Póker Fórum Archívum > Omaha és más póker fajták > PLO25 - limpelt potban top set rr-t kap (deep)

Sai
2010. febr. 26. 19:50

PLO25 - limpelt potban top set rr-t kap (deep)

$0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
UTG ($41.05)
CO ($49.58)
BTN ($26.35)
Hero ($53.92)
BB ($31.32)

Pre-Flop: ($0.35, 5 players) Hero is SB :ts: :qs: :qc: :7s:
UTG calls $0.25, 1 fold, BTN calls $0.25, Hero calls $0.15, BB checks

Flop: :qd: :jd: :3s: ($1, 4 players)
Hero bets $1, BB calls $1, UTG raises to $5, 1 fold, $4 to Hero ($52.67)?

Eddig gondolom standard a c/r ezen a board-on nem tűnik jónak a körcheck lehetősége miatt.
UTG 60 hand alapján 55/10 körül, egyik kedvenc tipusom:)
BB regnek tűnik, bár korábban még sosem láttam, mind a 4 asztalomnál ott ült, 26/16-ot játszott és postflop se volt eltévedve (agresszívan tolta a nut/nutközeli lapjaival + rólam is agressziv kép alakulhatott ki nála, ha figyelt)

A probléma nyilván a stack-méretekből+pozícióból adódik:)
Mi az előnye/hátránya a tartásnak? És a visszaemelésnek? Melyiket érdemes választani ilyen helyzetben? Ha valaki tartana mit csinálna egy nem-blank turn-ön? És a visszaemelők? És blank turn-ön mi a terv?

Valhalla
Válasz Sai kommentjére
2010. febr. 26. 20:43

Ezen a flopon nemigen lehet 13 outnál többje, ekkor flushúzó egyértelmű, hogy esetleg egy nyitott sorhúzó mellé (ez lenne a legrosszabb), vagy top kétpár, vagy kisebb set az majdnem mindegy. Neked is van még backdoor flush, sordraw (három out megvan az is bár nem minden nut plusz a Q tehát négy out) szóval itt kb. 55-45 előnyben lehetsz, tehát reraise a flopon, ha lopni próbált dobni fog. Egyébként ha megad, az a legrosszabb, mert most találjuk ki hogy van-e elég húzója, vagy csak éppen J set pl. Szóval biztos ami biztos, flopon én bepakolnám amit lehet :-) Ja és még valami: a flopból olvasva a legtöbb valószínűsíthető keze emelő kéz preflop, olyat meg nem csinált...

naggeri
Válasz Valhalla kommentjére
2010. febr. 27. 11:24

Én tolnám neki mindenképpen. Sok turn lap elijeszthet mind2őtöket a további játéktól, leesik egy flöss, aztán a riveren meg mutatja a bubijait, és csak 1-max 2 betet nyertünk, az engem mindig elszomorít.. ;(
Flop RR, ha csak callol és ha flöss esik, akkor bet/fold nálam, ritkán emelnek vissza erős húzóval, a többség inkább erős készlappal emel vissza, bár itt már read függő a dolog. Noteokat mindenképp lehetne írni, h. pl csak erős készlappal emel vissza, v. draw-kal is, megkönnyíti a későbbi játékot.

ceewyl
Válasz naggeri kommentjére
2010. febr. 27. 11:36

Én tolnám neki mindenképpen. Sok turn lap elijeszthet mind2őtöket a további játéktól, leesik egy flöss, aztán a riveren meg mutatja a bubijait, és csak 1-max 2 betet nyertünk, az engem mindig elszomorít.. ;(
Flop RR, ha csak callol és ha flöss esik, akkor bet/fold nálam, ritkán emelnek vissza erős húzóval, a többség inkább erős készlappal emel vissza, bár itt már read függő a dolog. Noteokat mindenképp lehetne írni, h. pl csak erős készlappal emel vissza, v. draw-kal is, megkönnyíti a későbbi játékot.

Flop rr után hogy akarsz bet/foldolni turnön?
Kb. potnyi pénzed marad, UTG-nél (/BB-nél) még kevesebb.

Amúgy oop 3way nálam is easy RR, ip HU lehet csak megadni sztem.

naggeri
Válasz ceewyl kommentjére
2010. febr. 27. 11:41

Flop rr után hogy akarsz bet/foldolni turnön?
Kb. potnyi pénzed marad, UTG-nél (/BB-nél) még kevesebb.

Amúgy oop 3way nálam is easy RR, ip HU lehet csak megadni sztem.

+1 jogos, ship any turn :)

Sai
Válasz naggeri kommentjére
2010. febr. 27. 15:33

+1 jogos, ship any turn :)

Épp emiatt tettem fel a kérdést, mert így gyakorlatilag egy kevesebb outos (fd+lyuksor v. fd+over, ilyesmi) is megadhatja a flop rr-t IP, megfelelő turn-ön meg megadja az allint (egyébként meg dobhat) és még mindig simán plusszos neki a flop megadás -> nincs FE-m (vagy erősebbel rámtolja flopon és játszunk egy majdnem flipet, ami mindkettőnknek minuszos a rake miatt). Ráadásul az ellenfél hibát sem követ el a megadással, és mint tudjuk akkor keresünk pénzt, ha az ellenfél hibázik (amit tehát a flopon nem is tud megtenni).

