OwnControl
2013. okt. 22. 17:18

plo400 8gameben

Hogyan lehetett volna ezt a handet másként játszani?
Nem vagyok járatos plo-ban de épp ez jött 8gameben:)
Ezt megelőzően csak egy komolyabb partink volt plo-ban: QdTd8c flopot cr-eltem majd 7c-n potra dobott.
Utána 5handen keresztül csak dobáltam neki pf, majd jött ez a hand.
Egyáltalán érdemes ezzel emelni? Turnon jó ötlet a bf? Ilyen Kxxx szerűségeket akartam dobatni, mert nincs sd valuem. Riveren van benne thin value? Vagy ami rosszabb riveren callolna az már nincs a rangeben mert sokszor cr-el turnon? Riveren egyértelmű a fold, vagy fog itt esetleg elégszer blöffbe fordítani vagy busted drawkkal így játszani???

Stacks:
Hero (SB) (374) 93bb
BB (412) 103bb

Blinds: 2/4

Pre-Flop: (6, 2 players) Hero is SB :ts: :5c: :jh: :4h:
Hero raises to 12, BB calls 8

Flop: :kh: :qs: :7c: (24, 2 players)
BB checks, Hero bets 16, BB calls 16

Turn: :8c: (56, 2 players)
BB checks, Hero bets 56, BB calls 56

River: :6s: (168, 2 players)
BB checks, Hero bets 64, BB goes all-in 328, Hero folds

Final Pot: 296

BB wins 560 (net +148)

Hero lost 148

danfiu
Válasz OwnControl kommentjére
2013. okt. 22. 18:31

Turn bet 44,eldobja erre is az 1p tipusu handjeit,river bc, nagyon sol 9Tx kombo Chr eli a flopot es nem callozza a turnt

Sai
2013. okt. 22. 19:03

Bár szinte minden lappal lehet profitot építeni HU IP, de ha nem vagy jártas az omahában, akkor szerintem ezt el lehet engedni pre, jó nehéz szituációkat hozhat a fejedre :)

Flopon a check se rossz ötlet, pont ilyen 8 nut-outos húzókkal szoktam ezt meglépni HHL flopokon, mert ez egyébként is jó eséllyel eltalálta őt is és a check-back range-be sem árt pár jó húzólap, c/r-re dobni meg nagyon utálnám.

Turn-ön elég a kisebb emelés, ez a 8 ritkán jó neki, 1párokat tudod dobatni kevesebbel is.

Riveren én a visszafogott checket választanám, az infó sose jön rosszul, hogy mivel játszik c/c c/c-t. A visszaemelése "furcsa", KT9x vagy QT9x végülis lehet nála (esetleg felszedett fd-val)... Dobnám, de nem biztos, hogy helyesen :) Nagyon ellenfélfüggő.

Nlzkm9
Válasz danfiu kommentjére
2013. okt. 22. 19:35

Turn bet 44,eldobja erre is az 1p tipusu handjeit,river bc, nagyon sol 9Tx kombo Chr eli a flopot es nem callozza a turnt

+T blokkerünk is van, turn felszedhetett FD-t, kicsit beteltünk, turn potunk után mindenképp top2-re vagy setre fog tenni, ergo a river blöfftendenciája qrva magas lesz, easy call.

fatass
2013. okt. 23. 0:44

erősen ellenfélfüggő hogy játszanám
random ellen valszeg check flop, bet v call turn
ahogy te játszottad callolnám, villain számára jó bluffszitu
pre: nem jó a hand de huban lehet menni kb bármivel ip:)

OwnControl
Válasz danfiu kommentjére
2013. okt. 23. 6:17

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Örülök, hogy nincs egyetértés szóval nem volt egyértelmű a hand.:)

Turnon azért beteltem potot, hogy maximalizáljam a fe-t. Riveren már nem barrelleztem volna, ha nem jön le a lapom. Ha riveren nem javulsz, lövöd ezt tovább? (Ha 44-et emeltél turnon, akkor riverre 144es potba mennyit betelsz?)

