán 2pár, vagy húzó lehet nála.Érezhetően ő sem akarja megemelni a kasszát.
River:Itt látszik,hogy feladta, timetellingből is erre következtetek.
Rush lévén semmi infó nincsen senkiről?
Hogyan kellett volna megjátszanom?
Köszönöm a gyors választ. A fish ösztönöm miatt limpelgetek az ilyen lapokkal, de ezentúl leszokom róla. Egyébként valamivel kevesebb mint 1/3-potot hívtam, megadta QQxx-et mutatott.
Két Q valószínűtlen.
Ez egy arany szabaly,nem top settel ilyen deepen mindig pot kontrollra kell menni(mondjuk ez ellenfel fuggo is), de nagyreszben igen, foleg hogy csak egy egy fd redrawd volt.
+1 LEV
rushban nekem is sokszor volt olyan,hogy felkiáltottam:nem hiszem el,hogy ezzel a lapal végig megadta.De,megadják ,és tényleg az lesz náluk.
Volt olyan,hogy 7-es magas flusht nem tudtam eldobatni.Szóval csak jó lapokat játszani,mert azt is kifizetik.
Nálam eddig két fontos tanulsága van a PLO10-en való játéknak.
Minden lapot el lehet képzelni, szóval ilyet én már nem merek mondani, hogy "áá, ez a lap valószínűtlen". :)
Ha lejött a backdoor flush és az ellenfél azt adja elő, akkor nem csak előadja, hanem az is van nála. :)