ha bedol a dollar, napok alatt megoldjak, az arfolyam esni fog, de osszeszoritod a fogaid es a feneked es nem kene hogy nagyobb hatasa legyen. Egyes forrasok szerint az euro valoszinubb hogy bedol, ezert ha igazabol boztonsahgban akarod tudni a penzed akkor vegyel aranyat vagy ezustot. svajci frank is rovid es kozep tavon jonak tunik.
de mint mondottam, csak az arany es az ezust.
Ettől szerintem ne tarts gyors lefolyású hatása valószínűleg nem lesz. Usa úgy mászott ki a válságból, hogy levitte a kamatokat 0,25%-re ezzel rengeteg pénzt rakott a gazdaságba és ezzel serkentette azt (vállalkozások hitelhez juthattak és ezzel megindulhatott a termelés, növekedés). Ettől viszont az állam adóssága megnőtt mivel a pénzteremtés technikai formája az, hogy a kp bank államkötvényt vesz. Így sok az állammal szembeni követelés.
Ez katasztrófához nem vezet csupán vissza kell fognia költekezést az államnak amiből az adósságát csökkentheti. Ez történt idehaza is az elmúlt években viszonylag sikeresen és erre voltak képtelenek a görögök(imo).
Viszont ha kevesebb pénz kerül ezentúl a gazdaságba és az állam is visszafogja bizonyos kifizetéseit (pl: állami alkalmazottakon spórol) akkor újra recesszióhoz vagy csak lassuló növekedéshez vezet. De ettől azért nem lesz értéktelen a dollárod. Szerintem az lenne rossz hír ha emelnék plafont és tovább folytatnák pénzpumpálást akkor valószínűbb dollár gyengülése minden mással szemben.
Ez persze csak vélemény.
Én úgy tudom az elemzők véleménye az, hogy az amerikai gazdaság hanyatlik. Sajnos nem értek egyet azzal, hogy bármiféle sikereket ért el a magyar kormány az elmúlt években. Tulajdonképpen a millióféle adók mellett hiteleket vettek fel, és eladtak már mindent kitéve minket a külföldi szemétnek. Emelett spórolnak az állami alkalmazottakon pl.: a tűzoltók amúgy is alacsony fizetését tovább fogják csökkenteni.
Ez is csak egy vélemény
kevesebb indexet kene olvasni sracok es akkor nem menne a panikolas..
csak, hogy keltsem a pánikot :D
US debt problem visualized: Debt stacked in 100 dollar bills
amúgy ígyis úgyis szar, akármi lesz, ez az évtized kb. a nagy lufifújások eredményeinek nyögéséről fog szólni szvsz.
Pont ezektől az intézkedésektől lett az egyik legjobb besorolású magyar államkötvény mivel "spórolással" megteremtették kiadások hátterét és idehaza pozitív reálkamat van ami kb kuriózum most a világban pont azért mert a többség a kamatcsökkentés, pénzteremtés utat választották. Ezzel külföldi tőkét be tudtuk hozni ami segített/segít a növekedés elérésében. Ezek (pl tűzoltók nyugdíjának csökkentése) olyan intézkedések amiket sok más kormány nem tudott/mert végigvinni. Görögök is csak most fogják miután már tényleg nincs más lépés.
Nem azért írom ezt mert nem érintene (nagybátyám is tűzoltó) csak mert szerintem ezeknek a lépéseknek van értelme. Persze nem mindnek pl.: frank árfolyam befagyasztás az "epic fail":)
Amerikai gazdaság recessziónak néz elébe ezt írtam is, hogy miért...de nem összeomlásnak:)
én sokkal jobban tartanék az euró bedőlésétől, mert (amíg van olaj a földön, lesz dollár is) itt a mi kis kontinensünkön is nagy a gebasz.. és ugye az angolok "ugattak" annak idején legjobban a közös európai valuta ellen, ki is maradtak az euró övezetből és most ők a legnagyobb szó szólói annak hogy össze ne omoljon az euró..
Egyébként a tűzoltóknak a bérét akarják csökkenteni nem csak a nyugdíjt. Azt kitolták már nekik. Arra leszek kíváncsi, hogy majd az 55 éves tűzoltó bemegy e az égő házba havi 90k huf-ért.
Krono honnan szeded ezeket a képeket? :)
Egyébként a tűzoltóknak a bérét akarják csökkenteni nem csak a nyugdíjt. Azt kitolták már nekik. Arra leszek kíváncsi, hogy majd az 55 éves tűzoltó bemegy e az égő házba havi 90k huf-ért.
Krono honnan szeded ezeket a képeket? :)
ezt hol olvastad?
kevesebb indexet kene olvasni sracok es akkor nem menne a panikolas..