Na ezt szeretném megtanulni, hogy az ilyen 100%ban tudjam elengedni. A helyzetedet súlysibította, hogy a preflop emelő tudván tudta, hogy nálad ászok vannak a preflop visszaemelésből. A Rolf Slotboom könyv ezért is mondja, hogy ő csak megadni szokta...
fiatal Remiel barátom, :)
hajrá, indulj el csak az Omaha mocsara felé :)
A két partiban valóban mindkettőt dobtam volna, legkésőbb flop után, a másodikban látszik is, hogy 1 out jött le, legközelebb nem fog, legalábbis nekem nem jön.
Egyetértek azzal, hogy ez a két lap olyan setmining lap, ha emelnek, akkor már nem feltétlen jó, az első kéznél mondjuk ha emelek preflop, akkor emelek flop után is, és akkor dobó lap, mert elárult AA-m van, még ha QQ is szorult a kezembe - mondjuk ez nem a mi problémánk :)
De nem ez a lényeg, ha van türelem, de nagyon sok, akkor jövedelmezni fog, és szerintem több asztalt is lehet futtatni, mint Holdemben, ami ugye raketermelésnél nem mindegy...
1000dollár: ha 3-asban vagytok, akkor már nem feltétlen dobó a lap, mivel 10 outunk marad a fullra (de legalább 8, ha fognak is minket...), amivel verjük a banda sorát, 39% esélyünk van (8 outnál is 32%), erre 33%-ot kell csak megadni, szóval ez Omahaban push, aztán reload :)
Hello!
Szeretném megkérni az okosabbakat, hogy értékeljék ki a következő játékot. Előre bocsátom, hogy PL Omahában kezdő vagyok, de valszeg ez látszik is.
Pot-Limit OMAHa 0.10-0.20
UTG pozicióban a következő lapokat kaptam:
A(káró) K(káró) T(treff) A(kör) limpelek
hátsóban megad egy ember és jönnek a vakok is
A FLOP : 5(pikk) A(treff) 6(kör)
a nagyvak ( ZimmeZumm ) potot emel, erre én minimumot raiselek a hátsó dob a vakok jönnek.
A TURN 9(treff)
a nagyvak emel 1/4 potot csak én adom meg
A RIVER : J(kör)
a nagyvak 1.60-emel megadom és nyerek.
Zimmeumm lapjai 6(treff) 5(treff) T(pikk) 5(káró)
Ennyi. Ne legyetek kiméletesek, kemény kritikát várok, mert szerintem mindkettönk játéka rossz volt....
előre is köszi
Hello!
Szeretném megkérni az okosabbakat, hogy értékeljék ki a következő játékot. Előre bocsátom, hogy PL Omahában kezdő vagyok, de valszeg ez látszik is.
Ne legyetek kiméletesek, kemény kritikát várok, mert szerintem mindkettönk játéka rossz volt....
előre is köszi
Mondom, ez nem szentírás csupán véleményem.
ez most provokáció? :) Remiel partiait elemezzük? még annyit üzennék Zimmezumnak, hogy bottom settel óvatosan izmozzunk, hátha valakinek nagyobb van, vagy lejavul...
Omahaban neha jo lehet a minraise! En akkor alkalmazom mostansag, ha feljon pl a soresely turnre, es az ellen elolrol meghivja, ugy ahogy flopon is. Tudom, h setje van. De nalam lehet mar sor! Omahaban ez igen konnyen elofordulhat... namost igy mar eleg szep a kassza, megeri lecsapni ra! Potot nem ranthatok vissza, nem akarom comitedde tenni, cak jelzem, h eros vagyok. Masrezst a potot sem akarom sokkal jobban megnovelni, hiszen cel, h riveren minel konnyebben megszerezzem azt. Tehat minraise-tol kicsit tobbet vissza, ezt meg megadja, de erzekeli a veszelyt. Semleges riveren bet 3/4pot, s altalaban megvan a kassza. Perzse ez nem mindenki ellen, es nem minidg, de nekem ez mukodni latszik!
Na de itt teljesen mas a szitu..!!!! A lapod vedeni kell, omahaban nincs sloplay, cak nagyon ritkan, abszolut nuttal, megha bevagy biztositva mindnefele huzoval! Itt betpot, raisepot kell!!!!
Omahaban neha jo lehet a minraise! En akkor alkalmazom mostansag, ha feljon pl a soresely turnre, es az ellen elolrol meghivja, ugy ahogy flopon is. Tudom, h setje van. De nalam lehet mar sor! Omahaban ez igen konnyen elofordulhat... namost igy mar eleg szep a kassza, megeri lecsapni ra! Potot nem ranthatok vissza, nem akarom comitedde tenni, cak jelzem, h eros vagyok. Masrezst a potot sem akarom sokkal jobban megnovelni, hiszen cel, h riveren minel konnyebben megszerezzem azt. Tehat minraise-tol kicsit tobbet vissza, ezt meg megadja, de erzekeli a veszelyt. Semleges riveren bet 3/4pot, s altalaban megvan a kassza. Perzse ez nem mindenki ellen, es nem minidg, de nekem ez mukodni latszik!
Na de itt teljesen mas a szitu..!!!! A lapod vedeni kell, omahaban nincs sloplay, cak nagyon ritkan, abszolut nuttal, megha bevagy biztositva mindnefele huzoval! Itt betpot, raisepot kell!!!!
Missalba milyen néven játszol?
Hát persze hogy elrontottam, 3 PLO asztal ment és 2 MTT... :)
Na majd legközelebb...
2 str8 flush egy leosztásban... ez csak így reggelire... persze nem nekem :)