barry23
Válasz Maggario kommentjére
2022. márc. 17. 17:56

Ha küldesz egy session HH-t szívesen átpörgetem, hátha észreveszek valamit.

EuroSuperPoker
2022. márc. 17. 21:08

Magge , en kivancsisagbóĺ beleneztem Plo100 zoom ,observer , ami ott megy félelmetes ... 4 emberek neznek flop 15 bb ert + 3as pre allinek... hat itt se szivesen tolnám

Maggario
Válasz barry23 kommentjére
2022. márc. 18. 1:28

Ha küldesz egy session HH-t szívesen átpörgetem, hátha észreveszek valamit.

Kösz a felajánlást! Minden segítség jól jöhet. Hova küldhetem?

barry23
2022. márc. 18. 16:42

Ha itt tudsz PM-et küldeni, vagy látod a skype-nevem, akkor oda.

Maggario
2022. márc. 18. 19:51

Lehet én nem vagyok elég jártas az oldalon (ami könnyen előfordulhat), de egyik sem nyert... :))
Üzenetküldésre nem vagyok jogosult, skype neved nem találom.

barry23
2022. márc. 19. 1:56
Maggario
Válasz barry23 kommentjére
2022. márc. 19. 13:14

Akkor: support@easyplo.com

Küldtem

Maggario
2022. márc. 21. 12:50

Jelenleg a PLO Mastermind oldalán igyekszem pallérozódni. Nézegetem a range-ket a trainer web app-ban. Érdekes. RFI, 3b, ColdCall pozíciókra lebontva. Bő egy éve volt szerencsém a monker solver-t használni és ott egészen más adatokat láttam még. Ennyit változott a tendencia? Vagy ennyire másképp gondolkodnak különböző oktató csoportok? Pl. SB szinte semmivel sincs cold call. Anno ez ahogy egyre későbbről jött a raise úgy emelkedett 5-7-10%, most nem éri el a sehol sem a 3%-ot... ez óriási különbség. BB-ből is sokkal sokkal kevesebb lapot véd meg. De még a gombon is felére estek vissza a coldcall számok. Viszont a RFI statok emelkedtek. Magyarán most inkább az játszik, hogy minél többet támadni, egyre kevesebbet védekezni? Főleg a feszesebb regek ellen. Nyilván ezek GTO range-k és össze vissza kell/lehet variálni/lazulni ellenfelektől függően. Ahogy halad előre az idő és egyre többet futtatják a solvereket kicsúcsosodik, hogy a PLO tényleg az aggresszió és a pozíció játéka?

peraspera
2022. márc. 21. 15:14

Rake, I/N (iterations/nodes) és effektív stack függvényében mindig változnak a preflop range-ek...
A trainerben tudsz választani rake-levelt, effektív stacket, s külön van gg pokeres rake is (azaz preflop rake-es környezetre), tehát minden egyes opciónál kissé mások lesznek a pre range-ek.
Felteszem, a régebben nézegeted sim-jeid más rake-környezetre voltak számolva, vagy alacsonyabb I/N-jük volt, ezért a különbség.
Mi is a rake hatása a pre-rangekre: minél magasabb a rake, annál inkább szűkíteni kell a passzív line-ok körét. Miért? Mert ha flatelsz preflop, garantáltan lesz flop, így garantáltan lesz rake is, és emiatt a marginal handek profitját el is viszi a rake. (a gg poker preflop rake esetét most hagyjuk) Így magasabb rake környezetben csökken a cold-call szám, s ezzel párhuzamosan adott szituációban valamelyest nő a 3bet%, mert így preflop el tudod vinni a potot rake nélkül.
Érdekességképpen: ez pl. azt eredményezi, hogy ep és mp open rangek hangyányit tágabbak alacsonyabb téten, mert magasabb a preflop fold equitynk. (holott az intuíció azt mondaná, hogy az alacsonyabb rake miatt többet lehet nyitni, pedig pont fordítva) Vagy hasonlítsd össze sb vs bb range-eket, ahogy csökken a rake, úgy nő az sb limp %.(pl50-en nincs is sb limp) Vagy akár az oop call3bet range-eket különböző téteken.

Ha te pl50-et tolsz, akkor viszont ésszel kezdj gto-rangeeket tanulni.
Például: GTO utg nyit x%-ot, mert GTO-ban kevés a pre flat a magas rake miatt, így nagyobb a preflop FE-je a nyitásnak. Valóságban ugye minél kisebb a tét (és magasabb a rake), úgy kerülsz nagyobb eséllyel multiway kasszákba (s fizetsz garantáltan rake-et azon túl, hogy oop leszel több ember ellen), így pl. az adjusted range-ednek elvileg szűkebbnek kéne lennie, mint a gto!!!
A trainerben oda van írva, egy-egy hand mennyi profitot hoz gto-ban, az alapján pl. lehet szűrni a marginal handeket. Természetesen ha edge van a mezőnyön, nem kell annyira szűkíteni a range-t, de szerintem a potenciális oop multiway pot edge-t hajlamosak az emberek felülbecsülni. Persze azon is múlik, milyen a populáció, ha szuperpasszív, akkor olcsón lehet vergődni mutatásig, ha aggro-csé (azaz nem dobnak s emellett tuljatsszak a drawjaikat es made handjeiket) a pool, akkor biztosan muszáj jelentősen szűkíteni utg range-t.
Ez a fenti csak példa lett vna arra, hogy alacsony téten mekkora hiba gto range-ekkel jatszani (hiszen jelentősen növelhető az ev, ha modosítasz rajta a poptend függvényében) ettől függetlenül fennáll a minden játékra érvényes közhely, hogy a gto ismerete nélkül vakon vagy, mert csak annak ismeretében tudod, merre kell elindulni az exploitálásban, s a gto "logikájának" ismerete segít megadni a miért és hogyanra a választ.

Remélem ez válasznak számít a kérdésedre.

Maggario
2022. márc. 21. 17:48

Köszönöm ez határozottan hasznos válasz volt. Lényeg, hogy a profit növelése érdekében rengeteg tényezőt figyelembe kell venni, hogy adott partyban adott lappal milyen döntést hozunk. Azt észre vettem, hogy tétekre is le van bontva meg külön GG-re is, csak még annyira nem mentem végig mindegyiken. A legfontosabb, hogy az alapokat megadja, de nem szentírás, hanem onnan már egyéni döntés ki mennyire tudja okosan variálni a nagyobb haszonért különböző helyzetekben téttől és ellenfelektől függően. Manapság pedig nagyon észnél kell lenni, mert nem az múlik rajta, hogy 40bb vagy 10bb / 100 lesz a plusz, hanem hogy egyáltalán tudsz e kivenni pár BB-t vagy te is csak beteszed a pénzedet a teremnek meg a többieknek.

Élő ügyfélszolgálat