Miért gondolod úgy, hogy sok 9Tx kombó cr-eli a flopot? Hogy néz ki itt egy cr range sokat/keveset cbetelő ellen?

Mondjuk tényleg kevés T9x van nála, szal talán ilyen szűk range ellen érdemes callolni (+ van egy blockerünk). Akkor viszont indukálási céllal érdemes underbetelni a rivert?:)

OwnControl
Válasz Sai kommentjére
2013. okt. 23. 6:44

Bár szinte minden lappal lehet profitot építeni HU IP, de ha nem vagy jártas az omahában, akkor szerintem ezt el lehet engedni pre, jó nehéz szituációkat hozhat a fejedre :)

Jah hát alapvetően omahában csak annyi a célom, hogy túléljem, és jöjjön a köv kör…:) Csak az eddigi 8leosztásból kb 5x dobtam neki pf (minizett sb-ről). Szóval gondoltam bűvészkedem valamit.:) Legalább lett egy érdekes handem:D

Flopon a check se rossz ötlet, pont ilyen 8 nut-outos húzókkal szoktam ezt meglépni HHL flopokon, mert ez egyébként is jó eséllyel eltalálta őt is és a check-back range-be sem árt pár jó húzólap, c/r-re dobni meg nagyon utálnám.

Miután postoltam a handet, nekem is ez jutott eszembe. Érdemes lenne flopon pot controllozni, és nem nehéz szitukat generálni. (Normál méretű cr-re dobtam volna)
Milyen típusú handekkel játszanál még check-backet? Gyenge Kxxx, Qxxx? Totál trash lapokkal feladnád ezt flopot?

Riveren én a visszafogott checket választanám, az infó sose jön rosszul, hogy mivel játszik c/c c/c-t. A visszaemelése "furcsa", KT9x vagy QT9x végülis lehet nála (esetleg felszedett fd-val)... Dobnám, de nem biztos, hogy helyesen :) Nagyon ellenfélfüggő.

River cr engem is meglepett, hasonló rangere tettem, mint te.
Hát eddig 20handet játszottunk, és az alapján kicsit cs-nek tűnt. Mondjuk azok LHE-es handek, nem feltétlen releváns:D

OwnControl
Válasz Nlzkm9 kommentjére
2013. okt. 23. 6:45

+T blokkerünk is van, turn felszedhetett FD-t, kicsit beteltünk, turn potunk után mindenképp top2-re vagy setre fog tenni, ergo a river blöfftendenciája qrva magas lesz, easy call.

Ezt a rivert nem valueznám top2-vel, settel nem tudom.

OwnControl
Válasz fatass kommentjére
2013. okt. 23. 6:49

erősen ellenfélfüggő hogy játszanám
random ellen valszeg check flop, bet v call turn
ahogy te játszottad callolnám, villain számára jó bluffszitu
pre: nem jó a hand de huban lehet menni kb bármivel ip:)

Miss cbet után nem callolnám turnt ha normálisat hív. Ezen a turnon volt 12outom és abból csak 6tiszta out.

Sai
2013. okt. 23. 14:43

Milyen típusú handekkel játszanál még check-backet? Gyenge Kxxx, Qxxx? Totál trash lapokkal feladnád ezt flopot?

Inkább erős Kxxx (ezt nem feltétlen kell dobnom agresszióra) és közepes húzók (mint a JT is) néha KKxx, QQxx, hogy ne emelhessen mindig, ha checkelek :) Totál trash lapokkal sokszor cbetelnék, de ezen még dolgoznom kellene, hogy hogyan lehet elérni, hogy se a cbet se a checkback range-em ne legyen túl gyenge.

Gyenge Kxxx és Qxxx azért emelnék inkább, hogy (hibásan) eldobassam a harmadik pár + semmi típusú lapjait, amiknek jó equity-je van ellenem.

Élő ügyfélszolgálat