Gyakorlatilag akármilyen húzója van (ami valószínűbb, mint a JJ) építünk egy 80$+-os potot egy limpelt partyban (tehát 1$-ért játszunk), ahol a várható nyereséget simán elviszi a rake. Ezt ellensúlyozhatja az az eset, amikor JJ van nála, de alapvetően én utálok limpelt partykba 200bb körüli összegeket bepakolni + egy gyengébb játékos a későbbi utcákon hibázhat, amit szeretek kihasználni:)

Szóval call-t nyomtam és szerencsére blank jött, az ellenfél pedig hibázott:

$0.10/$0.25 Pot Limit Omaha Hi
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
UTG ($41.05)
CO ($49.58)
BTN ($26.35)
Hero ($53.92)
BB ($31.32)

Pre-Flop: ($0.35, 5 players) Hero is SB :ts: :qs: :qc: :7s:
UTG calls $0.25, 1 fold, BTN calls $0.25, Hero calls $0.15, BB checks

Flop: :qd: :jd: :3s: ($1, 4 players)
Hero bets $1, BB calls $1, UTG raises to $5, 1 fold, Hero calls $4, BB folds

Turn: :4h: ($12, 2 players)
Hero checks, UTG bets $6.84, Hero raises to $32.52, UTG calls $25.68

River: :2h: ($77.04, 2 players)
Hero bets $16.15, UTG calls $3.28

Final Pot: $96.47
Hero shows
:ts: :qs: :qc: :7s:
UTG shows
:9h: :8d: :ah: :ad:

Hero wins $93.47 (net +$39.55)

BTN lost $0.25
BB lost $1.25
UTG lost $41.05

ceewyl
Válasz Sai kommentjére
2010. febr. 27. 21:14

Épp emiatt tettem fel a kérdést, mert így gyakorlatilag egy kevesebb outos (fd+lyuksor v. fd+over, ilyesmi) is megadhatja a flop rr-t IP, megfelelő turn-ön meg megadja az allint (egyébként meg dobhat) és még mindig simán plusszos neki a flop megadás -> nincs FE-m (vagy erősebbel rámtolja flopon és játszunk egy majdnem flipet, ami mindkettőnknek minuszos a rake miatt). Ráadásul az ellenfél hibát sem követ el a megadással, és mint tudjuk akkor keresünk pénzt, ha az ellenfél hibázik (amit tehát a flopon nem is tud megtenni).

Gyakorlatilag akármilyen húzója van (ami valószínűbb, mint a JJ) építünk egy 80$+-os potot egy limpelt partyban (tehát 1$-ért játszunk), ahol a várható nyereséget simán elviszi a rake. Ezt ellensúlyozhatja az az eset, amikor JJ van nála, de alapvetően én utálok limpelt partykba 200bb körüli összegeket bepakolni + egy gyengébb játékos a későbbi utcákon hibázhat, amit szeretek kihasználni:)

Szóval call-t nyomtam és szerencsére blank jött, az ellenfél pedig hibázott:

Ha félsz limpelt potba top settel pénzt tenni, akkor miért nem dobsz preflop?
Amúgy az indoklásodban több hiba is van sztem.

d0npelo
2010. febr. 27. 21:17

monsterdraw is berakja flopon meg kisebb set is, told neki flopon (siman elkepzelheto h bottom settel valuert tonkremegy [meg limpelt partiban is], raadasul egy QJx fd-s boardon nagyon sok kombo van ami kb flipel set ellen, szoval az enemy is be akarhatja rakni)

Sai
2010. febr. 27. 22:46

Ha félsz limpelt potba top settel pénzt tenni, akkor miért nem dobsz preflop?
Amúgy az indoklásodban több hiba is van sztem.

Nem félek bepakolni, csak mindig kisebb szórású lehetőségeket keresek hasonló EV-vel... Az indoklásom nyilván hibás, ha hibás eredményre jutottam vele:)

Azt írtam le, amit a party alatt gondoltam, de persze értem amit korábban írtatok és elfogadom, a döntésem valszin itt hibás (általában olyan handeket teszek be, ahol én is érzem, hogy nem biztos, hogy yó ez így).

illese
Válasz Sai kommentjére
2010. febr. 28. 9:06

Nem félek bepakolni, csak mindig kisebb szórású lehetőségeket keresek hasonló EV-vel... Az indoklásom nyilván hibás, ha hibás eredményre jutottam vele:)

Azt írtam le, amit a party alatt gondoltam, de persze értem amit korábban írtatok és elfogadom, a döntésem valszin itt hibás (általában olyan handeket teszek be, ahol én is érzem, hogy nem biztos, hogy yó ez így).

Nekem tetszik Sai játéka. A flop bepakolás ellen az szól hogy könnyen lehet nála olyan monster draw amivel tulképpen underdog vagy. De még, ha csak egy olyan 40%-os draw van nála akkor sem tudod hibára kényszeríteni a dead money miatt. Viszont ha jó játékos (és Sai sem volt addig maniac), akkor a JJ-t draw nélkül a raise +reraise+reraise sorozatra dobnia kell 200 deepen. Azaz az olléval annyit érsz el, hogy jó játékra kényszeríted akármi van nála.
(itt pl. most totál korrekt lett volna adni az emeléseket)

Ha vársz egy semleges turn-t, akkor már hibázhat, mert csak egy lap jön.
Vagy túl sokat tételezek fel, és tényleg berakja puszta JJ-vel?

Élő ügyfélszolgálat