kisrapi
Válasz naggeri kommentjére
2008. jún. 27. 9:45

Ha most emeltem volna UTG-ből, akkor valószinűleg flopon dobhattam volna a lapomat egy potnyi emelésre, mivel nem biztos hogy a többiek megadják, és HU-ba nem megyek tovább egy FD-vel.

Ezzel a lappal svsz szűkíteni kell a mezőnyt, és hiba nem emelni PF(az hogy most épp milyen flop jött hozzá elég lényegtelen, jelen esetben igen, valszeg dobnod kellett volna, feltéve persze hogy egyáltalán ők ketten tartják az emelésed, na meg hogy nem slowplayelnek mint ahogy a partiban is tették).
Egy reális indoka lehet a limpnek, hogy aggro jáékosok ülnek mögötted, és limp-raise-t tervezel...

naggeri
Válasz kisrapi kommentjére
2008. jún. 27. 9:53

Szerintem 10 esetből jó ha egyszer nyerem meg a partit Omaha-ban egy UTG preflop emelés után, amit 8an megadnak, de te tudod.

kisrapi
2008. jún. 27. 10:00

Szerintem 10 esetből jó ha egyszer nyerem meg a partit Omaha-ban egy UTG preflop emelés után, amit 8an megadnak, de te tudod.

ohh...most látom ez FR...hát FR omahát még életemben soha nem játszottam, de így jó lehet a limp-raise UTG-ből, mert PL25-ön tényleg félő h kapsz 6-8call-t és senki nem reraisel(SH-n viszont minden esetben emelnék vele, mégiscsak a legjobb indulólap)...mondjuk a helyzet akkor is az mint így, ha monster kezed lesz a floppal mész tovább, ha nem c/f-on vagy kb...vagy ha a többiek ingyen hagynak javulni...az se rossz megoldás:D

naggeri
Válasz kisrapi kommentjére
2008. jún. 27. 10:09

ohh...most látom ez FR...hát FR omahát még életemben soha nem játszottam, de így jó lehet a limp-raise UTG-ből, mert PL25-ön tényleg félő h kapsz 6-8call-t és senki nem reraisel(SH-n viszont minden esetben emelnék vele, mégiscsak a legjobb indulólap)...mondjuk a helyzet akkor is az mint így, ha monster kezed lesz a floppal mész tovább, ha nem c/f-on vagy kb...vagy ha a többiek ingyen hagynak javulni...az se rossz megoldás:D

Igen, SH-ban egyből emelnék bárhonnan. De itt nem akartam, mert 6-8-an megadnak, aztán ha A-van a flopban nem fizetnek ki, aztán meg nem éri meg egy fillért sem a potba invesztálni overpárral. Egyedül a flopon a K-ban bízhatnék, de akkor is nehéz lesz OOP lesteckelni valakit. Inkább reménykedtem hogy elkapok valami erős draw-t, vagy egy oversetet, amivel egy multiway all-inbe kerülhetek. Mivel több megadó volt flopon, turnön meg még mindig nem nálam volt a nut, ezért a passzívabb line-t választottam.

kisrapi
2008. jún. 27. 10:29

A többi utcán teljesen jól játszottad sztem, szépen hagyták h lejavuld őket, turnben sztem is felesleges a reraise....riveren is jó a hívás....

Élő ügyfélszolgálat