Póker Fórum Archívum > Omaha és más póker fajták > plo25 - BB-ről 3bet - flop allin?

Sai
2010. júl. 26. 17:42

plo25 - BB-ről 3bet - flop allin?

Legyen valami érdekes is:)

UTG nagyon gyenge játékos, gyenge internetkapcsolattal, gyakran disconnectál (ha ez számít).
SB egy nagyon agresszív gyenge játékos, 70/30 körül játszott 12-es 3bettel (kicsi minta mindkettőről - az ilyenek nem húzzák sokáig az omaha-mezőnyben)

$0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
UTG ($16.01)
UTG+1 ($15.03)
CO ($25)
BTN ($26.76)
SB ($28.88)
Hero ($25)

Pre-Flop: ($0.35, 6 players) Hero is BB :jc: :th: :qh: :ks:
UTG raises to $0.85, 1 fold, CO calls $0.85, 1 fold, SB calls $0.75, Hero raises to $4.25, UTG calls $3.40, 1 fold, SB calls $3.40

Flop: :2h: :6c: :3h: ($13.60, 3 players)
SB bets $6.80, Hero goes all-in $20.75

Vélemények?:)

Krono
Válasz Sai kommentjére
2010. júl. 26. 17:45

Szerintem rossz move. Csak egy Q magas FD-nk van.

Zsipali
Válasz Krono kommentjére
2010. júl. 27. 17:21

Szerintem ebben a szituációban ez a Q high FD nem elég. Call, és ha turn-on felszedünk valamit, akkor AI, ha nem, akkor fold. (de akár el is lehet dobni floppon)

Sai
Válasz Sai kommentjére
2010. júl. 29. 0:40

Úgy gondolkodtam, hogy ekkora 3betre azért a többség már dobja a gyenge lapok többségét pre, így ez a flop kicsi eséllyel találja el őket. Bajban csak akkor vagyok, ha az egyiknél nagyobb fd van, de ezt ennyi infóból lehetetlen lenne a kezükbe adni, sőt SB valszin nem emelne félpotot egy nagy fd-vel, így nála még kisebb is az esély rá (inkább c/r-t játszanak sokan, vagy betpot, hogy dobjon mindenki) (+ ezen a boardon ekkora potnál kisebb fd is bepakolhatja).

Igazából 236 flopnál az egypár-outjaim is simán élhetnek, ami egy nagy fd ellen is ad 15-20%ot, egypár+kisebb fd ellen meg favorit is vagyok:)

A megadással sztem minimalizálom az FEt (0-ra), turn-ön meg a maradék félpotnyi pénzem úgyis bekerülne, szóval ez nem tetszett.

Fold is eszembe jutott, de azért elég érdekes line lenne egy kívülről személődőnek, ha a BB 3betel egy óriásit, majd egy totál veszélytelen 236 flopon egy félpotnyi SB hívásra foldolna... Szóval image-építés szempontjából azért mégiscsak jónak tűnt az allin (reppelem az AA-t nut fd-vel):)

A végerdmény:
UTG disconnect és fold
SB sok gondolkozás és fold

Zsipali
Válasz Sai kommentjére
2010. júl. 29. 0:45

Úgy gondolkodtam, hogy ekkora 3betre azért a többség már dobja a gyenge lapok többségét pre, így ez a flop kicsi eséllyel találja el őket. Bajban csak akkor vagyok, ha az egyiknél nagyobb fd van, de ezt ennyi infóból lehetetlen lenne a kezükbe adni, sőt SB valszin nem emelne félpotot egy nagy fd-vel, így nála még kisebb is az esély rá (inkább c/r-t játszanak sokan, vagy betpot, hogy dobjon mindenki) (+ ezen a boardon ekkora potnál kisebb fd is bepakolhatja).

Igazából 236 flopnál az egypár-outjaim is simán élhetnek, ami egy nagy fd ellen is ad 15-20%ot, egypár+kisebb fd ellen meg favorit is vagyok:)

A megadással sztem minimalizálom az FEt (0-ra), turn-ön meg a maradék félpotnyi pénzem úgyis bekerülne, szóval ez nem tetszett.

Fold is eszembe jutott, de azért elég érdekes line lenne egy kívülről személődőnek, ha a BB 3betel egy óriásit, majd egy totál veszélytelen 236 flopon egy félpotnyi SB hívásra foldolna... Szóval image-építés szempontjából azért mégiscsak jónak tűnt az allin (reppelem az AA-t nut fd-vel):)

A végerdmény:
UTG disconnect és fold
SB sok gondolkozás és fold

Az igaz, hogy a megadással nullázuk az FE-t, de azért egy ilyen floppon egy ekkora kasszában már floppon sem igazán van FE (ebben a handben mégis :) ).
Mindenesetre lehet hogy mindhárom megoldás jó lehet itt, nem tudom. Valószínűleg csak a varianciát növeljük/csökkentjük, de elég határeset szituációnak tűnik. Igazából ranget se nagyon lehet felállítani...

naggeri
Válasz Zsipali kommentjére
2010. júl. 29. 10:03

call nem lehet opció.
Stack off buddy :)

Élő ügyfélszolgálat