PLO2 - nutFD+gutshot+overpár flopon 4way potban checkraiset kap, SPR=10
Sziasztok!
Kezdő omahás vagyok, és mostantól postolgatni fogom azokat a handeket, amelyek kapcsán kérdéseim merülnek fel. Előfordulhat, hogy triviális a válasz, de én ezt egyelőre nem tudhatom.
Itt pl gondolom standard flopon a potbet nutfd+gutshot+overpárral, a checkraise utáni helyes gondolatmenetre viszont kíváncsi vagyok.
Az ellenfél ugyebár kb azt mondja, h top setje van. Turnon ha jól számolom van 13 tiszta outom, és ha nem pározódik a board, riverre is lesz kb 12.
Elég ez az equity az allinhez?
Callnak van értelme?
Így bárki megy majd allint turnon, 3:1.2 pot oddsot fog kínálni. Turnon 7 olyan lap jöhet, amire kidobhatom a húzómat. Ha én javulok, ő nemigen callolhat majd 10 outtal, hacsak nem a sorom jön meg, vagy engem is setre tesz. Bár sztem itt már se így, se úgy nem engedi el a setjét.
Ha egyikünk sem javul, akkor ő allin megy, mekem meg lesz kb 12 outom, amivel nullszaldós a call.
PokerStars Pot-Limit Omaha, $0.02 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com
BB ($2.35)
UTG ($0.82)
MP ($1.47)
Hero (CO) ($2.05)
Button ($0.80)
SB ($1.89)
Preflop: Hero is CO with A, A, 4, 7
UTG bets $0.05, 1 fold, Hero calls $0.05, Button calls $0.05, 1 fold, BB calls $0.03
Flop: ($0.21) Q, 5, 3 (4 players)
BB checks, UTG checks, Hero bets $0.20, 1 fold, BB raises to $0.80, 1 fold, Hero raises to $2 (All-In), BB calls $1.20
pre iso,flop bet 0.15/call
kb semmi ellen nem allsz roszul es egy csomo rosszabb befogja tenni(par+fd,wrap+fd,tulertekelt 2 par)
pre iso,flop bet 0.15/call
kb semmi ellen nem allsz roszul es egy csomo rosszabb befogja tenni(par+fd,wrap+fd,tulertekelt 2 par)
Itt a pre call eleg rossz sztem..Van egy csomo olyan preflop spot, ahol en is csak callozok/overlimpelek AA-szal, de itt 1 limpelo van csak, poziban jatszunk es nincs tul szar aszparunk
Köszönöm a válaszokat.
Preflop egyelőre csak a prémiumokkal emelgetek.
A Hwang könyvekből próbálok meríteni, de sajnos hibás a pdf, és a vol.1 feléig használható. Így aztán vagy fullrinben próbálok játszani a Big Play Strategy, vagy 6maxot a vol1 Small Ball alapján, ami hát pre elég passzív. A Lag könyv meg a feladatgyűjtemény csak az első pár oldalig van meg.
Azt olvastam, hogy PLO-ban a passzív preflop stratégia sem rosszabb az agresszívnál, ellentétben a holdemmel ugyebár.
Az a kérdésem, hogy ez az alacsonyabb limitek gyengébb játékosai miatt igaz e csupán, vagy érvényes a jártasabb játékosok között is?
Itt a pre call eleg rossz sztem..Van egy csomo olyan preflop spot, ahol en is csak callozok/overlimpelek AA-szal, de itt 1 limpelo van csak, poziban jatszunk es nincs tul szar aszparunk
Azt olvastam, hogy PLO-ban a passzív preflop stratégia sem rosszabb az agresszívnál, ellentétben a holdemmel ugyebár.
Az a kérdésem, hogy ez az alacsonyabb limitek gyengébb játékosai miatt igaz e csupán, vagy érvényes a jártasabb játékosok között is?
Egy emelőnk van, ha limpelő lenne, akkor biztos, hogy emelni kellene.
Egyébként csak annyit akartam írni, hogy 3betelni jobb, de call is plusszos :)
Valamelyikőtöknek esetleg megvannak a Hwang könyvek pdfben?
Danfiut már zargattam ezügyben privátban, amire egyáltalán nem vagyok büszke.
Most olvasom másodszor a Big Play Strategy-t, és hát az alapján, amiket ide írtok, nem ártana inkább megismerkedni a játékkal agresszorként.
Nameg a tartalomjegyzék szerint a vol1 második felében lévő írások is biztosan hasznosak.