Hát a handhez nem nagyon van tapasztalatom, de a címet biztos elrontottad (erre figyeltem fel, hogy mar 100-on tolod!?!?!?! ;) ).
A miniraisenek semmi érteleme ebben a szituációban, amúgy a lapod elég jó ahoz hogy emelj ~ 0,8ig van egy magasabb kézbe párod két Q magas szined és 2 kapcsolódó kis lapod... mivel emelsz ha ezzel nem, 1 ellenfél ellen és pozícióból a vakok elvitelére....?!
Tudom hogy nincs soresélyem, de az ő szemében akár már sorom is lehet. Szoktam, szoktak emelni kombo drawkkal is ám! :)
persez total airel is szoktak emelni, de te nem úgy írtad hogy ő azt gondolhatja hogy neked ez van
Jól látom, hogy [UTG posted $0.5] ?:) Na UTG post/check és SB call után sztem ezzel emelhetsz preflop, UTG jó eséllyel dobja, SB-n pozíciód van a lap meg erős.
Turn-ön nem biztos, hogy emelni kell, visszaemelésnél adnod kell a sok out miatt, majdnem a fele pakli veled van:) A turn allin itt csak a teremnek jó (rake) és növeli a szórásodat is.
A flop és turn megadás valszin vmi lapot jelent, szimpla kétpár turn-ön táncsak eldobta volna, maradnak a set-ek és húzólapok. Ha setje van és a turn J nem ijesztette meg, akkor a river 5 se fogja és adja. A sorhúzója (TJQ) turn-ön kiegészült, azt ugyan el nem dobatod vele:) fd-nél meg erősebb vagy. Kétpár+fd-t dobathatsz esetleg, esetleg 66+fd-t is, bár utóbbi nem kizárt, hogy megadja, ha turn-ön adta.
Sztem -EV emelni itt.
Van egy kérdés, amire tudni kéne a választ: SB-ből emelne AA/KK-val, vagy mindig csak kiegészít?
Ami óvatosságra int egyébként a turn call. Lehet neki combó draw-ja, amivel csak call (nem tolja be sehol) végig? Szóval ha nincs statom vele szemben, akkor feladom, ha van, és 50%-ban dob, akkor jó a riverbet.
Olyan lappal, mint AKQT szerintem preflop is emelt volna, AQT6 lehet potenciális kéz, esetleg trash KK, vagy AJJ6, káró flushúzóval (J).
A turn callt kéne eldönteni, hogy mi az, húzólap, vagy "kész" kéz. Ha kész kéz, akkor nem fogja dobni.
Na minden esetre, ha 2/3 esetben kész lapra teszem, de ennek negyedét eldobja, akkor már EV+ a játék.
A cim igenis el van irva, nemde?
Persze nem ez a lenyeg :)
Az a baj, h jo, trukkosek vagyunk, h raemeltunk flopon, de mit akarunk reprezentalni? Emelunk mikor nincs kint semmilyen esely, majd emelunk, amikor leesett a sor?! Nyilvan combo-draw-ra raillik a jatek, de ne csodalkozzunk, ha egy ido utan nem fogjak elhinni.... :)
A masik, h o belehivott elorol, majd csak adta az emelest. Mikor leesett a sor, akkor is chek-call. Ez vagy AK-szeruseg, vagy nala is draw volt. De olyan, ami valszeg nem egeszult ki, hiszen turnon visszaemelt vna jo esellyel, az akciod es a dupla Fd miatt. Tehat nincs nala nuts, nalad meg eppen lehetne... En ha igy jatszom, akkor riveren egy kicsit tobbet teszek be, h eszebe se jusson kivancsiskodni... 27-es potba bet 19,5
De fontos, h varialjuk a jatekunk! Tehat itt neha flop call, raise turn. Sokkal hitelesebb lesz!
Arcsen, igazad van, a mi játékunk sem konzisztens, azaz nem feltétlen reprezentálunk combo drawt, sőt... Ha ilyen magas lappal teletűzdelt kezünk lenne, akkor preflop is emeltünk volna.
Mindezek miatt lehet, hogy az ellen gyakrabban adja meg a river betet, mert:
- Nem hihető a leesett sorunk
- összezavartuk, és ezt blöffölés esetén nem szabad megtennünk, mert sokkal gyakrabban fog megadni
Asszem revidiálom a parti EV+-os véleményemet.
Arcsen, igazad van, a mi játékunk sem konzisztens, azaz nem feltétlen reprezentálunk combo drawt, sőt... Ha ilyen magas lappal teletűzdelt kezünk lenne, akkor preflop is emeltünk volna.
Mindezek miatt lehet, hogy az ellen gyakrabban adja meg a river betet, mert:
- Nem hihető a leesett sorunk
- összezavartuk, és ezt blöffölés esetén nem szabad megtennünk, mert sokkal gyakrabban fog megadni
Asszem revidiálom a parti EV+-os véleményemet.
Arcsen, chubby, Sai, szerintem jól megfogtátok a lényeget. Igazatok van, ha már a turnön adta a hívást, akkor a riveren fel kell adni, ha nem javultunk. Azért próbáltam meg mégis, mert nagyon feszes játékosnak gondoltam, aki nem fog check/callozni 3 utcát 2pár, mid set, bottom set-el. Igazábó nagyon sokat floatoltam őt, lehet épp ezért is kellett volna itt már lassítani.
PF azért csak csekkeltem, mert UTG szinte mindig megad egy betet PF ha poziban játszhat, OOP meg nem szeretnék QQ**-el fit or foldot játszani, mert akár mennyire is jó QQ-m van, nagyon nagy a rev. impl odds akár egy flösshúzónál, Q-t meg ugye 8ból egyszer találok, ezért szerintem itt jó a check.
Egyébként rossz KK**-e volt, ami ellenem, a közös historynk alapján dobhatatlan.