Nagyon nem szeretek kis setet játszani, mert egészen mesebeli hülyéket kivéve, ha bekerül a pénz többször leszel a küldő, mint a fogadó oldalon. De ez tapasztalat-varianciatűrés etc. fv.e.
Turn: Azért az idióta oldalon a gutshot-ra nem blazíroznék fürdőhelyet. A setünk szerintem kuka (ha nem az, akkor az ellen egy akkora-de-akkora-de-akkora marha), úgyhogy húzunk a jobb esetben nyolc outunkra. Szerintem nincs meg az ods.
1. nálam bet/fold, itt csak sor emel vissza, ami ellen max 30%van (ha nem fog egy outot sem),
Ez egy elég szűk range, ez ellen valóban nincs meg az oddsunk (mondjuk ezek közül sokkal nem jó a 3bet, de TTxx, és JJxx-el sem jó a c/r flopon :rolleyes:, illetve sokkal sqz-elni kéne pf):
Király a kalkulátorod. Mi ez?
dejszen ezt mondtam én is. Egy potnyi emelés adásához pont 33% kell. Ha sora van PLO 10-en bőven megvan az implied odsod, nincs isten, hogy egy fél pot emelést nem adna meg egy párosodott bordon. Néha még vissza is emel :D.
Első handnél, megmondom őszintén, a bet/fold nem igen merült fel. Bet nekem jónak tűnt, PLO10-en láttam már sokszor-és gondolom ti is, de még talán feljebb is- hogy akár rosszabb húzókkal is lecallolnak (pl. J,Q high FD + 1 pair, [legutóbb, mikor 120 deep-en flopon callolta egy srác a 4-bet allin-emet SECOND PAIR+luxor, ami runner-runner full lett, megkérdeztem tőle wtf?:
SHRIGO_QT: lol call with a pair
PATTYFLIP: i had the two pair draw
Azóta sem térek észhez :D]). Így beteltem, de körfoldot kaptam. Ha arra kapok egy rr-t akkor bajban lettem volna, de valószínűleg megadok, bár jobban belegondolva az a rosszabbik megoldás. (Ha esik egy outom 67xx nem valószínű, hogy fizet, mástól meg nem kapok rr-t.) Már látom, van értelme a bet/foldnak, de még mindig nem tudom, mi lehet a legjobb.
A második handnél, utólag belegondolva elkapkodtam a dolgot, és betettem a pénzem, kint volt a JJ, ahogy többen is mondtátok, az is igaz, h pf is dobható. Valószínűleg a visszaemelés nem kellett volna és megúszom olcsón a partit. Nem sok handet játszottam eddig, az omahával csak ismerkedek-próbálkozok, de nem láttam még JJxx, TTxx-től ilyen flopon checket, bár ennek az is lehet az oka, hogy főleg bwinen játszottam (most kezdtem Abs.P-en), és bwinen enyhén szólva is más a játékosok mentalitása és lapértékelése :D
Egyébként egy ilyen boardon JJxx-el jó lehet a check? Én top setet csak egy JcTc9h boardon checkelek, ahol már állhatok kész lap ellen is.
Esetleg a Jc 3h Tc JJQ9-el mit tennétek oop az ellen helyében (treff nélkül)?
Örülök a sok tartalmas és segítőkész hozzászólásoknak, köszönet érte! GL nektek!
Egyébként egy ilyen boardon JJxx-el jó lehet a check? Én top setet csak egy JcTc9h boardon checkelek, ahol már állhatok kész lap ellen is.
Esetleg a Jc 3h Tc JJQ9-el mit tennétek oop az ellen helyében (treff nélkül)?